Komedi Vahşi Yaşam Fotoğrafçılığı Ödülleri kazananı belli oldu

Hayvanların ilgi çekici ve komik anlarını gözler önüne seren fotoğrafların yarıştığı Komedi Vahşi Yaşam Fotoğrafçılığı Ödülleri'nde (2024 Comedy Wildlife Photography) kazanan belli oldu. Milko Marchetti'nin "Sıkışıp Kalan Sincap" adlı eseri, yarışmanın kazanan fotoğrafı oldu.

Macar Devlet Tiyatrosu, Bank Ban oyununu İstanbul'da sahneleyecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 110. yıl etkinlikleri kapsamında Macar Devlet Tiyatrosu oyunlarından "Bank Ban"ı İstanbul seyircisiyle buluşturacak.

Canan Karatay "her soruna çözüm" dedi ve önerdi: Kahveyi böyle içmek her derde deva

Kahve en fazla tercih edilen içeceklerden biri. Kahve sağlığa olan faydalarıyla da dikkat çekiyor. Metabolizmayı hızlandıran ve güçlü bir antioksidan kaynağı olan kahve, sindirim sistemini düzenler. Ayrıca, düzenli tüketim Alzheimer ve Parkinson gibi nörolojik hastalıklara yakalanma riskini azaltabilir. Prof. Dr. Canan Karatay, kahvenin faydasını artırmak için içine tereyağ ekleyerek tüketilmesini öneriyor.

Her evde var ama 1 lokması bile zehir: Yavaş yavaş vücudun kimyasını bozuyor

Sofranızdan eksik etmediğiniz bazı besinler sağlığınız için son derece tehlikeli olabilir. Çünkü severek tükettiğiniz bu besinlerin içinde çin tuzu bululabilir. Genellikle hazır gıdaların çoğuna eklenen çin tuzu, MSG (mono sodyum glutamat) olarak bilinen bir aminoasit tuzudur ve sağlık için ciddi riskleri bulunur. Çin tuzu, bilimsel adıyla Monosodyum Glutamat (MSG) hangi gıdalarda bulunur?

Demir eksikliği sandığınızdan daha tehlikeli: Bu hastalığın zeminini hazırlıyor

Vücudunuz yaşam faaliyetlerini yerine getirmek için çeşitli vitamin ve minerallere ihtiyaç duyar. Demir de bunlardan bir tanesi. Vücudunuzdaki demir eksiliği bazı belirtilerle kendini gösterir. Hatta zamanla ciddi sağlık sorunlarına zemin hazırlayabilir. Peki, demir eksikliği neden olur?

Her gün 1 fincan Türk kahvesi içince ne olur? Yağ yakıcı etkisini artıran yöntem

Türk kahvesi hem kokusu hem de eşsiz lezzetiyle tadına doyum olmayan bir lezzet. Genellikle Türk kahvesi; sade, şekerli ya da orta şekerli olarak tüketiliyor. Türk kahvesi özellikle yağ yakıcı özelliğiyle diyet listelerinin de vazgeçilmezi oluyor. Ancak Türk kahvesini bu yöntemle içince vücudunuzdaki yağları daha kısa sürede yakabilirsiniz.

Kilo vermek için kanıtlanmış 5 yöntem: Göbek bölgesindeki yağları yok ediyor

İnatçı göbek yağlarıyla mı mücadele ediyorsunuz? Düşük karbonhidratlı, tam gıdalardan oluşan bir diyet benimsemek ve güç antrenmanı dahil olmak üzere düzenli egzersizi hayatınıza dahil etmek, 7-8 saat kaliteli uykuya öncelik vermek, gevşeme teknikleriyle stresi yönetmek ve yeterli miktarda su içmek. Bu yöntemler göbek bölgenizdeki yağlanmadan kurtulmanıza yardımcı eder.

