2024 yılının en iyi yabancı albümleri açıklandı

Yılın en iyi albümleri belli oldu. Variety editörlerinin hazırladığı listede Taylor Swift'in Spotify'da dinlenme rekoru kıran albümü ve Beyonce'nin yeni bir tarz benimsediği "Cowboy Carter" gibi başarılı albümler yer alıyor.

Bu yıl ilk kez düzenlenen Anadolu Opera ve Bale Festivali Ardahan'da

Ardahan'da 1. Anadolu Opera ve Bale Festivali kapsamında "Folklorama" müzikali sanatseverlerle buluştu.

Barbie 2 mi geliyor?

Greta Gerwig'in yönetmen koltuğunda oturduğu "Barbie"nin devam filminin geleceği iddia edildi. 2023 yılının en çok kazanan filmi olan Barbie, kırdığı rekorlarla tarihe geçmişti.

Anadolu Opera ve Bale Festivali'nin Ardahan ayağı sona erdi

Ardahan'da 1. Anadolu Opera ve Bale Festivali, "Tango Tango" gösterisiyle sona erdi.

24 saat tokluk sağlıyor: Kolesterol düşmanı ve kansersavar özelliği var

Bu kış, yüksek proteinli, bitki bazlı bir diyetle kilo alımına karşı savaşabilirsiniz. Nohut, mercimek, fasulye, soya ve kinoa gibi baklagiller, sizi tok tutar ve vücudunuzun protein ihtiyacını karşılarken lif zengini içeriğiyle sindirim sistemini de çalıştırır. Bu çok yönlü malzemeler çeşitli yemeklere kolayca eklenebilir, kilo kaybına yardımcı olurken genel sağlık için gerekli besinleri sağlar.

Psikiyatrist açıkladı: "Kış hüznü"ne yakalanmış olabilirsiniz

Sıklıkla "kış depresyonu" olarak adlandırılan Mevsimsel Duygusal Bozukluk, kış aylarının gelmesiyle birlikte birçok kişiyi etkiler. Azalan gün ışığıyla bağlantılı olan bu depresyon türü, üzüntüye, düşük enerjiye ve uyku bozukluklarına neden olur. Tedavi, ışık terapisi, psikoterapi, ilaç ve egzersiz ve güneş ışığına maruz kalma gibi yaşam tarzı değişikliklerini içerir.

Kalın bağırsak kanserini önlüyor: ABD'li uzmanlar "güçlü kanıtlar var" diyerek duyurdu

Kolon kanseri vakaları, özellikle genç yetişkinler arasında artmaktadır. Kötü beslenme, egzersiz eksikliği ve sağlıksız alışkanlıklar kolon kanseri vakalarındaki artışın nedenleri arasında yer alıyor. Lif, protein, süt ürünleri, tam tahıllar ve turunçgiller açısından zengin sağlıklı bir diyet ve düzenli egzersiz, kolon kanseri riskini önemli ölçüde azaltabilir.

Uzmanı açıkladı: Beyni hızlı yaşlandırabilir

Beden sağlığınız kadar zihin sağlığınızda sağlıklı yaşlanabilmek için önemlidir. Yapılan son araştırmalar kan basıncındaki dalgalanmaların yaşlı yetişkinlerde, beyin yaşlanmasını hızlandırabileceğini ortaya koyuyor.

Günde 1 kaşık keten tohumu yiyince ne olur? Meğer bu etkisini kimse bilmiyormuş

Keten tohumu zengin besin maddeleri sunar. İyi bir omega-3 ve lif kaynağıdır. Keten tohumu kalp ve sindirim sağlığını destekler. Kilo yönetimine yardımcı olur ve hormonları dengeler. Keten tohumu cilt, saç ve kemik sağlığını iyileştirir. Kan şekerini düzenler ve bağışıklığı artırır. Daha iyi bir sağlık için diyetinize keten tohumu ekleyebilirsiniz. Peki, her gün 1 kaşık keten tohumu tüketince ne olur?

