Okullar ne zaman açılacak? Pazartesi okul var mı?

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci, 2024-2025 eğitim öğretim yılının ikinci ara tatilinin son günlerini yaşıyor. Okullarda yeniden eğitimin başlayacağı ve ikinci dönemin devam edeceği tarih merak konusu oldu. Peki, okullar ne zaman açılacak?

2025-ALES/1 ne zaman, saat kaçta başlayacak/bitecek? ALES saati ve süresiyle ilgili bilgiler

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/1) ile ilgili ayrıntılar yayımlanan kılavuzla duyurulmuştu. Takvime göre, 2025-ALES/1 6 Nisan 2025 tarihinde gerçekleşecek. Peki, 2025-ALES/1 saat kaçta başlayacak/bitecek? ALES saati ve süresiyle ilgili bilgileri derledik...

Okullar ara tatil sonrası ne zaman açılıyor? İkinci ara tatil bitiş tarihi ve çalışma takvimi (MEB 2024-2025)

Ramazan Bayramı tatilinin sona ermesiyle birlikte okulların açılış tarihi, öğrencilerin gündeminde yer alıyor. 28 Mart’ta başlayan ikinci ara tatil sonrası milyonlarca öğrenci için eğitim öğretim faaliyetleri başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulayacağı takvimi daha önce duyurmuştu. Takvimde bir değişikliğe gidilmezken okullar 20 Haziran’da kapanacak. Peki Okullar ne zaman açılacak? Ara tatil ne zaman bitiyor? İşte, ikinci ara tatilin sona ereceği tarih…

Öğretmen seminerleri Nisan 2025 ne zaman yapılacak? Mesleki çalışmalar online mı, yüz yüze mi yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 31 Mart-4 Nisan tarihleri arasında yapılması planlanan öğretmen seminerleri, idari izin sebebiyle iptal edildi. Ara tatil dönüşü okullarda eğitim öğretim faaliyetleri 7 Nisan Pazartesi günü kaldığı yerden devam edecek. Mesleki çalışmaların yapılacağı yeni tarihler ise öğretmenler tarafından araştırılıyor. Öğretmen seminerleri daha önce yıllarda Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden online olarak düzenleniyordu. Peki Nisan öğretmen seminerleri ne zaman, online mı yapılacak? İşte, öğretmen seminerlerine ilişkin bilgiler…

AÖL sınav sonuçları nisan ayında ilan edilecek: AÖL 2.dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2025 yılı 2. dönem sınav sonuçları için bekleyiş sürüyor. MEB takvimine göre, AÖL sınav sonuçları nisan ayında ilan edilecek. Peki, AÖL 2.dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ATA AÖF ara sınav soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA AÖF) bütünleme sınavı soruları ve cevap anahtarı kitapçığı görüntüleme ekranı gündemdeki yerini aldı. 5-6 Nisan 2025 tarihleri arasında üç oturumda düzenlenecek olan ATA AÖF ara sınavında çıkan sorular online sistem üzerinden görüntülenebileck. Peki ATA AÖF ara sınav soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

ATA AÖF ara sınav sonuçları 2025 ne zaman açıklanacak? ATA AÖF akademik takvim

Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi ara sınavları 5-6 Nisan tarihlerinde düzenleniyor. Oturumlardan çıkan adaylar ise sınav sonuçları tarihine odaklandı. Vize sınav sonuçları ataaof.edu.tr adresinden erişime açılacak. Ara sınav sonuçları dönem sonuna puanına %30 etki edecek. Sınavın değerlendirmesinde dört yanlış bir doğru yanıtı götürecek. Peki ATA AÖF ara sınav sonuçları 2025 ne zaman açıklanacak?

Trafikte kaplama lastik tehlikesi! Uzmanlar uyarıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, denetimler sonucunda güvenlik riski taşıyan bazı ürünlerin piyasadan toplatılmasına karar vermişti. Listede dokuz lastik kaplama firması da bulunuyor. Uzmanlar kaplama lastiklerin trafikte tehlike oluşturabileceğine dikkat çekiyor.

