Time dergisi açıkladı: 2024 yılının en iyi 10 filmi

Time dergisi, 2024 yılında izleyiciyle buluşan en iyi filmleri açıkladı. Listede gişe rekortmenlerinden festival filmlerine birçok yapım yer alıyor. Listenin zirvesinde Oscar ödüllü oyuncu Nicole Kidman'ın "izlemeye cesaret edemediği" yeni filmi yer alıyor. İşte yılın en iyi filmleri...

Tuba Büyüküstün, Kızıldeniz Film Festivali'nin jürisinde

Ünlü oyuncu Tuba Büyüküstün, Suudi Arabistan'da düzenlenen Kızıldeniz Film Festivali'nin (Red Sea Film Festival) jüri üyelerinden biri oldu.

Can Bonomo roman yazdı

Ünlü şarkıcı Can Bonomo’nun ilk romanı "Ateşli Silahlar ve Bilardo" raflardaki yerini aldı.

Hazreti Mevlana, 751. vuslat yılında AKM'de anılacak

Hazreti Mevlana, 751. vuslat yılında Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenecek etkinliklerle anılacak.

Yıllar önce kaybetmişti: Jared Leto Oscar heykelciğini buldu

Suicide Squad filminde Joker karakterine hayat veren ve şarkıcılık kariyeriyle de tanınan Jared Leto, 2014 yılında Oscar ödülü kazanmıştı. Oyuncu, yılllar önce kaybolan Oscar heykelciğini buldu.

Haftanın filmleri: Hangi yapımlar vizyona girecek? (6 Aralık 2024)

Sinema salonlarında bu hafta komediden drama, aksiyondan bilim kurguya 11 film izleyicilerle buluşacak. Haftanın öne çıkan yapımları arasında Çakallarla Dans 7, yeniden vizyona giren Interstellar ve yıldız kadrolu Hain yer alıyor.

Arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde sahne aldı

Türkiye'nin önde gelen arp sanatçılarından Şirin Pancaroğlu, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Konutu'nda sahne aldı.

Kızıldeniz Film Festivali'ne Hollywood yıldızları akın etti! Tuba Büyüküstün jüri üyesi oldu

Suudi Arabistan'da düzenlenen Kızıldeniz Film Festivali (Red Sea Film Festival) başladı. Festivalde jüri üyesi olarak yer alan Tuba Büyüküstün şıklığıyla beğeni topladı. Kırmızı halıda Nurgül Yeşilçay ve Engin Altan Düzyatan gibi ünlü isimler de yürüdü.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, NTVRadyo'ya konuk oldu

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Tan Sağtürk, NTVRadyo’ya konuk oldu. Sağtürk, bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan Anadolu Opera ve Bale Festivali hakkında konuştu.

CSO, Sinan'ın Gölgesi eserinin dünya prömiyerini yaptı

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), besteci Mesruh Savaş'ın "Sinan'ın Gölgesi" isimli eserinin dünya prömiyerini yaptı.

2024 yılında en çok bu filmler konuşuldu! IMDb'ye göre en popüler yapımlar

İnternet film veri tabanı IMDb, 2024 yılının en popüler 10 filmini sıraladı. Listede gişe rekoru kıran, film festivalinde ayakta alkışlanan veya beklentinin altında kalan birçok yapım yer aldı. İşte bu yılın popüler filmleri sıralaması...

Bella Hadid oyuncu oldu! Hayranlarına sürpriz yaptı

Gözlerden uzak bir hayat yaşamayı tercih eden ve modelliği bırakan Bella Hadid geçtiğimiz aylarda podyumlara geri dönmüştü. Dünyaca ünlü model, Yellowstone adlı diziye konuk oyuncu olarak dahil oldu.

Yönetmen Şerif Gören son yolculuğuna uğurlandı

Birbirinden unutulmaz birçok yapıma imza atan ünlü yönetmen Şerif Gören hayatını kaybetti. Usta yönetmen için Atlas Sineması'nda tören düzenlendi. Törene Gören'in meslektaşları, yakınları ve ailesi katıldı. Gören'in cenazesi, Hüseyin Ağa Camii'nden kılınan cenaze namazının ardından Kozlu Mezarlığı'na defnedildi.

İstanbul Modern 20. yılında ziyaretçi rekoru kırdı

Kurulduğu 11 Aralık 2004'ten bugüne kadar 10 milyon ziyaretçiyi ağırlayan, 1 milyonu aşkın çocuk ve genci ücretsiz sanat eğitimleriyle buluşturan İstanbul Modern, 20. yılını rekor ziyaretçi sayıları ve prestijli ödüllerle kutluyor.

