B12 eksikliğinin sinsi ilerleyen 5 belirtisi: Ayaklarınızı hemen kontrol edin

B12 vitamini eksikliği genellikle özellikle ayaklarda belirgin olmayan belirtiler gösterir. Başlıca göstergeler arasında uyuşma, karıncalanma, yanma hissi, yürüme zorluğu, soluk veya sarımsı cilt ve sürekli soğukluk bulunur. Bu belirtiler, bozulmuş sinir fonksiyonundan ve azalmış kırmızı kan hücresi üretiminden kaynaklanır. Erken teşhis ve diyet kaynaklarına veya takviyelere yönelmek geri dönüşü olmayan hasarı önleyebilir.

Enfeksiyon doktoru açıkladı: Ortalama vücut sıcaklığı 36,6°C değil mi?

Stanford Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir araştırma, uzun yıllardır kabul gören "sağlıklı bir insanın ortalama vücut sıcaklığı 36,6°C'dir" bilgisini sorguluyor. Çalışma, ortalama sıcaklığın aslında daha düşük olabileceğini öne sürüyor.

78 yaşındaki ünlü doktor "biyolojik yaşım 57" dedi: Sürekli yediği bu 7 besin 20 yaş gençleştiriyor

Sağlıklı bir yaşam sürmek kolay görünmeyebilir. Ancak bazı sağlıklı ipuçlarını yaşam biçimi haline getirerek vücut sağlığınızı koruyabilmeniz mümkün. Kendisini biyolojik olarak 20 yaş gençleştirdiğini iddia eden bir doktor, sadece altı temel noktaya dikkat etmeniz gerektiğini vurguluyor.

Keten tohumu yiyince ne olur? Vücuda 9 etkisi varmış

Keten tohumlarını günlük diyetinize dahil etmek, kalp sağlığını ve sindirimi artırmaktan cilt, saç ve hormon dengesini desteklemeye kadar bir dizi sağlık faydası sunar ve hepsi inanılmaz derecede çok yönlüdür. Her gün keten tohumu tüketince ne olur? mlarını günlük diyetinize dahil etmek, kalp sağlığını ve sindirimi artırmaktan cilt, saç ve hormon dengesini desteklemeye kadar bir dizi sağlık faydası sunar ve hepsi inanılmaz derecede çok yönlüdür. Her gün keten tohumu tüketince ne olur?

D vitaminine ihtiyacınız olabilir: 5 erken uyarı işaretini önemseyin

D vitamini, kemik sağlığına, bağışıklık sistemine yardımcı olarak sağlık ve vücut üzerinde etkilidir ve ayrıca ruh halini düzenler. D vitamini eksikliği vücutta çeşitli belirtilerle kendini gösterir. Bu belirtiler çoğu zaman önemsenmez. Peki, D vitamini eksikliği nasıl anlaşılır?

"İkinci beyninize" iyi bakın: Gizli reçetenin şifresi çözüldü, işte 9 sır

Bağırsaklar vücutta ikinci beyin olarak kabul edilir. Bu nedenle vücudun genel sağlığını korumak için bağırsak sağlığını da önemsemeniz gerekir. Bağırsakların genel sağlığını korumak için ihtiyacınız olan 9 vitamin var. Bu vitaminlerin bulunduğu besinler bağırsakların en büyük dostu olarak kabul ediliyor.

Uzmanı açıkladı: Uykuya dair bilinen 13 yanlış

Uyku, sağlığımız ve genel refahımız için kritik bir öneme sahip, ancak bu konuda pek çok yaygın yanlış kanı bulunmaktadır. Psikoloji odaklı PsyBlog'ın kurucusu Dr. Jeremy Dean yanlış inançları sıraladı. İşte uykuya dair en bilinen 13 efsane ve gerçekler.

Kalp ağrısı ile gaz sancısı nasıl ayırt edilir? İşte en belirleyici fark

Kalp ağrısı ile gaz sancısı belirtileri nedeniyle genellikle karıştırılabilir. Ancak birbirinden farklı olan bu iki sorunu ayırt edebilmek mümkün. Peki, kalp ağrısı ile gaz sancısı nasıl ayırt edilir?

Sağlıkta yükselen tehdit: Uzmanlar insan bedenindeki görünmez tehlike için uyarıyor!