Formula 1'de sıradaki durak Japonya

Formula 1'de heyecan bu hafta sonu yapılacak Japonya Grand Prix'siyle devam edecek.

Formula 1 Japonya Prix'sinde pole pozisyonu Max Verstappen'in

Formula 1 Japonya Prix'sinde pole pozisyonu Max Verstappen'in oldu

Elektrikli araç şarj istasyonu sayısı 11 bini aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, şubat ayı itibarıyla elektrikli araç şarj istasyonu sayısının 11 bin 37'ye yükseldiğini açıkladı.

The Rasmus grubu İstanbul'da konser verecek

Finlandiya çıkışlı alternatif ve gotik rock grubu The Rasmus, 6 Kasım'da Türkiye'de müzikseverlerle buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan Kütüphane Haftası mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlık olarak, son 7 yılda hayata geçirdikleri projeler ve yürüttükleri çalışmalarla kütüphaneler alanında tarihi başarılara imza attıklarını belirtti.

Gizli Bahçenin Bezelyesi oyunu tiyatroseverlerle buluşacak

Sivas'ta Gizli Bahçenin Bezelyesi oyunu sahnelenecek. Oyunda Çağla Nefesoğlu Kesiç ve Tayfun Cingiler yer alıyor.

Kayahan'ın vefatının üzerinden 10 yıl geçti

"Ben Anadolu Çocuğuyum", "Allah'ım Neydi Günahım", "Odalarda Işıksızım", "Yemin Ettim" ve "Geceler" adlı unutulmaz eserlere imza atan yorumcu, besteci ve şarkı sözü yazarı Kayahan, vefatının 10. yılında yad ediliyor.

George Clooney yeni rolü için tanınmaz halde

Ünlü Hollywood yıldızı George Clooney, yeni rolü için tarz değişikliğine gitti. Usta aktör, bu rolüyle kariyerinde bir ilke imza attı.

Rus besteci Sergey Rahmaninov doğum gününde anıldı

Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu tarafından Rus besteci Sergey Rahmaninov'un 152. doğum günü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Doğal yöntemlerle sivilce nasıl geçer? Sivilceyi geçiren yöntemler

Sivilce, hem gençlerde hem de yetişkinlerde yaygın olarak görülen bir cilt sorunudur. Özellikle ergenlik dönemiyle ilişkilendirilen sivilceler, hormonel değişikliklerin etkisiyle ciltteki yağ üretiminin artması sonucu meydana gelir. Sivilceleri doğal yöntemlerle geçirebilmek için birkaç farklı yöntem bulunur. Peki, doğal yöntemlerle sivilce nasıl geçer? Sivilceyi geçiren yöntemler...

100 yaşındaki doktorun 7 altın kuralı: Uzun yaşamın sırrıymış

Sağlıklı ve uzun bir yaşamın sırrı en çok merak edilen konuların başında geliyor. Uzun ömürlü olmak ve kronik hastalıkları önlemek için günlük bazı alışkanlıklara dikkat etmeniz gerekiyor. 100 yaşındaki Dr. John Scharenberg, uzun ömürlülük için dikkat edilmesi gereken 7 önemli kuralı açıklıyor.

Göz sağlığınızı iyileştirecek en iyi vitaminler ve mineraller

İlkbahar hem güzelliği hem de mevsimsel alerjileri beraberinde getirir ve göz sağlığını etkiler. A, C ve E vitaminleri, flavonoidler, selenyum ve omega-3 yağ asitleri gibi temel besinler görmeyi destekleyebilir. Bu besinler açısından zengin yiyecekleri dahil etmek kuru gözler, oksidatif stres ve iltihaplanma gibi sorunları hafifletmeye yardımcı olarak genel göz sağlığını destekler.