Oyunculuğu beğenilmedi! Selena Gomez: Elimden geleni yaptım

Yer aldığı projeler ve müzik listelerinde zirveye yerleşen şarkılarının yanı sıra özel hayatıyla da adından söz ettiren Selena Gomez, "Emilia Perez" adlı filmle gündemde. Cannes ödüllü oyuncu, filmdeki oyunculuğuna dair yapılan olumsuz yorumlara yanıt verdi.

Adile Naşit aramızdan ayrılalı 37 yıl oldu

Yeşilçam filmlerinde sık sık Münir Özkul ve Kemal Sunal ile başrolleri paylaşan ve unutulmaz filmlerde rol alan Adile Naşit ölüm yıl dönümünde anılıyor. Usta oyuncu Adile Naşit'in vefatının üzerinden 37 yıl geçti.

Taylor Swift'ten turne ekibine milyon dolarlık jest

Çıktığı dünya turnesiyle rekor üstüne rekor kıran ve şarkıları müzik listelerinin zirvesinden inmeyen Taylor Swift, ekibindeki tüm çalışanlara büyük bir jest yaptı.

Haldun Dormen 70. sanat yılını kutladı

Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Haldun Dormen'in 70. sanat yılı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen geceyle kutlandı.

Bir mor ve ötesi Müzikali: ARAF müzikali sanatseverlerle buluştu

Reha Özcan, Canan Ergüder, Beyti Engin gibi isimlerin rol aldığı "Bir mor ve ötesi Müzikali: ARAF" müzikalinin galası yapıldı

Amerikan Sapığı filminin yıldızı belli oldu: Austin Butler

Elvis (2022) filmiyle şöhreti yakalayan Austin Butler, usta yönetmen Luca Guadagnino imzalı yeni American Sapığı filminde rol alacak.

Time dergisi Yılın İkonu'nu açıkladı

Time dergisi Yılın İkonu'nu açıkladı. Görme kaybı yaşadığını açıklayan Grammy ödüllü İngiliz şarkıcı Elton John, 2024 yılının ikonu seçildi.

Komedi Vahşi Yaşam Fotoğrafçılığı Ödülleri kazananı belli oldu

Hayvanların ilgi çekici ve komik anlarını gözler önüne seren fotoğrafların yarıştığı Komedi Vahşi Yaşam Fotoğrafçılığı Ödülleri'nde (2024 Comedy Wildlife Photography) kazanan belli oldu. Milko Marchetti'nin "Sıkışıp Kalan Sincap" adlı eseri, yarışmanın kazanan fotoğrafı oldu.

Macar Devlet Tiyatrosu, Bank Ban oyununu İstanbul'da sahneleyecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 110. yıl etkinlikleri kapsamında Macar Devlet Tiyatrosu oyunlarından "Bank Ban"ı İstanbul seyircisiyle buluşturacak.

Canan Karatay "her soruna çözüm" dedi ve önerdi: Kahveyi böyle içmek her derde deva

Kahve en fazla tercih edilen içeceklerden biri. Kahve sağlığa olan faydalarıyla da dikkat çekiyor. Metabolizmayı hızlandıran ve güçlü bir antioksidan kaynağı olan kahve, sindirim sistemini düzenler. Ayrıca, düzenli tüketim Alzheimer ve Parkinson gibi nörolojik hastalıklara yakalanma riskini azaltabilir. Prof. Dr. Canan Karatay, kahvenin faydasını artırmak için içine tereyağ ekleyerek tüketilmesini öneriyor.

Her evde var ama 1 lokması bile zehir: Yavaş yavaş vücudun kimyasını bozuyor

Sofranızdan eksik etmediğiniz bazı besinler sağlığınız için son derece tehlikeli olabilir. Çünkü severek tükettiğiniz bu besinlerin içinde çin tuzu bululabilir. Genellikle hazır gıdaların çoğuna eklenen çin tuzu, MSG (mono sodyum glutamat) olarak bilinen bir aminoasit tuzudur ve sağlık için ciddi riskleri bulunur. Çin tuzu, bilimsel adıyla Monosodyum Glutamat (MSG) hangi gıdalarda bulunur?