Hava, su ve insan vücudu giderek mikroplastiklerle doluyor. Ancak bilim insanları, bu minik plastik parçacıkların sağlık üzerindeki etkilerini henüz tam olarak çözemedi. Ancak araştırmacılar, insanların organlarında bulunan mikroplastiklerin, lezyonlar, rahim ağzı kanseri ve diğer hastalıklar gibi sağlık sorunlarıyla "endişe verici bağlantıları" olduğunu ileri sürüyor.

2024'te en çok Türkiye arandı! Google'ın listesinde ilk sırada yer aldı

Google'da en çok aranan ülkeler listesinde Türkiye sürpriz yaptı. 2024'te internette seyahat için en çok aranan ülke Türkiye oldu.

En iyi turizm köyü seçilen Ormana'ya büyük ilgi

Birleşmiş Milletler Turizm Teşkilatınca "en iyi turizm köyü" ünvanına layık görülmesi dolayısıyla tanınırlığı artan Antalya'daki Ormana Mahallesi'nin tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle gelecek yıl daha çok ziyaretçi ağırlaması bekleniyor.

Binlerce yarasayı barındırıyor: Dupnisa Mağarası'na yoğun ilgi

Trakya'nın turizme açık tek mağarası olan ve binlerce yarasayı barındıran Dupnisa Mağarası'nı geçen yıl 70 bin 389 kişi ziyaret etti.

Gece makarna yemek kilo aldırır mı? Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz

Her evin mutfağında bulunan ve yoğurtlu, soslu, salçalı olarak pek çok şekilde tüketilen makarna en sevilen gıdalardan biri. Hazırlanması kolay ve son derece pratik olan makarna hakkında "hamur işidir, kilo aldırır" söylemi oldukça yaygın. Makarna özellikle gece gelen ani açlık krizlerini bastırmak içinde sıklıkla tüketilir. Peki, gece makarna yemek kilo aldırır mı?

Araştırmalar gösterdi: Dikkat eksikliğinizin sebebi yediklerinizde saklı

Yeni bir araştırma, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) olan bireylerin, bozukluğu olmayanlara göre daha fazla sağlıksız yiyecek tükettiğini gösterdi. Uzmanlar, atıştırmalık tüketiminin DEHB'nin dürtüsellik ve zihinsel uyarılma ihtiyacı gibi semptomlarla bağlantılı olabileceğini belirtti.

Narsistler ve Gaslighter’larla başa çıkma stratejileri

Narsistler ve gaslighter’larla başa çıkmak kolay değildir; çünkü bu kişiler manipülatif, zorlu ve genellikle empati yoksunudur. Ancak, aşağıdaki stratejiler bu tür kişilerle başa çıkmak ve kendinizi korumak için etkili yollar sunabilir. Klinik Psikolog ve Psikoterapist Dr. Yasemin Meriç Kazdal, narsistler ve gasligher’larla başa çıkma stratejilerini yazdı.

2025 yılın ilk sabahı zinde uyanmanın 4 yolu: Toksin ve şişkinlikten arının

2025 yılına sadece sayılı günler kaldı. Yeni yıl akşamında ailenizle ve sevdiklerinizle muhteşem sofralarda buluşabilirsiniz. Yılbaşı akşamında büyük ve bol çeşitli sofralar karşısında iştahınızı dengede tutmak kolay olmayabilir. Yeni yıl gecesinde kendinizi ödüllendirip, gün içerisinde ihtiyacınız olan kaloriden daha fazlasını alabilirsiniz. Bu durumu dengelemek için yeni yılın ilk gününde dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.

Yutma bozukluğunuz mu var? Gizli riskleri ortaya çıktı

Yutma güçlüğü veya disfaji, yaşlı yetişkinlerde ve Parkinson, Alzheimer ve felç gibi rahatsızlıkları olan kişilerde yaygındır. Belirtileri arasında ağrı, yiyeceklerin takılıp kalması ve salya akması bulunur. Yetersiz beslenmeye, kilo kaybına ve aspirasyon pnömonisine yol açabilir. Sağlık uzmanlarına danışmak ve yavaş yemek yemek, bu durumu yönetmenize yardımcı olabilir.

Oğulcan Engin'den annesi Seda Sayan'a: İyi ki doğdun kraliçem (Ünlülerin çocukluk ve gençlik halleri)

Ünlü sanatçı Seda Sayan, 62 yaşına bastı. Oğulcan Engin de annesinin doğum gününü nostaljik bir kare ile kutladı. İşte ünlü ismin nostaljik paylaşımı ile diğer ünlülerin çocukluk ve gençlik fotoğrafları...