Göz kapağı neden seyirir? Göz seyirmesi nedenleri

Günlük hayatın temposu içinde birçok kişinin başına gelen göz kapağı seyirmesi, genellikle zararsız bir durum olarak değerlendirilse de, bazı durumlarda vücudun verdiği önemli bir sinyal olabilir. Göz kapağında oluşan bu istemsiz kas hareketleri, birkaç saniye ile birkaç dakika arasında sürebilir ve çoğunlukla kendiliğinden geçer. Peki, göz kapağı neden seyirir?

Ani kalp durması işareti 3 temel belirti: Gençler de risk altında

Eğer mide bulantısı, ateş ve kas ağrıları gibi şikayetleriniz varsa, vücudunuzun bir enfeksiyonla savaştığını düşünebilirsiniz. Ancak uzmanlar, bu belirtilerin, nadir görülen genetik bir kalp rahatsızlığının habercisi olabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Doktor, "şiddetli baş ağrısı" yaşayanları uyardı: Ölümcül bir beyin bozukluğu işareti olabilir

Baş ağrısı çeken birçok kişinin, nöbetler, idrar tutamama ve yaşam boyu sakatlık gibi ciddi problemlere yol açabilen gizli bir rahatsızlığa sahip olabileceği bildirildi. Doktorlar bu durumu çoğu zaman stres kaynaklı baş ağrılarıyla karıştırabiliyor.

Sağlık için tehlikeli 2 yaygın takviye: Bunun yerine ne yapabilirsiniz?

Bütün vitamin takviyeleri bağırsak sağlığı için güvenli veya faydalı değildir; multivitaminler, belirli B12 vitamini formları ve magnezyum stearat gibi katkı maddeleri zarar verebilir. Aslında, en yaygın kullanılanlardan bazıları bağırsak sağlığımızda sessizce bir karmaşa yaratabilir ve zamanla kendimizi daha kötü hissetmemize neden olabilir.

Göbeklitepe bayramda doldu taştı

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe, Ramazan Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğradı.

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ne yoğun ilgi

Ramazan Bayramı tatilinde Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nde ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.

Çanakkale Deniz Müzesi'nde tarihe yolculuk

Fatih Sultan Mehmet tarafından 1462- 1463 yılları arasında inşa ettirilen Çimenlik Kalesi'ndeki Çanakkale Deniz Müzesi, içerisinde barındırdığı çok sayıda eserle ziyaretçileri tarihi yolculuğa çıkarıyor.

Monilya hastalığı nedir, belirtileri neler?

Samsun Tarım ve Orman Müdürlüğü üreticilere, ağaçlarda büyük hasara neden olan "monilya" hastalığına karşı ilaçlama yapmaları uyarısında bulunuldu. Yazılı açıklamada, çiçek monilyası hastalığının kayısı, şeftali, erik, kiraz ve vişne gibi sert çekirdekli meyveleri etkileyen önemli bir fungal hastalık olduğunu bildirildi. Peki, monilya hastalığı nedir, belirtileri neler?

Hobisi mesleği oldu: "Babamdan bulaşan bir hastalık"

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan 36 yaşındaki Sercan Morcu, çocukluk yıllarında babasından edindiği antikacılık ve koleksiyon merakını zamanla bir mesleğe dönüştürdü.

Mimoza çiçeğinin anlamı ve hikayesi: Mimoza çiçeği nedir?

Mimoza çiçeği, sadece baharın gelişiyle doğayı süsleyen bir güzellik değil; aynı zamanda kadının direncini, sevgisini ve özgürlüğünü temsil eden güçlü bir semboldür. Her bir sarı tomurcuğu, geçmişte yaşanan acıların, bugün verilen mücadelenin ve geleceğe duyulan umudun bir ifadesidir.

