Aç karnına sirkeli su içmek ne işe yarar?

Aç karnına sirkeli su içmek herkes tarafından bilinen popüler bir yöntem. Genellikle aç karnına içilen sirkeli suyun potansiyel faydalarından söz edilir. Metabolizmayı hızlandırdığı, kilo vermeye yardımcı olduğu ve bağışıklık güçlendirici etkisiyle hastalıklara karşı koruyu görevi nedeniyle aç karnına sirkeli su tüketilir. Ancak sirkeli suyu aç karnına içmek faydasından yararlanmaya çalışırken bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir.

Kahvaltı sofrasını zehre dönüştürüyor: Beyne zarar verip hafıza kaybına neden oluyor

Kahvaltı günün en önemli öğünlerinden biri. Gün boyu enerjik ve sağlıklı hissetmek istiyorsanız kahvaltıyı atlamamanız önerilir. Ancak genellikle kahvatılarda tüketilen bir besin var ki, sağlığı ciddi anlamda tehdit ediyor. Bazı ürünlerde bulunan glifosat adlı tarım ilacı, Alzheimer’a benzer semptomlara yol açabiliyor.

Tarhanayı böyle pişirin, faydasını 2 katına çıkarıyor: 1 kaşığı doğal bağışıklık ilacı

Kış mevsiminde sıklıkla tüketilen çorbalardan biri olan tarhana, bağışıklığı güçlendirici özelliğiyle bol bol içiliyor. Yüzyıllardır sofralarda yerini alan ve besleyici özelliğiyle dikkat çeken tarhananın faydasını artıran bir yöntem var.

Kış aylarının geleneksel içeceği: Boğaz ağrısının dermanı, inatçı öksürüğün şifası

Elazığ’da kış mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte salebe olan ilgi arttı. Esnaf Ahmet Bahçeci, salebin bağışıklığı güçlendiren, vücuda enerji veren ve özellikle kış hastalıklarına iyi gelen bir içecek olduğunu belirtti. Geleneksel bir Türk içeceği olan salep, yalnızca lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlık üzerindeki olumlu etkileriyle de dikkat çekiyor.

Sağlıklı kilo alımını destekliyor, metabolizmayı düzenliyor: 7 yaratıcı ipucu sağlıklı vücudun anahtarı

Kilo almak da en az kilo vermek kadar zorlu bir yolculuk. Doğru bir beslenme düzeni ve güçlü besinleri seçerek kilo alımını kolaylaştırabilirsiniz. Sağlıklı kilo alımı için metabolizmanızın da sağlıklı çalışması gerekir. Bu ipuçları hem kilo alımına destek oluyor hem de metabolizmanızın düzenli çalışmasına yardımcı oluyor.

1 gün boyunca su içmezseniz ne olur? Hayati riskini çok az kişi biliyor

Su vücudun yaşam kaynağıdır. Peki, gün içerisinde su içmeyi unutuyor musunuz? Bir gün boyunca hiç su içmemek ya da az su içmek vücudunuzda çok ciddi sorunlara yol açabilir. Peki, 1 gün su içmezseniz ne olur?

Araştırmalar ortaya koydu: Prostat kanserine karşı gizli silah bu besinde!

Daha önce yapılan çalışmalar egzotik mantar türlerinin hastalıklar üzerindeki yararına dikkat çekerken, ABD’deki City of Hope Kanser Araştırma Merkezi’nde yapılan yeni araştırma dünyanın en çok yetiştirilen yenilebilir mantarının prostat kanseri üzerindeki etkilerini ortaya koydu.

Her gün merdiven çıkarsanız ne olur? Günde en az 110 basamak çıkmak bu hastalığı yüzde 31 oranında azaltıyor

Felçten korunmak mı istiyorsunuz? Yapılan bir çalışma, basit bir değişikliğin riski neredeyse üçte bir oranında azaltabileceğini buldu. Yapılan araştırmalar, günde en az 110 basamak çıkmanın (yaklaşık olarak tipik bir ev merdivenini yedi kez çıkmaya eşdeğer) potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bu rahatsızlığı geliştirme olasılığını yüzde 31 oranında azalttığını ortaya koydu.

