Sağlığa ve özellikle de akciğer sağlığına zarar veren en kötü alışkanlıklardan biri sigara içmek. Sigara içmenin sağlığa olan zararları herkes tarafından biliniyor ancak yine de bu kötü alışkanlıktan vazgeçmekte zorlanan pek çok kişi var.
Guava ve elma, vücuda belirgin besinsel faydalar sunar. Guava, bağışıklığı güçlendiren önemli ölçüde daha yüksek C vitamini içeriğine sahipken, elma lif bakımından üstündür ve sindirime yardımcı olur. Kaloriye dikkat eden kişiler guavanın daha düşük kalorili olmasını takdir edecektir. Her iki meyve de antioksidan içerir; guava likopen açısından zengindir ve elma faydalı flavonoidler içerir. Peki, hangisi daha sağlıklı?
Yorgunluk, baş ağrısı, kalp atış hızında değişiklik, nefes darlığı, baş dönmesi, cilt renginde solukluk ve el ve ayaklarda soğukluk ve üşüme gibi belirtiler demir eksikliğinden kaynaklı olabilir. Vücudunuz demir mineralini kendisi üretmez. Bu nedenle besinler yoluyla vücudunuzun demir ihtiyacını karşılamanız gerekir. Bazı besinlerde demir minerali bolca bulunur. Çinko, manganez, magnezyum ve K vitamini gibi bileşenler içeren bu besinler vücudun genel sağlığını da iyileştirir.
Kolon kanser, hem dünyada hem de Türkiye'de en sık görülen kanser türleri arasında yer alıyor. Genellikle sinsi ilerleyen bu kanser türlü, aylar öncesinden bazı belirtilerle kendini gösterebiliyor. Kimsenin önemsemediği bu belirtiler erken teşhis için hayati önem taşıyor.
Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin sınır güvenliğini artırma ve yasadışı göçü önleme amacıyla uygulamaya koyduğu Elektronik Giriş/Çıkış Sistemi (EES), 10 Kasım 2024'ten itibaren hayata geçiyor. Yeni sistemle birlikte AB dışı ülkelerden Schengen bölgesine gelenlerin giriş ve çıkışları dijital ortamlarda kaydedilecek. Uzmanlar ise olası bir takım sorunlara karşı uyarıda bulunuyor. Peki Elektronik Giriş/Çıkış Sistemi nedir? Elektronik Giriş/Çıkış Sistemi ile neler değişecek?
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde 2 bin 267 rakımlı Kavron Yaylası, doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyen ziyaretçilerine farklı güzellikler yaşatıyor.
Göcek'in benzersiz doğasında yılın her dönemi ayrıcalıklı hizmet sunan D-Resort Göcek, gelenekselleşen programlarıyla misafirlerine beden, zihin ve ruh tazelenmesi sunmaya devam ediyor. Diyetisyen Müge Bozok'un rehberliğinde ve bu yıl 11. kez gerçekleşecek olan “Renew Yourself” Wellness Kampı, 31 Ekim- 3 Kasım tarihleri arasında hazırlanan programlar ile katılımcıları bütünsel bir yenilenme yolculuğuna davet ediyor. (İlandır)
Sinop'un Boyabat ilçesinde 135 metre yükseklikteki sarp kayalıklar üzerine kurulu Boyabat Kalesi, kenti ziyaret edenler için çekim alanı oluyor.
Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, 10,5 trilyon dolar olan dünya turizm hacminin 2033'te 15 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğini belirterek, "2033'te dünyadaki tüm ülkelerin kendi içindeki turizmi ise 7,5 trilyon dolar olacak." dedi.
"Türk dünyasının manevi başkenti" ilan edilen Kazakistan'ın Türkistan şehri, tarihi ve kültürel miras zenginliğiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.