Bu meyvenin kokusu tok hissettirmeye yetiyor: İştahı bıçak gibi kesiyor

Son yıllarda kilo kontrolü ve sağlıklı yaşam konularında doğal yöntemlere olan ilgi artıyor. Osaka Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, greyfurt kokusunun iştahı kesici etkisini bilimsel olarak ortaya koydu. Bu keşif, kilo vermek isteyenler ve sağlıklı beslenmeyi hedefleyenler için umut verici sonuçlar sunuyor.

Gastroenterolog "sabahları kesinlikle yemem" diyerek uyardı: 1 numaralı kanser nedeni o besin

Sağlıklı bir vücuda sahip olmak; kanser, kalp gibi ciddi hastalıkları önlemek için sağlıklı beslenme alışkanlıkları geliştirmeniz gerekiyor. Özellikle güne başlarken tükettiğiniz bazı besinler sağlığı ciddi anlamda tehdit ediyor. Gastroenterolog "kahvaltıda asla tüketmem" diyerek, sağlık için riskli olan besinleri paylaştı.

Dünya Sağlık Örgütü duyurdu: Ölümcül hastalık zirve yaptı

İklim değişikliğinin etkisiyle artan sıcaklıklar, sivrisineklerin daha geniş alanlara yayılmasına yol açtı. Karayipler ve Amerika kıtası dang hummasından ciddi şekilde etkileniyor. Dünya Sağlık Örgütü, dang hummasından kaynaklanan ölümlerin de arttığını bildirdi. Bu yıl, sivrisinek kaynaklı virüsün 12,6 milyon şüpheli vakası rapor edildi

Nefes borusuna mama kaçan 1,5 aylık bebek kurtarıldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde nefes borusuna mama kaçan 1,5 aylık bebek, sağlık ekiplerinin hızlı müdahalesi ile kurtarıldı.

Her gün yapılan hata vücutta bakteri üretiyor: Mide enfeksiyonunun da nedeniymiş

Genel olarak hijyen temiz eller gerektirir; ancak, ellerimizin olabileceği kadar temiz olmadığını gösteren en belirgin işaretleri genellikle görmezden geliriz. Ellerinizden bakteri veya kir geçebileceği yüzünüzde ve vücudunuzda uyarı işaretleri vardır ve bunlar temiz değildir. Salgınlar, iltihaplanma ve kızarıklık gibi bu semptomlar el hijyenine ihtiyaç olduğunu gösterir. Bu semptomların bilinmesi cilt sağlığını iyileştirmeye ve enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur; bu nedenle iyi bir sağlık sağlar. İşte yüzünüzde ve vücudunuzda ellerinizin temiz olmayabileceğini gösteren 10 işaret.

Milyonlarca kişinin uyguladığı diyetle ilgili çarpıcı sonuç: O hücreleri öldürüyor

Ünlülerin tercih ettiği bir diyeti uygulamanın kel kalma ihtimalini artırabileceği yeni bir araştırmayla ortaya konuldu. Kardashian'lardan eski Başbakan Rishi Sunak'a kadar, aralıklı oruç yüksek profilli kişiler arasında popüler bir kilo verme stratejisi haline geldi , ancak bilim insanları bu yeme düzeninin saç köklerini tahrip edebileceğini buldu.

74 yaşındaki kalp doktoru asla yemediği besinleri açıkladı: Kalp krizi geçirmeniz an meselesi

Kalp sağlığını korumak ve kalp-damar hastalıkları riskini azaltmak için sağlıklı beslenme alışkanlıkları geliştirmeniz gerekiyor. Severek tükettiğiniz bazı gıdalar kalp sağlığınız için ciddi risk oluşturabiliyor. Kardiyolog ve profesör Dr. Alan Rozanski özellikle akşamları yemekten kaçındığı gıdaları paylaştı. Bu besinlerin kalp sağlığının düşmanı olarak ilan etti.