Bilim ne diyor: Yatmadan önce protein tozu içmek doğru mu?

Yatmadan önce protein tozu karıştırdığınız içecekleri içmek, özellikle sporcular ve vücut geliştiriciler için kasların iyileşmesine ve büyümesine yardımcı olabilir. Kilo vermede iştahı azaltarak potansiyel olarak faydalı olsa da aşırı tüketimden kaçınılmalıdır. Protein tozu tüketenler, gece karışımlarıyla bu trendden yararlanıyor ancak kişiselleştirilmiş beslenme tavsiyeleri, bireysel uygunluğu belirlemek için hala çok önemli.

Pankreas kanserinin erken uyarı işareti: Çoğu kişi görmezden geliyor

Şiddetli ve agresif bir hastalık olan pankreas kanseri, özellikle sırtın üst bölgesinde, sırt ağrısı gibi erken dönemde hafif belirtilerle ortaya çıkar. Bu ağrı karından yayılabilir ve yatarken kötüleşebilir. Sarılık, sindirim sorunları, açıklanamayan kilo kaybı ve yorgunluk da olası göstergelerdir ve bu belirtiler erken teşhisde önem taşır.

Kardiyoloji profesörü "akşamları sakın yemeyin" diyerek uyardı: Bu yiyecekler ani kalp krizi nedeni

Beslenme alışkanlıkları kalp sağlığını doğrudan etkiliyor. Özellikle akşam tükettiğiniz besinlere ve beslenme düzeninize çok özen göstermeniz gerekiyor. Kardiyoloji profesörü kalp sağlığını korumak ve kalp krizi riskini azaltmak için akşamları tüketilmemesi gereken besinleri açıkladı.

Viral olan yumurta soyma hilesi: Haşlanmış yumurtayı saniyeler içinde kabuklarından ayıracak yöntem

Haşlanmış bir yumurtayı kabuğu yapışmadan nasıl soyabilirsiniz? Ve haşlanmış yumurtaları parçalamadan nasıl soyabilirsiniz? Bazıları kolay soymanın yumurtaları nasıl pişirdiğinizle başladığını, suya karbonat, tuz veya sirke ekleyip eklemediğinizle başladığını söylüyor. Peki, haşlanmış yumurtaları soymanın en kolay yolu nedir?

Demir alımını üst düzeye çıkarıyor: Ispanağı böyle yemek gerekiyormuş

Besin açısından zengin bir sebze olan ıspanak, özellikle demir emilimi konusunda önemli sağlık yararları sunar. C vitamini açısından zengin yiyeceklerle eşleştirmek, doğru pişirmek ve sağlıklı yağlar veya diğer demir açısından zengin yiyeceklerle birleştirmek besin biyoyararlanımını artırır. Ispanağı smoothielere dahil etmek, vitamin ve mineral alımını artırmak için lezzetli bir yol sağlar. Peki, ıspanak en doğu şekilde nasıl yenir?

Meğer herkes yanlış tüketiyormuş: Bu lezzetli gıda şeker hastası yapıyor

Kuru meyveler zengin besin içerikleri nedeniyle sağlık için faydalıdır. Ancak aşırı tüketim, şeker kaplı çeşitleri seçmek, su içmeyi ihmal etmek, diğer besin gruplarını hariç tutmak ve koruyucu maddeleri görmezden gelmek bu yararları azaltabilir. Kuru meyvelerin faydalarından yararlanmak için dikkatli tüketmek önemlidir. Peki, kuru meyve ve kuruyemiş tüketirken yapılan hatalar nelerdir?