DSÖ "kanser riskini artırıyor" deyip uyardı: Bu içecek sağlığı tehdit ediyor

Sağlıklı bir vücuda sahip olmak ve hastalıklara karşı direnç kazanmak için tükettiğiniz her besine dikkat etmek gerekiyor. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları vücudun genel sağlığını korumak için de altın anahtar. Ancak son zamanlarda popüler hale gelen bir içecek var ki sandığınız kadar faydalı olmayabilir.

Amerikalı nörolog "2 dakikalık test" yayınladı: Bunamanın gizli belirtisi buymuş

Alzheimer hastalığı beyin hücrelerinin zamanla ölümüne bağlı olarak hafıza kaybı, bunama (demans) ve genel anlamda bilişsel fonksiyonların azalması şeklinde gelişen tıbbı bir durumdur. Başlangıçta sadece basit unutkanlıklarla kendini belli eden bu hastalığı gizli belirtisini sadece 2 dakikalık testle öğrenebilirsiniz.

İçindeki magnezyum kalbi kuvvetlendiriyor: Bir gece suda bekletip tüketince kolesterolü sıfırlıyor

Kajular sadece lezzetli bir atıştırmalık değil; besin değeri yüksek bir gıdadır. Bunları ıslatılmış olarak yemek, sindirimini kolaylaştırarak ve daha besin yoğun hale getirerek faydalarını çoğaltır. Islatılmış kaju sadece sağlığınız için iyi olmakla kalmaz, aynı zamanda öğünlerinize veya atıştırmalıklarınızı daha lezzetli hale getirebilir. İşte günlük diyete ıslatılmış kaju eklemenin şaşırtıcı faydalarından bazıları.

Bitter çikolata mı, sütlü çikolata mı? Meğer şeker hastalığının şifası ondaymış

Yeni bir araştırma, yüksek flavonol içeriği sayesinde haftada beş küçük porsiyon bitter çikolata tüketmenin tip 2 diyabet riskini %21 oranında azaltabileceğini ortaya koydu. Hem bitter hem de sütlü çikolatalar benzer şeker, yağ ve kaloriler içerirken, sütlü çikolatanın diyabet risk faktörü olan kilo alımıyla bağlantılı olduğu bulundu.

Uzman doktor "sakın yemeyin" diyerek uyardı: Evdeki bu besin kalp krizi nedeni

Kalp krizi dünyada en sık görülen ölüm nedenleri arasında yer alıyor. Kalp-damar hastalıkları da dünya genelinde oldukça yaygın. Kalp sağlığını korumak ve genel sağlığı iyileştirmenin yolu sağlıklı beslenmekten geçiyor. Her evin mutfağında bulunan bazı besinler var ki kalp sağlığını tehdit ediyor, hatta kalp krizine neden olabiliyor. Uzmanlar bu besinlerin tüketilmemesi ya da sınırlı tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Dünyanın en ölümcül kanseri idrar testiyle tespit edilecek!

Akciğer kanseri, dünyanın en yaygın ve ölümcül kanser türlerinden biri. Bilim insanları, sıklıkla geç teşhis edildiği için zor tedavi edilen akciğer kanserini tespit etmek için yeni bir yöntem buldu. İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi'nden araştırmacılar bu kez basit bir idrar testini deniyor. Ucuz ve yeni idrar testi insanlar üzerinde başarıyla uygulanırsa, kanser daha başlama aşamasında yakalanabilecek.

Oturmak mı uzanmak mı: Sağlığınız için hangisi daha kötü?

Hareket eksikliği vücut sağlığınız için zararlıdır. Vücudu hareketsiz bırakmak metabolik süreçleri bozar, kan şekeri ve kolesterol seviyelerini artırabilir. Uzanmak omurga basıncını hafifletebilirken, her iki pozisyonda da uzun süreli hareketsizlik yavaşlayan dolaşım ve azalan enerji harcaması gibi benzer olumsuz etkilere yol açar.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu "doğal kan inceltici" dedi: 1 çay kaşığı aspirinden bile etkili

Mutfakta baharat dolaplarının içerisinden sıklıkla yer alan bir baharat var ki doğal kan inceltici görebi görüyor. Bu baharat sadece lezzetiyle değil, sağlık üzerindeki faydalarıyla da dikkat çekiyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun "güvenli bir doğal kan inceltici" diye tanımladığı bu baharat bir bebe aspirini kadar doğal salisilik asidi bedeninize kazandırabiliyor.