ASR Federal Almanya Bağımsız Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Anke Budde, Almanya'dan Türkiye'ye ciddi seyahat talebi olduğunu belirterek, "Türkiye'nin turizm açısından Almanya'da lider bir ülke olacağına inanıyorum." dedi.
Ankara'nın Çubuk ilçesinde sonbahar renklerine bürünen Karagöl Tabiat Parkı, doğaseverleri ağırlıyor.
Muğla'da "Gladyatörler Kenti" olarak anılan Stratonikeia'da yapılan çalışmalarla 2 bin 200 yıllık gymnasium (spor okulu) eski ihtişamına kavuşuyor.
Gürcistan'ın hava yolu şirketi Georgian Wings'in Tiflis Havalimanı'ndan havalanan uçağı, direkt seferle Trabzon'a geldi.
Göçmen kuşların güzergahlarında bulunan Van Gölü Havzası ile Muş Ovası, yılın her döneminde onlarca türden binlerce kuşa ev sahipliği yapıyor.
Hatay'daki Antiocheia Antik Kenti'nde devam eden kurtarma kazısında Geç Roma Dönemi'nde su dağıtımı için kullanıldığı sanılan 12 künk ortaya çıkarıldı.
Mardin'in Dargeçit ilçesinde, Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında restorasyonu tamamlanan 400 yıllık Süryani Çarşısı'nın açılışı yapıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen Diyarbakır Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen etkinliklere, ilk 3 günde 1 milyon ziyaretçi katıldı.
Beşiktaş Deniz Müzesi'nde, 42 maket gemiden oluşan "Engin Denizlerin Sıradağları: Gücünü Şanlı Mirasından Alan Türk Donanması" adlı sergi ziyarete açıldı.
Antalya Havalimanı'nda faaliyete geçen mahkeme ile haklarında yakalama kararı bulunanların adli işlemleri hızlı bir şekilde yapılıyor.
Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan önemli kara yolu güzergahlarından Zigana Dağı Geçidi, sonbaharda doğanın farklı renklerini sunuyor.
Türkiye'nin nüfus bakımından en küçük ili Bayburt'un turizmdeki lokomotifi haline gelen uluslararası ödüllü Baksı Müzesi ile Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nde sezon yoğun geçti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2002'de 8 bin 500 olan Türkiye'nin yat limanı kapasitesini yatırımlarla yüzde 194 artırarak 25 bin 38'e çıkardıklarını bildirdi.
Adana Valiliğinin ev sahipliğinde "Kökleriyle Adana" temasıyla düzenlenen 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'ne 800 binden fazla kişinin katıldığını bildirdi.
Yerli turistlerin bu yılın nisan-haziran döneminde yurt içinde yaptığı seyahat harcamaları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 115,8 artarak 103 milyar 114 milyon 141 bin lira oldu.
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan ve yaklaşık 9 yıl süren restorasyonun ardından 6 Mayıs'ta yeniden ibadete açılan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nı yaklaşık 40 bin kişi ziyaret etti.
Türkiye'de yerli turistlerin yakınlarını ziyaret için yaptıkları seyahatlerin sayısı 2024'ün ilk yarısında 18 milyon 680 bini bulurken, harcamalarının tutarı 68 milyar 771 milyon 319 lira oldu.
Alman hava yolu firması Lufthansa'nın, Ortadoğu'da daha geniş çaplı bir çatışma endişesi nedeniyle İran ve Lübnan'a uçuş iptallerinin süresini uzattığı bildirildi.
Yapılan yeni bir araştırma, seyahat etmenin doğal yaşlanma sürecini yavaşlatabileceğini öne sürüyor.
National Geographic dergisi, 2025 yılı için ziyaret edilecek yerler arasında Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'yı, "dünyanın en iyisi" olarak belirledi.
Seyahat rehberi Lonely Planet, 2025'in en iyi rotalarını açıkladı. Fransa'nın Toulouse kenti, kısa süreli şehir ziyareti için en üst sırada yer aldı. Listeye Türkiye'den sürpriz bir bölge girdi. İşte kategorilere göre 2025 yılında gezilecek en iyi yerler...