​Uzun ilişkilerde tahammül etmemeniz gereken 7 şey​

Sağlıklı, uzun vadeli bir ilişkiyi sürdürmek her iki partnerden de çaba, anlayış ve karşılıklı saygı gerektirir. Her ilişki kendi zorluklarıyla karşı karşıya olsa da, asla tahammül edilmemesi gereken belirli davranışlar ve sorunlar vardır. Bu davranışlara tahammül etmek duygusal sıkıntıya yol açabilir ve bir ilişkinin temellerini zayıflatabilir. Bunlara erkenden değinmek, güçlü ve sevgi dolu bir ortaklık sağlamak için çok önemlidir. Uzun vadeli bir ilişkide asla tahammül etmemeniz gereken 7 önemli kural.

Uyurken bu sesi duyuyorsanız durum ciddi: Meğer tümörün işaretiymiş

Uyumak için başınızı yastığa koyduğunuzda kalp atışlarınızı duyuyor musunuz?? Bu durumu görmezden gelip, basit bir olay olarak değerlendiriyor olabilirsiniz. Ancak bu ses, sandığınızdan daha ciddi bir sağlık probleminin habercisi olabilir.

Uzmanı yanıtladı: Meme boyutundaki farklılık sağlık açısından risk oluşturabilir mi?

Vücudunuzda meme boyutundaki farklılık çok sık görülen bir durumdur ve sıklıkla duygusal ve fiziksel rahatsızlığa neden olur. Hormonal değişimler, genetik, tıbbi durumlar ve yaşam tarzı gibi faktörler bu farklılığa neden olabilir. Peki, meme boyutundaki farklılık sağlık açısından risk oluşturabilir mi?

Kışın sabahları yürüyüş yapmayın: Meğer yılladır yanlış biliyormuşuz

Sabah yürüyüşleri sağlıklı bir alışkanlık olsa da, kış sabahları güvenliğinizi ve sağlığınızı tehlikeye atabilecek benzersiz zorluklarla birlikte gelir. Bu riskleri tartmak ve rutininizi buna göre uyarlamak, daha soğuk aylarda kendinizi korumak için önemlidir. Refahınız her zaman önce gelmelidir, bu nedenle hava gerektirdiğinde ayarlamalar yapmaktan çekinmeyin.

"Sadece doğru beslen ve düzenli egzersiz yap!" cümlesini unutun: Diyetlerine asla sadık kalamayan kişilerden ipuçları

Sürdürülebilir bir şekilde kilo vermek, zaman içinde alışkanlıklar oluşturmayı gerektirir. Pratik ipuçları arasında bir yiyecek günlüğü tutmak, kalori saymak, ara sıra 'hile günleri' geçirmek, lif tüketmek ve yumurta gibi protein açısından zengin yiyecekleri dahil etmek yer alır. Bu stratejiler, bilinçli yemeyi teşvik ederek, istekleri tatmin ederek ve tokluğu artırarak kiloyu yönetmeye yardımcı olur.

2025 yılında 10 dakikada başarabileceğiniz 10 mikro karar: Sadece birkaç dakikada hayatınızı yenileyin

2025 yılında herkes genellikle büyük kararlar yerine küçük, yönetilebilir değişikliklere odaklandı. Yürüyüş, okuma, sağlıklı bir atıştırmalık hazırlama, esneme, günlük tutma, meditasyon yapma, planlama, dağınıklığı giderme, derin nefes alma ve su içme gibi aktiviteleri içeren her biri 10 dakika veya daha az süren 10 mikro karar hayatınızı yenileme fırsatı sunabilir.

Vücuttaki mikroplarıı öldüren 10 besin: Bilim insanları tek tek açıkladı

Vücuttaki mikropları öldüren besinler tüketmek, bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve enfeksiyonlara karşı daha dirençli olmayı sağlar. Bu besinler; antibakteriyel, antiviral veya antifungal özelliklere sahiptir ve vücudu çeşitli hastalıklara karşı korur. İşte vücuttaki mikropları öldüren 10 faydalı besin:

Kişiliğinizin ne kadarı DNA'dan geliyor? Bilim insanları tespit etti

Genler, kişiliğimizi şekillendiren önemli bir faktör. Araştırmalara göre, çocukların mizacı %20 ila %60 oranında genetik olarak belirleniyor. Özellikle “Büyük Beş Kişilik Modeli” adı verilen teori, DNA’mızın kişiliğimiz üzerindeki etkisini ortaya koyuyor.