Kaz dışkısı kanser hastalarına umut olabilecek! Ortaokul öğrencisinden sıra dışı keşif

Chicago'da bir ortaokul öğrencisi, bilim projesi için incelediği kaz dışkısında kanserle mücadelede etkili olabilecek bir bileşik buldu. Bu sıra dışı keşif, genç bilim insanının azmi ve merakının bir sonucu olarak ortaya çıktı ve tıp dünyasında umut verici bir gelişme olarak değerlendirildi.

Kış mevsiminde saç dökülmesinin nedeni ve önlemek için ipuçları

Kış mevsimi, soğuk hava ve azalan nem oranı ile saç sağlığını olumsuz etkileyebilir. Birçok insan bu dönemde saçlarının daha fazla döküldüğünü fark eder. Ancak endişelenmeyin! Doğru bilgiler ve uygulamalarla saçlarınızı kışın etkilerinden koruyabilirsiniz.

B12 seviyesini yükseltip kan oluşumunu destekliyor: DNA sentezinde hayati rol oynuyor

B12 vitamini genellikle hayvansal gıdalarda bulunur. Vücut sağlığı için son derece gerekli olan B12 vitamini kırmızı kan hücresi oluşumunda, sinir fonksiyonunda ve DNA sentezinde hayati rol oynar. Peki, B12 kaynakları nelerdir?

Kanser riskini 6 kat artırıyor: Herkesin yıllardır yaptığı hata

Aşırı sıcak içeceklerin tüketimi sağlık için ciddi risklerin oluşmasına neden olabilir. Özellikle çay, kahve ve sıcak çikolata gibi günlük yaşamın vazgeçilmez içeceklerinin çok yüksek sıcaklıklarda içilmesi, ağız, boğaz ve yemek borusunda yanıklara yol açabiliyor. Hatta kanser riskini de artırabiliyor.

Her gün 3 bin 500 kişi ölüyor: Taşıyıcı olduklarını bilmeden yaşıyorlar

Karaciğer sağlığını doğrudan etkileyen hepatit, ciddi bir enfeksiyondur. Virüs, kan, cinsel temas ve vücut sıvılarıyla bulaşır. Dünya Sağlık Örgütü'nün nisan ayında yayınladığı rapora göre ise her gün hepatit B ve C enfeksiyonları sebebiyle 3 bin 500 kişi hayatını kaybediyor. Peki, hepatit nedir, nasıl bulaşır ve hepatiti önleme yöntemleri nelerdir?

Dünyanın en güçlü antioksidanı: Günde 5 tane yemek kalp hastalığı, kanser, diyabet ve bunamayı önlüyor

Mantarlar sağlığa olan faydalarıyla bilinir. Düşük kalorili ve temel vitamin ve minerallerle dolu olan mantarlar diyete mükemmel bir katkı sağlar. Yapılan son araştırmalarda mantarın bilinmeyen bir faydası daha ortaya çıktı.

Pestisit nedir? Pestisit ne için kullanılır?

Pestisitlerin kullanılmasının bazı yararları olsa da insanlar ve diğer hayvanlar için potansiyel toksisiteleri nedeniyle bazı sorunlar da yaratabilir. Pestisitlerin bilinçsiz ve kontrolsüz kullanılması toprak ve suda kirletici etkiye neden olabilmektedir. Peki, pestisit nedir, ne için kullanılır?

Soğuk algınlığı ile karıştırılıyor! Bulaştığı her 6 kişiden birini öldürüyor... Belirtileri neler?