Demir eksikliği sandığınızdan daha tehlikeli: Bu hastalığın zeminini hazırlıyor

Vücudunuz yaşam faaliyetlerini yerine getirmek için çeşitli vitamin ve minerallere ihtiyaç duyar. Demir de bunlardan bir tanesi. Vücudunuzdaki demir eksiliği bazı belirtilerle kendini gösterir. Hatta zamanla ciddi sağlık sorunlarına zemin hazırlayabilir. Peki, demir eksikliği neden olur?

Her gün 1 fincan Türk kahvesi içince ne olur? Yağ yakıcı etkisini artıran yöntem

Türk kahvesi hem kokusu hem de eşsiz lezzetiyle tadına doyum olmayan bir lezzet. Genellikle Türk kahvesi; sade, şekerli ya da orta şekerli olarak tüketiliyor. Türk kahvesi özellikle yağ yakıcı özelliğiyle diyet listelerinin de vazgeçilmezi oluyor. Ancak Türk kahvesini bu yöntemle içince vücudunuzdaki yağları daha kısa sürede yakabilirsiniz.

Kilo vermek için kanıtlanmış 5 yöntem: Göbek bölgesindeki yağları yok ediyor

İnatçı göbek yağlarıyla mı mücadele ediyorsunuz? Düşük karbonhidratlı, tam gıdalardan oluşan bir diyet benimsemek ve güç antrenmanı dahil olmak üzere düzenli egzersizi hayatınıza dahil etmek, 7-8 saat kaliteli uykuya öncelik vermek, gevşeme teknikleriyle stresi yönetmek ve yeterli miktarda su içmek. Bu yöntemler göbek bölgenizdeki yağlanmadan kurtulmanıza yardımcı eder.

DSÖ "kanser riskini artırıyor" deyip uyardı: Bu içecek sağlığı tehdit ediyor

Sağlıklı bir vücuda sahip olmak ve hastalıklara karşı direnç kazanmak için tükettiğiniz her besine dikkat etmek gerekiyor. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları vücudun genel sağlığını korumak için de altın anahtar. Ancak son zamanlarda popüler hale gelen bir içecek var ki sandığınız kadar faydalı olmayabilir.

Amerikalı nörolog "2 dakikalık test" yayınladı: Bunamanın gizli belirtisi buymuş

Alzheimer hastalığı beyin hücrelerinin zamanla ölümüne bağlı olarak hafıza kaybı, bunama (demans) ve genel anlamda bilişsel fonksiyonların azalması şeklinde gelişen tıbbı bir durumdur. Başlangıçta sadece basit unutkanlıklarla kendini belli eden bu hastalığı gizli belirtisini sadece 2 dakikalık testle öğrenebilirsiniz.

İçindeki magnezyum kalbi kuvvetlendiriyor: Bir gece suda bekletip tüketince kolesterolü sıfırlıyor

Kajular sadece lezzetli bir atıştırmalık değil; besin değeri yüksek bir gıdadır. Bunları ıslatılmış olarak yemek, sindirimini kolaylaştırarak ve daha besin yoğun hale getirerek faydalarını çoğaltır. Islatılmış kaju sadece sağlığınız için iyi olmakla kalmaz, aynı zamanda öğünlerinize veya atıştırmalıklarınızı daha lezzetli hale getirebilir. İşte günlük diyete ıslatılmış kaju eklemenin şaşırtıcı faydalarından bazıları.

Bitter çikolata mı, sütlü çikolata mı? Meğer şeker hastalığının şifası ondaymış

Yeni bir araştırma, yüksek flavonol içeriği sayesinde haftada beş küçük porsiyon bitter çikolata tüketmenin tip 2 diyabet riskini %21 oranında azaltabileceğini ortaya koydu. Hem bitter hem de sütlü çikolatalar benzer şeker, yağ ve kaloriler içerirken, sütlü çikolatanın diyabet risk faktörü olan kilo alımıyla bağlantılı olduğu bulundu.

Uzman doktor "sakın yemeyin" diyerek uyardı: Evdeki bu besin kalp krizi nedeni

Kalp krizi dünyada en sık görülen ölüm nedenleri arasında yer alıyor. Kalp-damar hastalıkları da dünya genelinde oldukça yaygın. Kalp sağlığını korumak ve genel sağlığı iyileştirmenin yolu sağlıklı beslenmekten geçiyor. Her evin mutfağında bulunan bazı besinler var ki kalp sağlığını tehdit ediyor, hatta kalp krizine neden olabiliyor. Uzmanlar bu besinlerin tüketilmemesi ya da sınırlı tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Dünyanın en ölümcül kanseri idrar testiyle tespit edilecek!