Sabahları içince beyin gücünü artırıyor: Bu faydasını çok az kişi biliyordu

Muskat çayı, çok sık tercih edilmese de tüketimi vücut için pek çok fayda sağlayabilir. Antioksidanlar ve faydalı bileşikler açısından zengin olan muskat; bağışıklığı artırabilir, sindirime yardımcı olabilir ve vücudu rahatlatır Öksürüğü yatıştırmaktan uykuyu iyileştirmeye kadar, Muskat (Hint cevizi) kış mevsiminde hastalıklardan korunmak için lezzetli bir yaklaşım sağlar. Sıcak suya veya en sevdiğiniz çaya bir tutam ekleyerek ölçülü bir şekilde tüketmenin faydalarına bir göz atın.

Dünyanın en süper besini: Kan pıhtılaşmasını ve iltihaplanmayı önlüyor

Vitaminler, mineraller ve antioksidanlarla dolu yaban mersini gerçek bir süper besindir. Bu besin merkezleri, kalp ve beyin sağlığını güçlendirmekten sindirime yardımcı olmaya ve iltihabı azaltmaya kadar çeşitli sağlık yararları sunar. Küçük tohumları bile lif, yağ asitleri ve fenolik katkı sağlayarak onları değerli bir diyet takviyesi yapar.

Aç karnına 1 bardak sıcak su içince ne olur? Vücuda 7 etkisi varmış

Gününüze sıcak suyla başlamanın sayısız sağlık faydası vardır. Sindirime, susuzluğun giderilmesine yardımcı olur ve potansiyel olarak adet kramplarını ve burun tıkanıklığını hafifletir. Sıcak su ayrıca hidrasyonu destekler ve dolaşımı iyileştirerek genel sağlıpa katkıda bulunabilir. Peki, aç karnına 1 bardak sıcak su içince ne olur?

Bilim insanları "dünyada ilk" diyerek duyurdu: Akciğer kanserini erken teşhis edecek

Bilim insanları akciğer kanserini erken evrelerinde tespit etmek için bir idrar testi geliştirdi Bu test akciğer kanserini erkenden teşhis edebilir. Bu yöntem, tarama testlerine göre daha basit bir alternatif sunuyor ve özellikle yüksek riskli kişiler için daha erken teşhis ve zamanında tedavi vaat ediyor.

Neden düzenli olarak aloe vera yemelisiniz? En çok aranan doğal kaynak

Besin açısından zengin bir bitki olan aloe vera, doğru şekilde tüketildiğinde sağlığa çok faydalı olabilir. Yenilebilir bir bitki olan aloe vera, kalsiyum, magnezyum, çinko ve potasyum gibi temel mineraller içerir. Peki, neden düzenli olarak aloe vera yemelisiniz?

Vitamin deposu ama yan etkisi var: Alerjiyi tetikliyor, bağırsakları bozuyor

Papaya vitamin deposu besin kaynaklarından biri. Ancak dezavantajlarını yaşamadan faydalarından yararlanmak için dengeli tüketmek önemlidir. Günde bir veya iki dilim sağlığınız için harikalar yaratabilir, ancak aşırıya kaçmak istenmeyen yan etkilere yol açabilir.

Prof. Dr. Canan Karatay "en tehlikeli zehirlerden biri" dedi: Sıcak su içinden vücuda yayılıyor

Kahve dünya genelinde en sık tüketilen içeceklerden biri. Filtre kahve ise en popüler ve en sık tüketilen kahve çeşitleri arasında yer alıyor. Ancak açıklamalarıyla ezber bozan Prof. Dr. Canan Karatay, filtre kahvenin yapılışındaki risklere dikkat çekti. Filtre kahve hazırlarken kullanılan kağıt filtrelerin bromür gibi zararlı kimyasallar içerdiğini belirten Karatay, bu maddelerin sıcak suyla birlikte vücuda geçebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Bu 2 baharatı yiyen hastalık nedir bilmiyor: Yoğurdun içine karıştırıp tüketiliyor

Kış mevsiminin gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte bağışıklığı güçlendirmek için baharatlara olan talep arttı. Eskişehir'de vatandaşlar hastalıklardan korunmak için aktara koşuyor. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte hastalıklardan korunmak için en çok zencefil ve zerdeçal tercih ediyor.