Sağlık uzmanları, kış soğuk algınlığıyla kolayca karıştırılabilen ölümcül "Victoria hastalığı"ndaki artış konusunda acil uyarıda bulundu. İngiltere Sağlık Güvenlik Ajansı'nın (UKHSA) raporuna göre, resmi veriler vaka sayısının geçen yılın sonunda yüzde 11 artarak 5.000'e ulaştığını gösteriyor. Peki, Victoria hastalığı nedir, belirtileri neler?

Kuruyemişlerin kralı beyin gücünü artırıyor: Günde kaç tane yemelisiniz?

Besleyici bir güç merkezi olan bademler, her yaştan insan için çok sayıda sağlık faydası sunar. Beyin gücünü artırmaktan kilo yönetimine yardımcı olmaya ve kalp sağlığını desteklemeye kadar, bu kuruyemişlerden bir avuç günlük diyetinize eklemek vücudunuzda inanılmaz etkiler yaratabilir. Badem tüketmek için ideal zamanları, gelişmiş besin emilimi için en uygun eşleştirmeleri ve dikkate alınması gereken önemli önlemleri keşfedin.

Faydası mutfağın çok ötesinde: Enfeksiyonu temizleyip iltihapla savaşıyor

Gerçek tarçın sıcak, tatlı bir tada sahiptir ve çok sayıda sağlık yararı sunar. Geleneksel olarak sindirim rahatsızlığını hafifletir ve mantar önleyici özelliklere sahiptir. Antioksidanlar açısından zengin olan tarçın, kalp sağlığını destekler, iltihapla savaşır ve bağışıklığı güçlendirir. Mutfak, ilaç ve kozmetik uygulamalarında kullanılan bu çok yönlü baharat hem lezzeti hem de sağlıklı yaşamı artırır.

Tereyağı faydalı mı, zararlı mı? Meğer böyle bir etkisi varmış

Mutfaklarda sıkça kullanılan yağlar arasında tereyağı yer alıyor. Tereyağı faydalı mı, zararlı mı? sorusu yıllardır en çok tartışılan konuların başında geliyor. Tereyağı tüketimi sağlık için son derece ciddi faydalar sağlıyor. Ancak aşırı tereyağı tüketimi bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir. İşte tereyağı tüketimiyle ilgili bilmeniz gerekenler.

Kanserin en ölümcül türü böyle geliyor: Bu 5 kritik belirtiyi kimse önemsemiyor

Ağız kanseri ciddi bir kanser türüdür. Ağız içindeki dokularda gelişen ve erken teşhis edilmediğinde ciddi ve ölümcül sonuçları olan bu kanser türü ağız ve boğazı etkiler. Erken teşhis için düzenli diş muayeneleri çok önemlidir. Başlıca göstergeler arasında açıklanamayan kanama, inatçı yaralar, çene ağrısı, kırmızı veya beyaz lekeler ve kronik boğaz ağrıları bulunur. Bu semptomlar için derhal bir diş hekimine veya doktora danışmak hayati önem taşır.

Görüntüsü ve kokusu cezbediyor ancak sigara dumanından daha zararlı: Solunduğunda akciğer hasarına yol açabiliyor

Uzmanlar, şenlikli kokulu mumların sigara dumanından daha zararlı olabileceğini söyleyerek rahatsız edici riskleri ortaya koydu. Yapılan bir araştırmaya göre, mum yakmanın iç mekan hava kalitesi üzerinde ciddi etkileri olabileceği ve pasif sigara dumanına maruz kalmaktan daha olumsuz sonuçlara yol açabileceği tespit edildi.

Demir depolarını doldurun, içinde 4 mg demir var: Etkisi takviyelerle yarışıyor

Demir vücut için en gerekli minerallerden biri. Demir eksiliği çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıksa da en önemli nedenler arasında beslenme yetersizliği yer alıyor. Demir eksiliğini önlemek için demir zengini ve kan yapıcı besinleri tüketmek gerekiyor. Peki, demir eksiliğine hangi besin iyi gelir?