Uzmanı "kanser nedeni" dedi: Dünyayı tehdit ediyor, sağlık krizi haline geldi

Sağlıksız beslenme fazla kiloları ve obeziteyi beraberinde getirebiliyor. Kalp rahatsızlıklarının birçoğu obeziteli kişilerde görülüyor. Obezite ilerledikçe kansere bile yol açıyor. Bu nedenle obezite dünya genelinde giderek yaygınlaşan bir halk sağlığı krizi haline geliyor.

Kan basıncını düşürdüğü ortaya çıktı: 2 fincan içmek vücuttaki iltihabı temizliyor

Ebegümeci bitkisi ve ebegümeci çayı, genel sağlık üzerinde pek çok fayda sağlar. Bu bitkiyle ilgili yapılan çalışmalar, yüksek antioksidan içeriği nedeniyle kan basıncını, kolesterol seviyesini düşürerek, serbest radikallerle savaşarak kalbi güçlendirebileceğini gösteriyor. Ayrıca insülin duyarlılığını iyileştirebilir, diyabet önlenmesine yardımcı olabilir ve potansiyel olarak kilo kaybına katkıda bulunabilir.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'dan D vitamini uyarısı: Takviyeleri bu besinlerle tüketmek gerekiyormuş

D vitamini vücut için hayati bir öneme sahiptir. Yeterli miktarda D vitamini almak; bağışıklık sistemini güçlendirir, kanser ve kalp hastalıkları, kemikleri, diyabet ve osteoporoz gibi hastalıklara karşı korur. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, ideal D vitamini seviyesini ve D vitamininin nasıl kullanılması gerektiğini açıkladı.

Ferdi Tayfur'a ne oldu? Sanatçı Ferdi Tayfur'un sağlık durumu nasıl?

Ferdi Tayfur'un sağlık durumu, sosyal medyada sevenleri tarafından sorgulanmaya başladı. Yaşadığı sağlık problemi nedeniyle hastaneye kaldırılan Ferdi Tayfur'un son durumu hakkında bilgiler merak ediliyor. Peki, Ferdi Tayfur'a ne oldu? Sanatçı Ferdi Tayfur'un sağlık durumu nasıl?

Saçlarınız 1 gecede dökülebilir: Bu 5 yaygın hatayı herkes yapıyor

Kadınlarda saç dökülmesi günlük alışkanlıklardan kaynaklanabilir. Aşırı şekillendirme, sıkı örgüler ve yetersiz beslenme saçları zayıflatır. Saç derisi sağlığını ihmal etmek ve stres de saç dökülmesine neden olur. Dengeli beslenme, nazik saç bakımı ve stres yönetimi saç dökülmesini tersine çevirmeye yardımcı olabilir.

Her gün 1 avuç ceviz yiyince neler olur? Vücuda verdiği zararı çok az kişi biliyor

Ceviz, zengin besin profili nedeniyle kalp ve beyin sağlığının iyileştirilmesi de dahil olmak üzere çok sayıda sağlık yararı sunar. Ancak aşırı tüketim, sindirim sorunlarına, kilo alımına, potansiyel böbrek taşlarına ve besin eksikliklerine yol açabilir. Kuruyemiş alerjisi olan kişiler cevizden tamamen kaçınmalıdır. Riskler olmadan faydaların tadını çıkarmak için ölçülü olmak önemlidir. Peki, her gün ceviz yediğinizde ne olur?

Romatizmanın çaresi onda saklı: Sabahları yemek ağrı ve iltihabı söküp atıyor

Romatizma, kas, iskelet ve bağların hareket sisteminde sağlığı olumsuz etkileyen sıvının birikmesiyle başlıyor. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen romatizmayla mücadele edebilmek için sağlıklı beslenmeye özen göstermek gerekiyor. Bazı gıdaları beslenme listenize eklemek romatizmanın çaresi olabilir.

Magnezyum ihtiyacının tamamını karşılıyor: Meğer bu hastalığa iyi geliyormuş

Mevsimsel duygusal bozukluk, kış depresyonu olarak da bilinir, kalıcı üzüntüden ve aktivitelere olan ilginin kaybolmasından uyku sorunlarına ve aşırı yemeye kadar çeşitli semptomlara yol açabilir. Magnezyum açısından zengin bir beslenme kış depresyonuyla mücadele etmenize yardımcı olabilir.