Karnında makas unutuldu, 7 yıl sonra böyle ortaya çıktı: "Mucize eseri hayatta kalmışım"

Kahramanmaraş’ta baş ağrısı şikayetiyle hastaneye giden Fatma Kala'nın (36) karnında 16 santimetre uzunluğunda ameliyat makası tespit edildi. 7 yıl önce geçirdiği kist ameliyatı sonrası karnında makas unutulduğu ortaya çıkan Kala, ameliyatı yapan doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, “Hep haberlerde duyuyordum böyle olayları, ameliyatta sargı bezi, iğne aynı şeyin daha fazlası başıma geldi maalesef. Ben 7 yıl boyunca mucize eseri hayatta kalmışım” dedi.

Mide yanmasını anında geçiren yöntem: Aç karnına suyla karıştırıp içmek yetiyor

Mide ekşimesi genellikle baharatlı, yağlı veya asitli yiyecekler, stres veya aşırı yemek yemenin tetiklediği aşırı mide asidi üretiminden kaynaklanır. Ilık limon suyu, aloe vera suyu, rezene tohumu, zencefil çayı, soğuk süt, muz, hindistan cevizi suyu, fesleğen yaprakları ve ılık suyla bal gibi çeşitli doğal yöntemler midenin rahatlamasını sağlar. Bu doğal yöntemler asidi nötralize eder, mideyi yatıştırır ve sindirime yardımcı olur.

Herkesin sofrasında ancak sessiz tehdit! Yemeklere kattıkça sağlığınızı tehdit ediyor

Arpa şehriye, özellikle çorba ve pilav tariflerinde sıkça kullanılan küçük, taneli bir makarna çeşididir. Lezzeti ve kolay hazırlanabilirliği ile mutfakların vazgeçilmezi olan bu gıda, doğru şekilde tüketildiğinde besleyici olabilir. Ancak, kan şekerini hızla yükselten, glüten intoleransına yol açabilen ve işlenmiş ürünlerde gizli sağlık riskleri barındıran bu besini aşırı tüketmek, ciddi sorunlara yol açabilir.

Badem yemenin bilinmeyen etkisi ortaya çıktı: Bu hastalığınız varsa avuç avuç yiyin

Polikistik Over Sendromu (PKOS), insülin direncini ve iltihabı etkileyen kadınlar için giderek artan bir endişe kaynağıdır. Diyet değişiklikleri, yüksek lifli gıdalar, yağsız protein ve antioksidanlara vurgu yaparak PCOS'u yönetmek için çok önemlidir. Faydalı yağ asitleri açısından zengin olan bademler, kolesterolü, insülin tepkisini iyileştirerek, hormonları düzenlemede önemli bir rol oynar. Peki, bademler PKOS olan kişilere nasıl fayda sağlayabilir?

Doğum gününde aldığı hediye hayatını kurtardı! Masaj için gitti şans eseri hayata tutundu

Genetik bir bağ doku bozukluğu olan Marfan sendromu hastası Mehmet Kenger'e, iş arkadaşlarının doğum günü hediyesi olarak verdiği masaj paketi sayesinde hayatı kurtuldu. Boyun ağrıları için gittiği masaj salonunda, masörün karnındaki şişliği fark etmesi üzerine doktora giden Kenger'de ölümcül aort anevrizması (baloncuk) olduğu ortaya çıktı. İstanbul'a gelen Kenger, ameliyatı sonrası sağlığına kavuştu.

Her gün havuç suyu içerseniz ne olur? İçen doktor yüzü görmüyor

Havuç, hücrelerinizi hasardan korumaya ve bazı hastalıklara yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olan güçlü antioksidanlar olan beta-karoten ve A vitamini açısından zengindir. Üç ay boyunca her gün akşam yemeğinden iki saat sonra taze sıkılmış bir bardak havuç suyu içmenin sağlığınıza önemli faydalar sağlayacağı belirtiliyor. Peki, her gün havuç suyu içerseniz ne olur? Düzenli havuç suyu içenlerin vücudunda neler olur?

Tifo süper bakterisine karşı küresel alarm: İlaç direnci artıyor!