Aç karnına sirkeli su içmek ne işe yarar?

Aç karnına sirkeli su içmek herkes tarafından bilinen popüler bir yöntem. Genellikle aç karnına içilen sirkeli suyun potansiyel faydalarından söz edilir. Metabolizmayı hızlandırdığı, kilo vermeye yardımcı olduğu ve bağışıklık güçlendirici etkisiyle hastalıklara karşı koruyu görevi nedeniyle aç karnına sirkeli su tüketilir. Ancak sirkeli suyu aç karnına içmek faydasından yararlanmaya çalışırken bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir.

Kahvaltı sofrasını zehre dönüştürüyor: Beyne zarar verip hafıza kaybına neden oluyor

Kahvaltı günün en önemli öğünlerinden biri. Gün boyu enerjik ve sağlıklı hissetmek istiyorsanız kahvaltıyı atlamamanız önerilir. Ancak genellikle kahvatılarda tüketilen bir besin var ki, sağlığı ciddi anlamda tehdit ediyor. Bazı ürünlerde bulunan glifosat adlı tarım ilacı, Alzheimer’a benzer semptomlara yol açabiliyor.

Tarhanayı böyle pişirin, faydasını 2 katına çıkarıyor: 1 kaşığı doğal bağışıklık ilacı

Kış mevsiminde sıklıkla tüketilen çorbalardan biri olan tarhana, bağışıklığı güçlendirici özelliğiyle bol bol içiliyor. Yüzyıllardır sofralarda yerini alan ve besleyici özelliğiyle dikkat çeken tarhananın faydasını artıran bir yöntem var.

Kış aylarının geleneksel içeceği: Boğaz ağrısının dermanı, inatçı öksürüğün şifası

Elazığ’da kış mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte salebe olan ilgi arttı. Esnaf Ahmet Bahçeci, salebin bağışıklığı güçlendiren, vücuda enerji veren ve özellikle kış hastalıklarına iyi gelen bir içecek olduğunu belirtti. Geleneksel bir Türk içeceği olan salep, yalnızca lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlık üzerindeki olumlu etkileriyle de dikkat çekiyor.

Sağlıklı kilo alımını destekliyor, metabolizmayı düzenliyor: 7 yaratıcı ipucu sağlıklı vücudun anahtarı

Kilo almak da en az kilo vermek kadar zorlu bir yolculuk. Doğru bir beslenme düzeni ve güçlü besinleri seçerek kilo alımını kolaylaştırabilirsiniz. Sağlıklı kilo alımı için metabolizmanızın da sağlıklı çalışması gerekir. Bu ipuçları hem kilo alımına destek oluyor hem de metabolizmanızın düzenli çalışmasına yardımcı oluyor.

1 gün boyunca su içmezseniz ne olur? Hayati riskini çok az kişi biliyor

Su vücudun yaşam kaynağıdır. Peki, gün içerisinde su içmeyi unutuyor musunuz? Bir gün boyunca hiç su içmemek ya da az su içmek vücudunuzda çok ciddi sorunlara yol açabilir. Peki, 1 gün su içmezseniz ne olur?

Araştırmalar ortaya koydu: Prostat kanserine karşı gizli silah bu besinde!

Daha önce yapılan çalışmalar egzotik mantar türlerinin hastalıklar üzerindeki yararına dikkat çekerken, ABD’deki City of Hope Kanser Araştırma Merkezi’nde yapılan yeni araştırma dünyanın en çok yetiştirilen yenilebilir mantarının prostat kanseri üzerindeki etkilerini ortaya koydu.