Jersey sütü nedir? Jersey sütünün 7 faydası

Son yıllarda sağlıklı yaşam ve doğal beslenme arayışında olanların dikkatini çeken süt türlerinden biri de Jersey sütü oldu. İngiltere’nin Jersey Adası’na özgü sığırlardan elde edilen bu süt, zengin içeriği ve yüksek besin değeriyle öne çıkıyor. Peki, Jersey sütünü diğerlerinden ayıran özellikler neler? İşte Jersey sütünün 7 önemli faydası…

"Güneş Kuşu" Mars'a yolculukta devrim yapabilir

Nükleer füzyon kullanarak tasarlanmış uzay roketi konsepti olan Sunbird (Güneş Kuşu) Mars'a yapılacak bir yolculuğun süresini yarıya indirebilir.

Meta’ya antitröst davası: “Zuckerberg Beyaz Saray’da lobi yapıyor”

Şirketi Meta’ya sosyal medya alanında tekelleştiği iddiasıyla açılan davada uzlaşma sağlanmasını isteyen Zuckerberg’in lobi faaliyeti yürüttüğü iddia edildi.

Sosyal medyaya kamu güvenliği düzeni

Facebook, X, WhatsApp, YouTube gibi sosyal medya şirketlerine, Türkiye’de de şirket kurma zorunluluğu getiriliyor. Milli güvenlik, kamu sağlığı ve güvenliği gibi nedenlerle bu platformlara erişim engeli de uygulanabilecek.

Dünyanın en güvenli kasası: Yıllık kirası 124 milyon TL!

Kurşun geçirmez camlar, çelik duvarlar, biyometrik taramalar… IBV Vaults, Londra’nın kalbinde ultra zenginlerin servetlerini koruyan bir kaleye dönüştü. Hatton Garden soygunundan ders alan tesis, artık 7/24 küresel güvenlik ağıyla izleniyor.

iPhone 17 ne zaman çıkacak? Gözler Apple duyurusuna çevrildi

Apple’ın yeni nesil akıllı telefonu iPhone 17 için geri sayım başladı. Teknoloji dünyasında büyük bir merakla beklenen iPhone 17 çıkış tarihi, özellikleri ve yenilikleri hakkında şimdiden birçok iddia ortaya atıldı. Peki, iPhone 17 ne zaman çıkacak ve kullanıcıları hangi sürprizler bekliyor?

1 Mayıs 2025 itibariyle hangi telefonlarda WhatsApp çalışmayacak?

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, 1 Mayıs 2025 itibarıyla bazı eski model telefonlarda artık desteklenmeyeceğini duyurdu. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, teknolojik gelişmelere ayak uydurmak amacıyla uygulama, eski işletim sistemlerine sahip telefonlarda çalışmayı durduracak.

Twitter'e (X) rakip oldu: Bluesky nedir, nasıl üye olunur?

Twitter'de (X) yaşanan olumsuz gelişmeler ardından alternatif sosyal medya platformlarına yönelimi artırdı. X üzerinden kullanıcılar ve bazı ünlüler, bir dönem Twitter'ın kapanmasının ardından popüler olan Bluesky'a geçiş yapmayı önermeye başladı. Twitter içinde bir proje olarak 2019'da kurulan Bluesky, 2022'de bağımsız bir şirket haline geldi. Peki, Bluesky nedir, nasıl üye olunur?

Milyarderlerin sermayeleri bir günde eridi: Parası buhar olanların listesi

ABD Başkanı Trump'ın şok etkisi yaratan gümrük vergisi açıklaması, milyarderlerin servetlerini eritti. Dünyanın en zengin 500 insanının toplam serveti, 208 milyar dolar azaldı. Peki kimler ne kadar kaybetti?

Ghibli tarzı akımın yükselişi: ChatGPT Ghibli filtresi nasıl yapılır?

​Son günlerde, yapay zeka destekli araçların etkisiyle Studio Ghibli tarzı görseller büyük bir popülerlik kazandı. Özellikle ChatGPT'nin görsel üretim özelliği, kullanıcıların kendi fotoğraflarını veya sahnelerini Ghibli'nin ikonik estetiğiyle dönüştürmelerine olanak tanıyor. Peki, ChatGPT Ghibli filtresi nasıl yapılır?