Akciğer kanseri, dünyanın en yaygın ve ölümcül kanser türlerinden biri. Bilim insanları, sıklıkla geç teşhis edildiği için zor tedavi edilen akciğer kanserini tespit etmek için yeni bir yöntem buldu. İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi'nden araştırmacılar bu kez basit bir idrar testini deniyor. Ucuz ve yeni idrar testi insanlar üzerinde başarıyla uygulanırsa, kanser daha başlama aşamasında yakalanabilecek.

Oturmak mı uzanmak mı: Sağlığınız için hangisi daha kötü?

Hareket eksikliği vücut sağlığınız için zararlıdır. Vücudu hareketsiz bırakmak metabolik süreçleri bozar, kan şekeri ve kolesterol seviyelerini artırabilir. Uzanmak omurga basıncını hafifletebilirken, her iki pozisyonda da uzun süreli hareketsizlik yavaşlayan dolaşım ve azalan enerji harcaması gibi benzer olumsuz etkilere yol açar.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu "doğal kan inceltici" dedi: 1 çay kaşığı aspirinden bile etkili

Mutfakta baharat dolaplarının içerisinden sıklıkla yer alan bir baharat var ki doğal kan inceltici görebi görüyor. Bu baharat sadece lezzetiyle değil, sağlık üzerindeki faydalarıyla da dikkat çekiyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun "güvenli bir doğal kan inceltici" diye tanımladığı bu baharat bir bebe aspirini kadar doğal salisilik asidi bedeninize kazandırabiliyor.

Kaz dışkısı kanser hastalarına umut olabilecek! Ortaokul öğrencisinden sıra dışı keşif

Chicago'da bir ortaokul öğrencisi, bilim projesi için incelediği kaz dışkısında kanserle mücadelede etkili olabilecek bir bileşik buldu. Bu sıra dışı keşif, genç bilim insanının azmi ve merakının bir sonucu olarak ortaya çıktı ve tıp dünyasında umut verici bir gelişme olarak değerlendirildi.

Kış mevsiminde saç dökülmesinin nedeni ve önlemek için ipuçları

Kış mevsimi, soğuk hava ve azalan nem oranı ile saç sağlığını olumsuz etkileyebilir. Birçok insan bu dönemde saçlarının daha fazla döküldüğünü fark eder. Ancak endişelenmeyin! Doğru bilgiler ve uygulamalarla saçlarınızı kışın etkilerinden koruyabilirsiniz.

B12 seviyesini yükseltip kan oluşumunu destekliyor: DNA sentezinde hayati rol oynuyor

B12 vitamini genellikle hayvansal gıdalarda bulunur. Vücut sağlığı için son derece gerekli olan B12 vitamini kırmızı kan hücresi oluşumunda, sinir fonksiyonunda ve DNA sentezinde hayati rol oynar. Peki, B12 kaynakları nelerdir?

Kanser riskini 6 kat artırıyor: Herkesin yıllardır yaptığı hata

Aşırı sıcak içeceklerin tüketimi sağlık için ciddi risklerin oluşmasına neden olabilir. Özellikle çay, kahve ve sıcak çikolata gibi günlük yaşamın vazgeçilmez içeceklerinin çok yüksek sıcaklıklarda içilmesi, ağız, boğaz ve yemek borusunda yanıklara yol açabiliyor. Hatta kanser riskini de artırabiliyor.

Her gün 3 bin 500 kişi ölüyor: Taşıyıcı olduklarını bilmeden yaşıyorlar

Karaciğer sağlığını doğrudan etkileyen hepatit, ciddi bir enfeksiyondur. Virüs, kan, cinsel temas ve vücut sıvılarıyla bulaşır. Dünya Sağlık Örgütü'nün nisan ayında yayınladığı rapora göre ise her gün hepatit B ve C enfeksiyonları sebebiyle 3 bin 500 kişi hayatını kaybediyor. Peki, hepatit nedir, nasıl bulaşır ve hepatiti önleme yöntemleri nelerdir?

Dünyanın en güçlü antioksidanı: Günde 5 tane yemek kalp hastalığı, kanser, diyabet ve bunamayı önlüyor

Mantarlar sağlığa olan faydalarıyla bilinir. Düşük kalorili ve temel vitamin ve minerallerle dolu olan mantarlar diyete mükemmel bir katkı sağlar. Yapılan son araştırmalarda mantarın bilinmeyen bir faydası daha ortaya çıktı.

Pestisit nedir? Pestisit ne için kullanılır?