Her gün merdiven çıkarsanız ne olur? Günde en az 110 basamak çıkmak bu hastalığı yüzde 31 oranında azaltıyor

Felçten korunmak mı istiyorsunuz? Yapılan bir çalışma, basit bir değişikliğin riski neredeyse üçte bir oranında azaltabileceğini buldu. Yapılan araştırmalar, günde en az 110 basamak çıkmanın (yaklaşık olarak tipik bir ev merdivenini yedi kez çıkmaya eşdeğer) potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bu rahatsızlığı geliştirme olasılığını yüzde 31 oranında azalttığını ortaya koydu.

Bilim ne diyor: Yatmadan önce protein tozu içmek doğru mu?

Yatmadan önce protein tozu karıştırdığınız içecekleri içmek, özellikle sporcular ve vücut geliştiriciler için kasların iyileşmesine ve büyümesine yardımcı olabilir. Kilo vermede iştahı azaltarak potansiyel olarak faydalı olsa da aşırı tüketimden kaçınılmalıdır. Protein tozu tüketenler, gece karışımlarıyla bu trendden yararlanıyor ancak kişiselleştirilmiş beslenme tavsiyeleri, bireysel uygunluğu belirlemek için hala çok önemli.

Pankreas kanserinin erken uyarı işareti: Çoğu kişi görmezden geliyor

Şiddetli ve agresif bir hastalık olan pankreas kanseri, özellikle sırtın üst bölgesinde, sırt ağrısı gibi erken dönemde hafif belirtilerle ortaya çıkar. Bu ağrı karından yayılabilir ve yatarken kötüleşebilir. Sarılık, sindirim sorunları, açıklanamayan kilo kaybı ve yorgunluk da olası göstergelerdir ve bu belirtiler erken teşhisde önem taşır.

Kardiyoloji profesörü "akşamları sakın yemeyin" diyerek uyardı: Bu yiyecekler ani kalp krizi nedeni

Beslenme alışkanlıkları kalp sağlığını doğrudan etkiliyor. Özellikle akşam tükettiğiniz besinlere ve beslenme düzeninize çok özen göstermeniz gerekiyor. Kardiyoloji profesörü kalp sağlığını korumak ve kalp krizi riskini azaltmak için akşamları tüketilmemesi gereken besinleri açıkladı.

Viral olan yumurta soyma hilesi: Haşlanmış yumurtayı saniyeler içinde kabuklarından ayıracak yöntem

Haşlanmış bir yumurtayı kabuğu yapışmadan nasıl soyabilirsiniz? Ve haşlanmış yumurtaları parçalamadan nasıl soyabilirsiniz? Bazıları kolay soymanın yumurtaları nasıl pişirdiğinizle başladığını, suya karbonat, tuz veya sirke ekleyip eklemediğinizle başladığını söylüyor. Peki, haşlanmış yumurtaları soymanın en kolay yolu nedir?

Demir alımını üst düzeye çıkarıyor: Ispanağı böyle yemek gerekiyormuş

Besin açısından zengin bir sebze olan ıspanak, özellikle demir emilimi konusunda önemli sağlık yararları sunar. C vitamini açısından zengin yiyeceklerle eşleştirmek, doğru pişirmek ve sağlıklı yağlar veya diğer demir açısından zengin yiyeceklerle birleştirmek besin biyoyararlanımını artırır. Ispanağı smoothielere dahil etmek, vitamin ve mineral alımını artırmak için lezzetli bir yol sağlar. Peki, ıspanak en doğu şekilde nasıl yenir?

Meğer herkes yanlış tüketiyormuş: Bu lezzetli gıda şeker hastası yapıyor

Kuru meyveler zengin besin içerikleri nedeniyle sağlık için faydalıdır. Ancak aşırı tüketim, şeker kaplı çeşitleri seçmek, su içmeyi ihmal etmek, diğer besin gruplarını hariç tutmak ve koruyucu maddeleri görmezden gelmek bu yararları azaltabilir. Kuru meyvelerin faydalarından yararlanmak için dikkatli tüketmek önemlidir. Peki, kuru meyve ve kuruyemiş tüketirken yapılan hatalar nelerdir?