Modern tıp sayesinde birçok hastalık kontrol altına alınmış olsa da, tifo gibi kadim tehditler hala insan sağlığı için ciddi riskler oluşturuyor. Tifo, gelişmiş ülkelerde nadiren görülse de, özellikle Güney Asya başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde yaygın bir halk sağlığı sorunu olmaya devam ediyor. Dahası, son yıllarda ortaya çıkan ilaca dirençli bakteriler, bu hastalığı tedavi etmeyi giderek daha zor hale getiriyor.

Mutlu bağırsakların sırrı açığa çıktı: Her gün tüketmek şişkinlikten eser bırakmıyor

Yaygın bir sindirim sorunu olan şişkinlik, aşırı gazdan veya yavaş yiyecek hareketinden kaynaklanır. Yavaş yemek, gaz üreten yiyecekleri sınırlamak, susuz kalmamak ve stresi yönetmek gibi basit yaşam tarzı değişiklikleri bağırsakların rahatlamasını sağlayabilir. Probiyotikler ve egzersiz de bağırsak sağlığını destekler. Ancak, şiddetli semptomlarla devam eden şişkinlik, altta yatan rahatsızlıkları işaret eden tıbbi konsültasyonu gerektirir.

Bel ağrısına iyi gelecek evde ya da spor salonunda yapılacak egzersizler

Bel ağrısı sık sık yaşanan sağlık sorunlarının başında geliyor. Hem spor yapanlar için hem de spor yapmayanlar için bel ağrısına iyi gelen birçok hareket mevcut. Evde de yapabileceğiniz bel ağrısına iyi gelen bu hareketler uyguladıktan sonra ağrılar hafifleyecek uzun vaade de geçecektir. İşte bel ağrılarına iyi gelen pratik hareketler...

Doğanın en güçlü magnezyum kaynağı buymuş: Damar sertleşmesini engelliyor, yağlanmayı bitiriyor

Magnezyum kas ve sinir fonksiyonu, kan şekeri seviyelerinin ve kan basıncının düzenlenmesi, protein, kemik ve DNA yapımı, enerji üretimi ve bağışıklık sistemi için gerekli olan bir mineraldir. Doğada bulunan bazı besinler magnezyum açısından zengindir. Hatta bazı besinlerin içindeki magnezyum, takviye ürünlerle yarışır. Doğanın en güçlü magnezyum kaynaklarından olan bir tahıl var ki, damar sağlığını koruma özelliği de gösteriyor.

Sabah kahvaltıda tüketen 100 yaşına kadar yaşıyor: Yaşam süresini uzattığı ortaya çıktı

Kahvaltı günün en önemli ve sağlıklı öğünlerinden biri. Bu nedenle güne başlarken mutlaka kahvaltı yapmalısınız. Kahvaltı yapmak kadar kahvaltıda tükettiğiniz besinlerde genel sağlığınız üzerinde büyük önem taşıyor. Yapılan son araştırmalarda kahvaltıda tüketilen bir besinin ömrü uzattığını ortaya koydu.

Portakaldan 3 kat fazla C vitamini içeriyor: En güçlü C vitamini kaynağı bu besinmiş

Kışın soğuğu bağışıklığı zayıflatabilir ve kardiyovasküler riskleri artırabilir. Bağışıklık ve doku onarımı için hayati önem taşıyan C vitamini kış mevsiminde vücudu hastalıklardan korumak için gereklidir. Kivi ve brokoliden portakal ve yapraklı yeşilliklere kadar, C vitamini açısından zengin yiyecekleri dahil etmek kış rahatsızlıklarıyla mücadele etmeye ve daha soğuk aylarda genel sağlığı iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Sağlık Bakanlığı 26 bin 673 sağlık personeli alımı yapacak: Başvurular ne zaman, şartlar neler?

Sağlık Bakanlığı tarafından 26 bin 673 sözleşmeli sağlık personeli alımı için tarih araştırmaları başladı. Yapılacak personel alımı için Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar, başvuruların ne zaman başlayacağını ve şartları merak ediyor. Peki, Sağlık Bakanlığı 26 bin 673 sağlık personeli alımı ne zaman yapılacak?