Uzmanlar "Bir numaralı kanser nedeni" diyor: Sağlığa faydalarıyla biliniyordu

Kanser hastalığı dünyada en yaygın görülen ölüm nedenleri arasında yer alır. Kanser riskini azaltmak ve sağlıklı bir ömür sürmek için beslenme düzenine dikkat etmek gerekir. Tükettiğiniz her besin vücudunuzda iyi ya da kötü bir etki bırakır. Bazen sağlıklı diye tükettiğiniz besinler bile kanser gibi ciddi hastalıkları tetikleyebilir. İşte her mutfakta bulunan ve kanser riskini artıran besinler

Beslenme uzmanı "tüketmeyin" diyor: Her 1 lokması hayatınızda 36 dakika çalıyor

Yeni bir çalışma, ultra işlenmiş yiyeceklerin yaşam beklentisini önemli ölçüde azalttığını ortaya koyuyor. Her sosisli sandviç yaşam süresini 36 dakika kısaltabilirken, şekerli ve şekersiz meşrubatlar 12 dakika çalıyor. Araştırmacılar, 20 yıldır yüksek oranda ultra işlenmiş yiyecek tüketen yaşlı yetişkinlerde %10 oranında artan bir ölüm riski buldular. İşlenmiş etler ve meşrubatlar ölüm oranıyla güçlü bir şekilde bağlantılıydı.

Keskin bir zekaya sahip olmak ister misiniz? 24 saatte beyni güçlendirmenin yolu

Son yapılan bir araştırma, bu aktiviteyi her gün yapmanın, özellikle 50 ila 83 yaşlarındaki yetişkinlerde hafızayı ve beyin gücünü 24 saate kadar önemli ölçüde artırabileceğini ortaya koyuyor. Bu büyük gelişme, artan kan akışından, ruh halini iyileştiren kimyasalların salınımından ve daha iyi uyku kalitesinden, özellikle de hafıza işleme için çok önemli olan derin uykudan kaynaklanıyor.

2024'ün trendi haline geldi: Portakaldan 20 kat daha fazla C vitamini içeriyor

Doğal, rafine edilmemiş besinlere vurgu yapan temiz beslenme, kronik hastalıklarla mücadele etmenin bir yolu olarak 2024'te popülerlik kazanıyor. Bu süper besinler yoğun besin profilleri nedeniyle öne çıkıyor. Trend, sürdürülebilirliğe, bilinçli beslenmeye ve optimum sağlık için geleneksel malzemeler ve mevsimlik ürünler içeren ev yapımı yemeklere odaklanıyor.

Doktorlar altını çizerek uyardı: Kahveyi böyle içmek şeker hastası yapıyor

Kahve severek tüketilen içeceklerden biri ve pek çok kişi güne kahve içerek başlıyor. Kahvenin sağlığa faydaları bulunuyor ancak uzmanlar kahvenin zararlı olabileceği konusunda da uyarıyor. Özellikle aç karnına kahve içmenin sağlık üzerinde bazı riskleri olabiliyor.

Aç karnına ılık limonlu su içince neler olur? Meğer bu 7 etkiye sahipmiş

Gününüze bir bardak ılık su ve limonla başlamak birçok sağlık faydası sunar. Bu basit kombinasyon sindirime, detoksa ve hidrasyona yardımcı olurken aynı zamanda kilo kaybını destekler ve bağışıklığı güçlendirir. Limondaki C vitamini ve antioksidanlar cilt sağlığının ve genel sağlığı iyileşmesine katkıda bulunur.

Kilitbahir Kale Müzesi yeni yılda tekrar ziyaretçilerine kavuşacak

Çanakkale Boğazı'nın iki yakasına yaptırdığı kalelerden biri olan Kilitbahir Kale'sinden doğal koşullardan kaynaklı yıpranmalar nedeniyle başlatılan kısmi restorasyon sürüyor.