Sabahları içince beyin gücünü artırıyor: Bu faydasını çok az kişi biliyordu

Muskat çayı, çok sık tercih edilmese de tüketimi vücut için pek çok fayda sağlayabilir. Antioksidanlar ve faydalı bileşikler açısından zengin olan muskat; bağışıklığı artırabilir, sindirime yardımcı olabilir ve vücudu rahatlatır Öksürüğü yatıştırmaktan uykuyu iyileştirmeye kadar, Muskat (Hint cevizi) kış mevsiminde hastalıklardan korunmak için lezzetli bir yaklaşım sağlar. Sıcak suya veya en sevdiğiniz çaya bir tutam ekleyerek ölçülü bir şekilde tüketmenin faydalarına bir göz atın.

Dünyanın en süper besini: Kan pıhtılaşmasını ve iltihaplanmayı önlüyor

Vitaminler, mineraller ve antioksidanlarla dolu yaban mersini gerçek bir süper besindir. Bu besin merkezleri, kalp ve beyin sağlığını güçlendirmekten sindirime yardımcı olmaya ve iltihabı azaltmaya kadar çeşitli sağlık yararları sunar. Küçük tohumları bile lif, yağ asitleri ve fenolik katkı sağlayarak onları değerli bir diyet takviyesi yapar.

Aç karnına 1 bardak sıcak su içince ne olur? Vücuda 7 etkisi varmış

Gününüze sıcak suyla başlamanın sayısız sağlık faydası vardır. Sindirime, susuzluğun giderilmesine yardımcı olur ve potansiyel olarak adet kramplarını ve burun tıkanıklığını hafifletir. Sıcak su ayrıca hidrasyonu destekler ve dolaşımı iyileştirerek genel sağlıpa katkıda bulunabilir. Peki, aç karnına 1 bardak sıcak su içince ne olur?

Bilim insanları "dünyada ilk" diyerek duyurdu: Akciğer kanserini erken teşhis edecek

Bilim insanları akciğer kanserini erken evrelerinde tespit etmek için bir idrar testi geliştirdi Bu test akciğer kanserini erkenden teşhis edebilir. Bu yöntem, tarama testlerine göre daha basit bir alternatif sunuyor ve özellikle yüksek riskli kişiler için daha erken teşhis ve zamanında tedavi vaat ediyor.

Neden düzenli olarak aloe vera yemelisiniz? En çok aranan doğal kaynak

Besin açısından zengin bir bitki olan aloe vera, doğru şekilde tüketildiğinde sağlığa çok faydalı olabilir. Yenilebilir bir bitki olan aloe vera, kalsiyum, magnezyum, çinko ve potasyum gibi temel mineraller içerir. Peki, neden düzenli olarak aloe vera yemelisiniz?

Vitamin deposu ama yan etkisi var: Alerjiyi tetikliyor, bağırsakları bozuyor

Papaya vitamin deposu besin kaynaklarından biri. Ancak dezavantajlarını yaşamadan faydalarından yararlanmak için dengeli tüketmek önemlidir. Günde bir veya iki dilim sağlığınız için harikalar yaratabilir, ancak aşırıya kaçmak istenmeyen yan etkilere yol açabilir.

Prof. Dr. Canan Karatay "en tehlikeli zehirlerden biri" dedi: Sıcak su içinden vücuda yayılıyor

Kahve dünya genelinde en sık tüketilen içeceklerden biri. Filtre kahve ise en popüler ve en sık tüketilen kahve çeşitleri arasında yer alıyor. Ancak açıklamalarıyla ezber bozan Prof. Dr. Canan Karatay, filtre kahvenin yapılışındaki risklere dikkat çekti. Filtre kahve hazırlarken kullanılan kağıt filtrelerin bromür gibi zararlı kimyasallar içerdiğini belirten Karatay, bu maddelerin sıcak suyla birlikte vücuda geçebileceği konusunda uyarıda bulundu.

26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34