Kalp profesörü "sabahları bunu yapmak kalp krizi nedeni" dedi En yaygın görülen 2 ölümcül hata

Kalp krizi dünya genelinde sık görülen ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alıyor. Düzensiz beslenme, hareketsizlik, stres, sigara ve alkol kullanımı kalp damarlarının tıkanmasına ve kalp krizine neden olabiliyor. Bu nedenle sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları benimsemek kalp sağlığını korumak adına büyük önem taşıyor. Kalp doktorlarına göre özellikle sabahları yapılan 2 kötü alışkanlık var ki kalp krizine neden olabiliyor.

Karaciğer yağlanmasını önlediği kanıtlandı: Haftada 3-4 kez yemek yetiyor ama şeker hastaları uzak durmalı

Karaciğerde anormal şekilde yağ birikmesi durumuna ''karaciğer yağlanması'' denir. Bu durumda, karaciğerin normal işlevlerini yerine getirmesi zorlaşır. Karaciğer yağlanması; alkol tüketimi, obezite, diyabet, kötü beslenme, aşırı yağlı yiyecekler, yüksek kolesterol gibi etkenler nedeniyle gelişebilir. Yapılan bilimsel araştırmalar, bazı besinlerin düzenli tüketiminde karaciğer yağlanmasının önlenebileceğini ortaya koyuyor. İşte o besinler:

Cinsel terapist yatak odasında yapılan 4 hatayı açıkladı

Cinsellik, partnerler arasındaki bağı güçlendirebileceği gibi bu bağın, hasar almasına da neden olabilir. ABD'nin Kaliforniya eyaletinde uzun yıllardır cinsel terapistlik yapan Vanessa Marin, ''Partnerime asla yapmam'' dediği 4 hatayı sıraladı. Uzman ismin saydığı hatalar arasında, partneri suçlayıcı bir tavır takınmak ve yetersiz iletişim yer aldı.

NASA'dan uyarı: Yılbaşı gecesi asteroit tehlikesi!

NASA, 31 Aralık'ta Dünya'ya yakın bir mesafeden geçecek olan 2024 AV2 adlı asteroit için bir uyarı yayınladı. Ev büyüklüğündeki göktaşının saatte 28 bin 227 kilometre hızla hareket ettiği öğrenildi. Dünya’ya 2 milyon 580 bin kilometre mesafeden geçmesi beklenen asteroit, 16 metre genişliğinde. Uzay ajansları, gelecekteki tehditleri önceden tespit edebilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Çinli hackerlar ABD Hazine Bakanlığı'na saldırdı

Çin hükümetiyle bağlantılı olduğu iddia edilen bilgisayar korsanları, ABD Hazine Bakanlığı'nın sistemlerine siber saldırı düzenledi. FBI ve diğer kurumlar olayı "büyük bir güvenlik ihlali" olarak nitelendirdi ve konuyla ilgili soruşturma başlattı. Çin Büyükelçiliği ise iddiaları reddederek suçlamaları "asılsız ve karalayıcı" olarak tanımladı. Yetkililer, saldırının bir üçüncü taraf hizmet sağlayıcısının güvenlik açığı üzerinden gerçekleştiğini açıkladı.

İnsanlık tarihinin kökeni değişiyor: Afrika değil, Doğu Asya'da ortaya çıkmış!

Evrimsel biyolog Dr. Huan Shi'nin öncülük ettiği yeni bir araştırma, insanlığın Afrika'dan değil, Doğu Asya'dan çıktığına dair çarpıcı bir teori öne sürdü. Genetik bulgular ve antik fosillerin bu iddiayı güçlendirdiğini söyleyen Shi, teorisinin dünya çapında kabul görmesini beklediğini belirtti.

Yapay zekalı robotlar uzayda insan astronotların yerini alabilir mi?