Avrupa'nın güneyindeki küçük ama tarihi başkent: Valetta

Malta'nın başkenti Valetta, küçük bir şehir olmasına rağmen tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkati çekiyor.

Gani Müjde'den Belma Canciğer paylaşımı: Ailemizin hiç büyümeyen çocuğu (Ünlülerin çocukluk ve gençlik halleri)

Ünlü senarist Gani Müjde, oyuncu eşi Belma Canciğer'in yeni yaşını kutladı. Sosyal medya hesabından eşinin çocukluk fotoğrafını paylaşan Müjde, "Kod adı: Belmoş" ifadelerini kullandı. İşte ünlü ismin nostaljik paylaşımı ile diğer ünlülerin çocukluk ve gençlik fotoğrafları...

30 yıl sonra harekete geçti: Dünyanın en büyük buz dağı yeni yolculuğuna başladı

Dünyanın en büyük buzdağı A23a, 30 yılı aşkın bir süre sonra yerinden hareket ederek Güney Okyanusu'nda yeni bir yolculuğa başladı. Londra'nın iki katı büyüklüğündeki buzdağı, yaklaşık bir trilyon ton ağırlığında ve bilim insanlarının yakın takibinde.

Bilim insanlarından "Süper Flare" uyarısı: "Felakete hazırlıklı olmalıyız"

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, elektrik şebekelerini ve uyduları yok edebilecek Süper Flare (süper parlama) düşünüldüğünden çok daha yaygın yaşanmaya başladı. Bilim insanları, milyarlarca atom bombasından daha güçlü olabilecek yıkıcı bir güneş parlamasına maruz kalmanın çoktan zamanı geldiği konusunda uyardı.

TikTok'un yıllık faturası: Karbon ayak izi Yunanistan'ı geçti!

Yeni bir araştırmaya göre, TikTok'un yıllık karbon ayak izi Yunanistan'ınkinden daha büyük olabilir. Platformun genel karbon ayak izinin muhtemelen 50 milyon metrik ton civarında olduğu tahmin ediliyor. Yunanistan'ın 2023 yılı karbon emisyonu 51,67 milyon metrik ton idi.

ABD hükümeti uzaya asker gönderecek mi?

NASA'nın müstakbel Başkanı Jared Isaacman, ABD askerlerinin uzaya gönderilmesinin "kesinlikle kaçınılmaz" olduğunu öne sürdü. Isaacman, uzaya daha fazla insan gönderme planlarının ABD ordusunun bazı askerlerini içereceğini söyledi. Amerikalılar alçak Dünya yörüngesinde olacaksa onları koruyacak insanlara ihtiyaç duyulacağını belirten Isaacman, "Amerika buna öncülük edecek ve yükseklerde bizi gözeten muhafızlara ihtiyacımız olacak."diye konuştu. NASA'nın müstakbel yöneticisi, ABD askerlerinin uzaya gönderileceğini dile getiren ilk kişi değil. Emekli Korgeneral John Shaw daha önce, Savunma Bakanlığı'nın Dünya dışında komuta merkezleri kuracağını söylemişti.

Yapay zeka kameralarıyla alkollü sürücülere karşı yeni dönem

İngiltere'nin Devon ve Cornwall kentlerinde, sürücülerin alkol ya da uyuşturucu etkisi altında olup olmadığını tespit etmek için yapay zeka destekli yeni bir kamera sistemi test edilmeye başlandı. Heads-Up adı verilen bu ileri teknoloji ürünü kamera, sürücülerin yol üzerindeki davranışlarını analiz ederek riskli durumları hızla belirleyebiliyor.

TikTok Türkiye'de 7 milyon videoyu kaldırdı

TikTok, Türkiye'de yılın ilk yarısında 7 milyon 97 bin 236 videonun "topluluk kuralları"nı ihlal ettiği gerekçesiyle platformdan kaldırıldı.

Bronz Çağı’nda Britanya: 4 bin 500 yıllık yamyamlık ve toplu katliamın izleri ortaya çıktı!