Pestisitlerin kullanılmasının bazı yararları olsa da insanlar ve diğer hayvanlar için potansiyel toksisiteleri nedeniyle bazı sorunlar da yaratabilir. Pestisitlerin bilinçsiz ve kontrolsüz kullanılması toprak ve suda kirletici etkiye neden olabilmektedir. Peki, pestisit nedir, ne için kullanılır?

Soğuk algınlığı ile karıştırılıyor! Bulaştığı her 6 kişiden birini öldürüyor... Belirtileri neler?

Sağlık uzmanları, kış soğuk algınlığıyla kolayca karıştırılabilen ölümcül "Victoria hastalığı"ndaki artış konusunda acil uyarıda bulundu. İngiltere Sağlık Güvenlik Ajansı'nın (UKHSA) raporuna göre, resmi veriler vaka sayısının geçen yılın sonunda yüzde 11 artarak 5.000'e ulaştığını gösteriyor. Peki, Victoria hastalığı nedir, belirtileri neler?

Kuruyemişlerin kralı beyin gücünü artırıyor: Günde kaç tane yemelisiniz?

Besleyici bir güç merkezi olan bademler, her yaştan insan için çok sayıda sağlık faydası sunar. Beyin gücünü artırmaktan kilo yönetimine yardımcı olmaya ve kalp sağlığını desteklemeye kadar, bu kuruyemişlerden bir avuç günlük diyetinize eklemek vücudunuzda inanılmaz etkiler yaratabilir. Badem tüketmek için ideal zamanları, gelişmiş besin emilimi için en uygun eşleştirmeleri ve dikkate alınması gereken önemli önlemleri keşfedin.

Faydası mutfağın çok ötesinde: Enfeksiyonu temizleyip iltihapla savaşıyor

Gerçek tarçın sıcak, tatlı bir tada sahiptir ve çok sayıda sağlık yararı sunar. Geleneksel olarak sindirim rahatsızlığını hafifletir ve mantar önleyici özelliklere sahiptir. Antioksidanlar açısından zengin olan tarçın, kalp sağlığını destekler, iltihapla savaşır ve bağışıklığı güçlendirir. Mutfak, ilaç ve kozmetik uygulamalarında kullanılan bu çok yönlü baharat hem lezzeti hem de sağlıklı yaşamı artırır.

Tereyağı faydalı mı, zararlı mı? Meğer böyle bir etkisi varmış

Mutfaklarda sıkça kullanılan yağlar arasında tereyağı yer alıyor. Tereyağı faydalı mı, zararlı mı? sorusu yıllardır en çok tartışılan konuların başında geliyor. Tereyağı tüketimi sağlık için son derece ciddi faydalar sağlıyor. Ancak aşırı tereyağı tüketimi bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir. İşte tereyağı tüketimiyle ilgili bilmeniz gerekenler.

Kanserin en ölümcül türü böyle geliyor: Bu 5 kritik belirtiyi kimse önemsemiyor

Ağız kanseri ciddi bir kanser türüdür. Ağız içindeki dokularda gelişen ve erken teşhis edilmediğinde ciddi ve ölümcül sonuçları olan bu kanser türü ağız ve boğazı etkiler. Erken teşhis için düzenli diş muayeneleri çok önemlidir. Başlıca göstergeler arasında açıklanamayan kanama, inatçı yaralar, çene ağrısı, kırmızı veya beyaz lekeler ve kronik boğaz ağrıları bulunur. Bu semptomlar için derhal bir diş hekimine veya doktora danışmak hayati önem taşır.

Görüntüsü ve kokusu cezbediyor ancak sigara dumanından daha zararlı: Solunduğunda akciğer hasarına yol açabiliyor

Uzmanlar, şenlikli kokulu mumların sigara dumanından daha zararlı olabileceğini söyleyerek rahatsız edici riskleri ortaya koydu. Yapılan bir araştırmaya göre, mum yakmanın iç mekan hava kalitesi üzerinde ciddi etkileri olabileceği ve pasif sigara dumanına maruz kalmaktan daha olumsuz sonuçlara yol açabileceği tespit edildi.

Demir depolarını doldurun, içinde 4 mg demir var: Etkisi takviyelerle yarışıyor

Demir vücut için en gerekli minerallerden biri. Demir eksiliği çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıksa da en önemli nedenler arasında beslenme yetersizliği yer alıyor. Demir eksiliğini önlemek için demir zengini ve kan yapıcı besinleri tüketmek gerekiyor. Peki, demir eksiliğine hangi besin iyi gelir?

24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32