Elma sirkesinin faydadan çok zararı var: Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz

Elma sirkesi her mutfakta bulunuyor ve faydaları nedeniyle sıklıkla tüketiliyor. Özellikle suyla karıştırıp elma sirkesi içmek en bilinen yöntemlerden biri. Ancak aşırı elma sirkesi tüketmek sağlığınız için ciddi sorunlar oluşturabilir. Peki, elma sirkesi içmenin zararı var mı, elma sirkesi içince ne olur? İşte yanıtı.

Tek dilimi gece boyu dinlendiriyor: Derin uykunun sırrı bu meyvede saklı!

Gece uykuya dalmak birçok insan için zorlu bir süreç olabilir. Bu sorunu aşmak için çeşitli ilaç ve teknikler önerilse de, uzmanlar doğal yöntemlerin daha sağlıklı ve etkili olabileceğini belirtiyor. Özellikle yatmadan önce tüketilen bazı meyveler, vücudu rahatlatıp daha hızlı uykuya geçmeyi destekleyebilir. İşte, uzmanların önerdiği, derin bir uykuya kavuşmanın doğal sırrı...

7 gün hiç şeker yemediğinizde ne olur? Zararı biliniyor ama bu etkisi bilinmiyor

Aşırı şeker tüketiminin vücuda zararlı olduğu bilinen bir gerçek. Uzmanlar yaşlanmayı yavaşlatmak ve genel sağlığı iyileştirmek için şeker tüketiminin sınırlanması gerektiğini vurguluyor. Peki, 7 gün boyunca hiç şeker yemediğinizde ne olur?

Yemek yerken su içince neler olur? Bu etkisi çok az biliniyor

Yemek sırasında su içmenin hem artıları hem de eksileri vardır. Bazıları yemek yerken su içmenin mide asidi ve sindirim bozukluğuna neden olduğuna inanırken, diğerleri besin emilimine yardımcı olduğunu ve aşırı yemeyi önlediğini savunur. Orta düzeyde su alımı aslında sindirimi iyileştirebilir ve tokluk hissini artırabilir, ancak aşırı miktarlar şişkinliğe neden olabilir. Peki, yemek sırasında su içince ne olur?

Kışın artan kalp krizinin nedeni: Damar daralmasına yol açıyor

Kış mevsimi geldiğinde soğuk havaların da etkisiyle insan vücudunda pek çok değişim yaşanabilir. Soğuk havalar en çok kalp sağlığını etkiler. Çünkü kışın soğuk havaların etkisiyle kalp krizi vakalarında artış yaşanıyor. Kış mevsiminde kalbi korumak ve güçlendirmek için bazı ipuçlarını yaşam tarzı alışkanlığı haline getirmeniz gerekiyor. İşte soğuklarda kalp sağlığını korumak için öneriler.

245 kiloydu, 2,5 yılda 145 kilo verdi: "Beni kaldıramazsınız, çürür giderim o yatakta"

İzmir'de yaşayan 245 kilodaki Selçuk Saygılı, hastalığı sürecinde yatağa bağımlı tedavi gören kayınbabasının durumundan etkilenerek 2,5 yılda 145 kilo verdi.

Kan şekerini dakikalar içinde düşürüyor: Yemeklerden 30 dakika önce tüketince mucize etki

Kan şekeri seviyesindeki yükseklik vücut sağlığı için hayati önem taşır. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları geliştirerek ve vücut için faydalı besinleri tüketerek kan şekeri dengesini koruyabilmeniz mümkün. Pazar tezgahında yerini alan ancak pek çok kişinin sevmediği bir sebze var ki hem kan şekerini dengeliyor hem de genel vücut sağlığını koruyor.

Van Gölü'ne giren sarışın çıkıyordu: Normal hallerine döndüler

Van'ın sahildeki Yaylıyaka Mahallesi'nde yaşayan ve yaz aylarında girdikleri Van Gölü'nün sodalı sularında saçları sararan çocuklar, kış aylarının gelmesi ile birlikte normal hallerine döndü.