İngiltere'nin Somerset bölgesindeki bir kuyuda ortaya çıkarılan 4 bin 500 yıllık insan kemikleri, Bronz Çağı’nın barışçıl olduğu varsayımını sarsıyor. Katliam ve yamyamlık izleri taşıyan kalıntılar, dönemin karanlık bir yönünü gün yüzüne çıkardı.

NASA astronotu paylaştı: ISS penceresinden yıldızların muhteşem görüntüsü

NASA Astronotu Don Pettit, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) çektiği olağanüstü yıldız fotoğraflarıyla Samanyolu’ndan iki cüce gökada olan Büyük ve Küçük Macellan Bulutları'nın harika görüntülerini paylaştı.

İnsan ömrünü uzatmak mümkün mü? 500 yıl yaşayan köpekbalığının DNA dizilimi çıkarıldı!

Grönland köpekbalığının uzun ömrünün sırrı, bilim insanları tarafından yapılan araştırmalarla çözüldü. Araştırmalara göre bu keşif, köpekbalığının uzun ömrünü sağlayan genetik mekanizmaları ortaya koyarak, insan ömrünü uzatmak için yeni araştırmaların önünü açabilir.

Veri ihlali yapıldığını iddia etmişti: OpenAI çalışanı evinde ölü bulundu

OpenAI'de eski araştırmacı olarak görev yapan Suchir Balaji, 26 Kasım'da San Francisco'daki evinde ölü bulundu. Yetkililer, ölümün intihar olduğunu açıkladı. Balaji, 2024'ün başında şirketten ayrılmasının ardından, yapay zeka sistemlerinin ABD telif hakkı yasalarını ihlal ettiği iddiaları ile gündeme gelmişti.

Yeni bir ada doğuyor! Venedik kıyılarında gizli bir adacık belirdi

Venedik Lagünü’nde ilginç bir doğa olayı yaşanıyor. Yüzyıllardır yaz aylarında kısa süreliğine ortaya çıkan Bacan adacığı, artık kalıcı bir ada haline geldi. Bu durum hem yerel halk hem de ziyaretçiler için yeni bir plaj fırsatı sunarken, uzmanları bölgenin ekosistemi konusunda endişeli.

Taykonotlar, ilk kez uzay aracı dışına çıkacak

Çin İnsanlı Uzay Mühendisliği Ofisi, Shenzhou-19 uzay aracında görevli taykonotların ilk kez uzay aracı dışı faaliyeti gerçekleştireceklerini açıkladı.

Google'a 2,6 milyar lira idari para cezası

Rekabet Kurulu, Google ekonomik bütünlüğünün piyasadaki hakim durumunu kötüye kullanarak rekabet ihlali ettiği gerekçesi ile 2 milyar 607 milyon lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Borsada 2025 pusulası

Borsa İstanbul'da bu yıl rekor seviyeler görülse de yılın ikinci yarısından itibaren sert satış baskıları takip edildi. Endeksin bu yıl yatırımcısına sağladığı getiri yüzde 35 ile enflasyonun altında kaldı. 2025 yılında ise fiyatlamalar için izlenmesi gereken bazı başat başlıklar var.

Benzine zam geldi

Benzinin litresine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 98 kuruş zam yapıldı.

Not artışları devam edecek mi?

Ekonomide yaklaşık bir buçuk yıldır normale dönüş politikaları uygulanıyor. Atılan adımlar uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının not artışlarını da beraberinde getirdi. Bu yıl 3 önemli kuruluş Türkiye'nin notunu 2 basamak yükseltti.

Asgari ücret zammında son durum: Asgari Ücret Tespit komisyonu toplantısı (2.toplantı) ne zaman?

Asgari ücret zam görüşmeleri 10 Aralık itibariyle başladı. İlk toplantı ardından gözler 2. toplantı tarihine çevrildi. Peki, Asgari ücret zammında son durum ne? Asgari Ücret Tespit komisyonu toplantısı (2.toplantı) ne zaman?

332 | 333 | 334 | 335 | 336 | 337 | 338 | 339 | 340