Robotik araçlar, Güneş Sistemi'ni keşfederken insanlardan daha uzak ve tehlikeli bölgelere ulaşabiliyor. Uzmanlar, robotların düşük maliyet ve dayanıklılık avantajlarıyla uzay keşfinde ön plana çıktığını vurguluyor. Ancak insan varlığının ilham ve hız sağlayarak keşiflere benzersiz katkılar sunduğu belirtiliyor. Gelecekte, insansı robotlar ve insanlar arasında bir iş birliği modeli uzay araştırmalarında yeni bir dönemi başlatabilir. Peki yapay zekalı robotlar uzayda insan astronotların yerini alabilir mi? İşte ayrıntılar...

276 puanla kayıtlara geçen dünyanın en zeki insanı açıkladı: Kaygı bozukluğuna iyi geliyor

Dünyada, 276 puanla kayıtlara geçen en yüksek IQ'ya sahip Kim Younghoon, IQ puanı yüksek kişilerin, eğlence dünyasındaki "dedikodu" içerikli haberleri takip etmesinin, kaygı bozukluğuna (anksiyete) iyi geldiğini düşünüyor.

YouTube'a yeni özellik: Yemek yerken izleyecek video arama derdine son

YouTube, yemek yerken izlenecek içerik bulamayanlar için "Bir şey oynat" özelliğini test ediyor. Bu özellik, kullanıcıların izleme geçmişine göre rastgele video oynatıyor.

GTA 6 için geri sayım: 3,2 milyar dolarlık rekor gelir beklentisi

2025'te çıkması beklenen Grand Theft Auto 6 (GTA6) , video oyun sektörüne damga vurmaya hazırlanıyor. Bir video oyunları araştırma grubu, GTA 6'nın ön siparişlerde 1 milyar dolarlık gelir elde edebileceğini öne sürdü. Ayrıca oyunun piyasaya çıkmasının ardından 1 yıl içerisinde de bu gelirin 3,2 milyar dolara ulaşarak GTA 5'i ikiye katlayabileceği belirtildi.

Meta'dan tehlikeli adım: Yapay zeka ile oluşturulan profiller çoğalacak

Meta, Instagram ve Facebook'a yapay zeka tarafından oluşturulmuş kullanıcıları eklemeyi planladığını duyurdu. Şirket, bu teknolojiyi 3 milyar kullanıcısıyla etkileşimi artırmak için bir fırsat olarak görüyor. Yapay zeka karakterler, biyografiler ve profil fotoğraflarıyla gerçek hesaplara benzer şekilde içerik paylaşabilecek. Ancak uzmanlar, bu karakterlerin yanlış bilgi yayma riski taşıdığına dikkat çekiyor. Meta, bu içeriklerin açıkça etiketlenmesi gibi önlemler almayı hedefliyor.

Hindistan, uzayda kenetlenme deneyi için ilk roketini fırlattı

Hindistan Uzay Kenetlenme Deneyi (SpaDeX) çerçevesinde ilk roketini başarıyla uzaya fırlattı.

Apple'dan büyük sürpriz: En ucuz iPhone modeli olacak

Apple, üç yıl aradan sonra iPhone SE'nin yeni modelini Mart 2025’te piyasaya sürmeye hazırlanıyor. En ucuz iPhone olması beklenen model, iPhone 14’e benzer bir tasarımla geliyor. Tek arka kameraya sahip olacak cihaz, A18 çip ve 8 GB RAM ile Apple'ın yapay zeka özelliğini de kullanıcılara sunacak. Peki yeni iPhone SE 4 ne kadar olacak? iPhone SE 4'ün özellikleri neler? İşte ayrıntılar...

Bilim insanları uyarıyor: Potansiyel patlama 2025'te bekleniyor!

ABD'nin kuzeybatısındaki Axial Seamount yanardağının, artan sismik aktivite ve deniz tabanındaki şişme ile 2025'te patlaması bekleniyor. Bilim insanları, bu patlamanın Batı Yakası'na büyük bir tehdit oluşturmasa da, deniz altı volkanizması üzerine önemli veriler sağlayacağını açıkladı.

Yılın son kuzey ışıkları: Jeomanyetik fırtına bugün dünyayı vuracak

Güneş'teki patlamalar sonucu oluşan güçlü bir jeomanyetik fırtına, 31 Aralık'tan itibaren dünyayı etkisi altına alacak. Fırtına, kuzey ışıkları gibi görsel etkiler yaratacak.