Milyonlarca yıl önce meydana gelen volkanik patlamaların masal diyarına dönüştürdüğü Kapadokya, hazan mevsiminde sarının tüm farklı tonlarıyla ziyaretçilerini karşılıyor.
Şanlıurfa'nın simgesi Balıklıgöl yerleşkesinin güneyinde Dambak Tepesi'nde yer alan ve kente hakim konumuyla dikkati çeken tarihi Urfa Kalesi'nde yürütülen kazılarda geçmişin izleri aranıyor.
Gelecek yıl için kara yolu ulaşımına 322 milyar 584 milyon 819 bin lira, trafik güvenliği hizmetlerine 18 milyar 748 milyon 516 bin lira bütçe ayrıldı.
Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki turizm merkezlerinden Limni Gölü Tabiat Parkı'nda kar yağışı ardından seyirlik manzaralar oluştu.
Antalya'nın Alanya ilçesindeki 3 bin yıllık Syedra Antik Kenti'nde bulunan tiyatroyu gün yüzüne çıkarmak için kazı çalışmaları sürüyor.
Gölcük Tabiat Parkı ve çevresi hazan mevsiminin renkleriyle süslendi.
Terörden arındırılan Küçük Ağrı Dağı, dağcıları ağırlıyor. Türkiye'nin İran, Nahçıvan ve Ermenistan sınırlarının göründüğü dağa tırmanış yapan doğaseverler, hoşça vakit geçiriyor.
"Likya Yolu'nu keşfeden kişi" olarak kabul edilen İngiliz asıllı Türk vatandaşı Kate Clow, Muğla'nın Seydikemer ilçesinde tarihi yolun güzergahındaki Dodurga Mahallesi'nde yaşamını sürdürerek yeni yürüyüş rotaları belirlemek için çalışmalar yapıyor.
Sakarya'nın Kocaali ve Hendek ilçeleri arasında bulunan Çam Dağı, sonbaharın renklerini kuşandı.
Cumhuriyet'in kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'da üç kez konakladığı Atatürk Köşkü bir yılda 314 bin 850 yerli ve yabancı ziyaretçi ağırladı.
TCG Alemdar kurtarma gemisi, Tekirdağ'da vatandaşların ziyaretine açıldı.
Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Altınkaya Baraj Gölü havzasında bulunan Şahinkaya Kanyonu, ziyaretçilerini her mevsim farklı bir güzellikle karşılıyor.
Turizmin önemli doğal miras ve tarih noktalarından olan Uçhisar’dan Göreme'ye uzanan Güvercinlik Vadisi tarihi ve doğal güzellikleriyle geceleri de misafirlerini ağırlayacak.
Büyüklüğü ve barındırdığı hayvan türleriyle dünyanın önde gelen hayvanat bahçelerinden biri olan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'nı ocak ayından bu yana 4 milyon 250 bin ziyaretçi gezdi.
Bolu'nun "sakin şehir" ünvanlı ilçesi Göynük, tarihi ve kültürel dokusuyla sonbaharda ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ardeşen-Çamlıhemşin-Ayder İl Yolu tamamlandığında mevcut yolda 2 kilometre, seyahat süresinde ise 20 dakika kısalma sağlanacağını belirterek, "Böylece zamandan 180 milyon lira, akaryakıttan 115 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 295 milyon lira tasarruf edeceğiz." dedi.
Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı'na gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, sonbahar mevsiminin renkleri eşliğinde vakit geçiriyor.
Kastamonu'da sonbaharla birlikte farklı renk tonlarına bürünen ormanlar, doğa tutkunlarına eşsiz bir manzara sunuyor.
Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki Kovada Gölü Milli Parkı, ziyaretçilerini sonbaharda oluşan renk cümbüşü ile karşılıyor.