Bill Gates şimdiye kadar yazdığı "en havalı" kodu paylaştı

Kuruluşunun 50'inci yılını kutlayan Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates, şimdiye kadar yazdığı "en havalı" kodu açıkladı.

Microsoft'a İsrail protestosu: Çalışanlar partiyi durdurdu

Teknoloji devi Microsoft'un 50'nci yıl dönümü partisine İsrail tepkileri damga vurdu. Çalışanlar, şirketin İsrail ile anlaşmalarını protesto etti.

Amazon, "Kuiper Projesi" kapsamında ilk uydu grubunu fırlatıyor

Amazon, "Project Kuiper" adlı projesi kapsamında ilk tam uydu grubunu gelecek hafta fırlatacak.

New York borsası sert düşüşle açıldı

New York borsası, ABD'nin gümrük vergilerini artırmasının yaşattığı gerilimle güne sert düşüşle başladı.

3 aylık enflasyon farkına göre memur ve emekli temmuz zammında son durum: 3 aylık enflasyon farkı ne kadar, yüzde kaç oldu?

3 aylık enflasyon farkına göre memur ve emekli temmuz zammında son durum, temmuzda zam alacak olan milyonlarca memur ve emeklinin gündeminde yer almaya başladı. TÜİK tarafından 3 aylık enflasyon farkı belli oldu. Mart ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından memur ve emeklinin gözü 3 aylık enflasyon farkına çevrildi. Çalışan memurlar, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zamlarına, ocak ve temmuz aylarında yılda iki kez olmak üzere enflasyon farkı yansıtılıyor. Memur ve emekliler yılın üçüncü enflasyon verisi olan mart enflasyonunun belli olmasıyla birlikte, şimdiden temmuz ayında alacakları zam oranını hesaplamaya başladı. Peki, 3 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? 2025 memur ve emekli maaşı zammı temmuzda ne kadar olacak?

Nisan ayı kira artış oranı ne kadar, yüzde kaç oldu? 2025 nisan ayı kira zammı ne kadar, kaç TL? (12 aylık TÜFE verilerine göre kira zammı hesaplama)

Nisan ayı kira artış oranı, mart ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan mart ayı enflasyon verileriyle, ev sahipleri ve kiracıların merakla beklediği kira artışlarını etkileyen 12 aylık güncel TÜFE rakamları netleşti ve nisan ayında ev ve işyerlerine uygulanacak yeni kira zammı belirlendi. Kira kontrat süresi dolan ve kira sözleşmesini nisan ayında yenileyecek olan vatandaşlar güncel 12 aylık TÜFE rakamları üzerinden ev ve işyeri sahiplerine zam yapacak. Peki, nisan ayı kira artış oranı ne kadar, yüzde kaç oldu? 2025 nisan ayı kira zammı ne kadar, kaç TL?

Ekonomide Trump depremi: Resesyon riskinde büyük artış

JPMorgan, “Kan akacak” başlıklı araştırma notunda, Trump’ın yeni gümrük vergisi kararının küresel ekonomide durgunluk riskini 20 puan artırdığına işaret etti.

Tereyağında yeni düzenleme: Yeni kriterler belli oldu

Tereyağı çeşitlerinin içerik ve etiketlemeleriyle ilgili yeni düzenlemeye gidildi. Artık paketlerde tüketiciyi yanıltıcı ifade ve görseller kullanılamayacak.

Kremlin: ABD tarifeleri küresel ekonomide türbülansa neden oldu

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov,, ABD'nin tarife politikalarının dünya ekonomisinde büyük bir türbülansa yol açtığını belirterek, bu sürecin Rusya’ya fayda sağlamasının düşük bir ihtimal olduğunu söyledi.

ABD'de tarım dışı istihdam beklentileri aştı

ABD'de tarım dışı istihdam martta 228 bin kişi artarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Ülkede işsizlik oranı yüzde 4,1'den 4,2'ye çıktı.

23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31