NASA, Ay tozunun sırlarını araştıracak

NASA, Ay yüzeyini kaplayan ince ve tozlu tabaka olan ay tozunu derinlemesine incelemek için yeni bir bilimsel cihaz olan RAC-1’i Ay’a gönderiyor. Ticari Ay Yükü Hizmetleri (CLPS) girişimi kapsamında geliştirilen cihaz, tozun yüzeylere yapışma özelliklerini ve mekanik sistemlere etkisini analiz ederek Artemis programı ve gelecekteki Ay görevlerine katkı sağlayacak.

29 ayda bir gerçekleşiyor:Kara ay nedir, nasıl gözlemlenir?

29 ayda bir gerçekleşiyor: Bu gece gökyüzüne bakmayı unutmayın!

NASA’dan yeni nesil helikopter: Mars Chopper geliyor!

NASA, Mars'ta gerçekleştirilen ilk başarılı helikopter uçuşlarından aldığı ilhamla, yeni bir hava aracı tasarımı üzerinde çalıştığını duyurdu. Mars Chopper adı verilen bu yenilikçi helikopter, Ingenuity’nin başarılarından yola çıkarak geliştiriliyor ve bilimsel keşiflerde çığır açması bekleniyor.

NASA alarma geçti: Manyetik çukur endişe yarattı

NASA, Güney Atlantik Anomalisi adı verilen ve manyetik alanın zayıfladığı bölge için alarma geçti. Çukurun manyetik alanındaki zayflama Güneş'ten gelen yüklü parçacıkların Dünya’ya yaklaşmasına neden oluyor. Alçak yörüngedeki uydular için risk teşkil eden bu durum, kısa devrelere ve kalıcı hasarlara yol açabiliyor. Araştırmalar, bu bölgenin genişleyip zayıflamaya devam ettiğini ve iki lob şeklinde ayrıldığını gösteriyor.

Mars ile Ay'a gidecek: 2025, Starship'in yılı olabilir

SpaceX’in 122 metre uzunluğundaki Starship roketi tamamen güçlü yapısıyla dikkat çekiyor. 2025’te uçuş hızını ve oranını artırarak 25 fırlatma gerçekleştirmeyi hedefleyen SpaceX, Federal Havacılık İdaresi'nin (FAA) onayıyla testlerini sıklaştıracak. NASA’nın Artemis programında Ay’a insan götürecek olan Starship, Mars kolonizasyonuna da öncülük edebilir.

Uzayda saatli bomba: 2050 öncesi için kritik uyarı

Uzay çöpü çarpışmalarının zincirleme reaksiyonu anlamına gelen Kessler Sendromu, Dünya yörüngesindeki tehlikeyi artırıyor. Her çarpışma yeni enkaz yaratırken, bilim insanları uzay çöplerinin Dünya'nın manyetosferini bozarak, tüm yaşamı kozmik ışınlara maruz bırakabileceği uyarısında bulundu. Uzmanlar, gerekli önlemler alınmazsa bu zincirleme etkilerin 2050’den önce kaçınılmaz hale gelebileceğini belirtiyor.

NASA'dan tarihi keşif: Güneş Sistemi'nin yeni gezegeni ortaya çıktı!

Yıllardır süren spekülasyonların ardından NASA, Güneş Sistemi'nde dokuzuncu bir gezegenin varlığını doğruladı. Neptün’ün ötesinde yer alan bu dev gezegen, Dünya’nın kütlesinin 5 ila 10 katı büyüklüğünde. Gök cisminin, eliptik ve uzak yörüngesi nedeniyle doğrudan gözlemi şu an için zor olsa da, NASA bu gizemli gezegeni incelemek için yeni teleskoplar geliştirmeyi planlıyor.

ABD'nin "muhteşem yedilisi" 2024'ü rekorlarla geçirdi

"Muhteşem yedili" olarak adlandırılan teknoloji devleri Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia ve Tesla'nın hisse fiyatı geçen yıl rekor seviyelere ulaşırken, söz konusu şirketler 2024'te yatırımcılarına yüzde 12 ile yüzde 171 arasında getiri sağladı.

2025'in gökyüzü takvimi: Kaçırılmaması gereken 12 astronomi etkinliği

2025 yılı, gökyüzü meraklıları için unutulmaz anlarla dolu bir yıl olacak. Yıl boyunca, göz kamaştırıcı tutulmalardan nadir gezegen hareketlerine kadar birçok olağanüstü astronomik olay gözlemlenebilecek. İşte 2025'te kaçırmamanız gereken en önemli 12 gökyüzü etkinliği.

284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292