2025 yılında hayatınızı tamamen değiştirecek 25 yol: Uyandıktan 2 saat sonraya erteleyin

Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları geliştirmeniz gerekiyor. Daha sağlıklı bir 2025 için pratik ipuçları arasında güneş ışığına maruz kalmayı optimize etmek, kafeini geciktirmek, sabah kardiyosunu önceliklendirmek ve bilinçli sıvı alımı yer alıyor. Tam gıdalara odaklanın, stresi yönetin, uykuya öncekik verin ve stresi azaltın. Beyin sağlığınızı ilgi çekici aktivitelerle güçlendirin, aralıklı oruç tutun ve iyi bir duruş sergileyin. 2025 yılında hayatınızı değiştirecek ve daha sağlıklı vücuda sahip olmanıza yardımcı olacak ipuçları.

Ürik asit seviyesini düşüren 1 numaralı şifa kaynağı: Damar sertliğini önlüyor, hipertansiyonu dengeliyor

Vücuttaki ürik asit yükseliği Kalp ve damar hastalıkları için bir risk oluşturur. Dünyada severek tüketilen içeceklerden biri olan kahvenin bir faydası daha ortaya çıktı. Yapılan araştırmalara göre kahve içmek vücuttaki ürik asit seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir.

Doktorlar kalın bağırsak kanserinin temel nedenini açıkladı: Bu hata fark etmeden ölüme sürüklüyor

Dünya genelinde oldukça sık görülen kanser türlerinden biri olan kalın bağırsak(kolon) kanseri hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebilir. Kanser kaynaklı ölüm nedenleri arasında üst sıralarda yer alan kalın bağırsak kanseri son derece sinsi ilerleyebilir. Bu nedenle erken tanı hayati önem taşır. Kalın bağırsak kanseri hakkında bazı doğru bilinen yanlış var. İşte onlardan bazıları.

Burnunuzu silirken yapılan büyük hata: Sümkürme şekliniz hasarı büyütüyor

Alanında uzman kişilere göre, yanlış yaptığınız şeylerin giderek artan listesine burnunuzu sümkürmeyi de ekleyebilirsiniz. Üst düzey bir doktor, geleneksel burun sümkürmenin burun kanamalarına ve kulak enfeksiyonlarına neden olabileceğini ortaya koyuyor. Peki, doğru yöntem nedir? Burnunuzu nasıl silmelisiniz?

100 binde 1 görülen hastalık! Ayağında yanma ve kaşıntı şikayetiyle hastaneye koştu

Amasya’da ayak tabanındaki yanma ve kaşıntıların giderek artması şikayetiyle hastaneye başvuran kadına, 100 binde 1 kişide görülen bir hastalığın teşhisi konuldu.

Fiyatını duyan dönüp bir daha bakıyor: Kilosu 5 bin liraya satılan bitkinin faydaları

Batman’ın Sason ilçesinin dağlarında doğal olarak yetişen ve görünümüyle yeşil soğana benzeyen zuzubak otu, nadir bulunması nedeniyle bu yıl kilosu 5 bin liradan satışa sunuluyor. Şifalı özellikleriyle bilinen bu bitkinin, özellikle kalp ve damar sağlığını destekleyici etkileri olduğu ifade ediliyor. Zuzubak otunun azalan miktarı, hem yerel halkın ilgisini artırıyor hem de piyasadaki değerini yükseltiyor.

Profesörün videosuyla dolandırdılar

Teknoloji dolandırıcıların da işini kolaylaştırdı. Artık dolandırıcılar yapay zeka da kullanıyor. Mağdurlardan biri de Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kar. Kar'ın bir tıp konferasında yaptığı konuşmaya yapay zekayla ses eklendi, yatırım tavsiyesi veriyor gibi gösterildi. Video sosyal medya platformlarında yüz binlerce kişiye ulaştı.Haber: Melike Şahin

25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33