İstanbul açıklarında nadir görülen olay: Vura vura öldürdü, bilimsel dergiye konu oldu

Kınalıada açıklarında, yetişkin bir yunus, yavru bir yunusu defalarca kez vurarak öldürdü. Bilim insanları nadiren görülen bu olayı “infanticide” olarak nitelendiriliyor. Infanticide yavru öldürme davranışı anlamına geliyor. Marmara Denizi’nde yaşanan bu olay, bilimsel bir dergiye konu oldu. Olayla ilgili olarak konuşan İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Arda Tonay, "Dünya kamuoyu ve bilim camiasıyla bunu paylaştık. Çoğunlukla erkeklerin yaptığı düşünülüyor. Kendi üreme başarısını artırmak için bu davranışı yaptığını düşünüyoruz.” dedi.

İş insanı Instagram'daki büyücünün ağına düştü: Medyum Ömer ve Adakçı Mustafa’nın akılalmaz tuzağı

Yaşadığı olumsuz olaylardan kurtulma düşüncesiyle adak kurbanı kestirmek isteyen kadın, akılalmaz bir ağın içine düştü. Instagram’da büyü yaptığını söyleyen ve kendisini Medyum Ömer Hoca olarak tanıtan adam, Sibel G. isimli kadını dolandırdı. Medyum Ömer, kadından her defasında daha fazla para isterken daha sonra ortaya Adakçı Mustafa çıktı. Adakçı Mustafa da kadından tehditle para istedi. Olayla ilgili soruşturma başlatan savcılık, ikilinin kullandığı telefon hatlarının sahte, banka hesaplarının da okuma yazma bilmeyen bir kişiye ait olduğunu belirledi.

Doğalgaz faturası yarı yarıya nasıl düşürülür? Bu yöntemler paranızı kurtarıyor

Soğuk havalarla birlikte ısınma maliyetleri de kendini hissettirmeye başladı. Doğalgaz faturasını düşürmek ve tasarruf etmek istiyorsanız bunun için birkaç ipucu var. Kombi bakımına özen göstererek ve ev içi ısı dağılımını yöneterek doğalgaz faturanızı azaltabilmeniz mümkün.

Depremden sonra yoğun ilgi görmeye başladı: Taşınabilir sistemle istenilen yere hareket edebiliyor

Eskişehir'de 6 Şubat depremlerinden ve corona virüs pandemisinden sonra, tiny house ve bungalov tarzı evlere büyük ilgi gösteriliyor.

Kağıthane'de ilginç olay! "Yürüyen çamaşır makinesi" eve girişi engelledi

İstanbul'da iki arkadaş çamaşır makinesini çalıştırdıktan sonra evden çıktı. Akşam saatlerinde bir türlü evlerine giremeyen iki arkadaş itfaiyeden yardım istedi. Camdan eve giren itfaiye erinin yaptığı kontrollerde, çamaşır makinesinin çalışırken kapının önüne geldiği ve kapının açılmasını engellediği ortaya çıktı. Olayı duyan çevre sakinleri "Çamaşır makinesi yürümüş" diyerek kahkahaya boğuldu.

Ev değil depo! İstanbul’da 13 milyon liralık uyuşturucu ele geçirildi

İstanbul’da polis, şüphe üzerinde durdurduğu bir kişinin üzerinde 3 kilogram uyuşturucu ele geçirdi. Şüphelinin evinde de arama yapan polis ekipleri, 26 kilogram 670 gram marihuana ve kokain buldu. Gözaltına alınan şüpheli tutuklanırken, ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin 13 milyon lira olduğu öğrenildi.

Hakkari’de donma tehlikesi geçiren kediler kurtarıldı

Hakkari’de soğuk hava şartlarından etkilendiği tespit edilen kediler tedavi altına alındı.

DEM'in İmralı sonrası görüşme turu: AK Parti ve DEM heyeti bugün görüşecek

DEM Parti İmralı heyetinin siyasi parti turları sürüyor. DEM heyeti, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Davutoğlu görüşmenin ardından, “İnşallah hayırlısıyla bu süreç doğru bir istikamette ilerler.” dedi. Önder ise, “Barış kolay bir şey değil ama dünyanın en güzel şeyi.” şeklinde konuştu. Heyet, bugün AK Parti ve Saadet Partisi'nden yetkililerle de görüşecek. CHP ile görüşmenin tarihi ise henüz net değil.

Müzisyen olmak istiyordu kaynakçı oldu, sıra dışı gösterisi ilgi çekiyor: "Sahne teklifleri bile geldi"

Sivas’ta yaşayan kaynak ustası Murat Aygün, gitara benzettiği metal parçalar ve spiral ile ritim tutturarak sıra dışı rock performansıyla dikkat çekiyor. Aygün, ilginç gösterisi ile çalışma ortamını bir konser havasına çeviriyor.

Tropikal Medicanes tehlikesi kapıda: "Şiddeti gittikçe artıyor, yıkıcı olabilir!"

Küresel iklim değişikliğinin etkisiyle artan atmosfer ve deniz suyu sıcaklıkları deniz ısı dalgalarına yol açıyor. Türkiye’yi çevreleyen denizlerde, 2009’dan bu yana şiddeti ve sıklığını üç kat artıran deniz ısı dalgaları, Medicanes adı verilen tropikal kasırgalara benzeyen atmosferik düşük basınç sistemi tehlikesini doğuruyor. Uzmanlar, önümüzdeki dönemde ekstrem hava olaylarının sıklığının ve şiddetinin artacağına dikkat çekiyor.

Amatör maçta kavga: Yeşil saha boks ringine döndü

Bursa'da oynanan amatör bir maç sonrası, iki takımın oyuncuları arasında kavga çıktı. Yeşil saha bir anda boks ringine döndü.

2 yılda 1 doğada kendiliğinden yetişiyor: Tezgahta kilosu 100 TL, çürüyünce yeniyor

Sivas'ta doğada kendiliğinden yetişen Üvez ağaçları iki yılda bir meyve veriyor. Bu meyve olgunlaşıp çürümeye başlayınca tüketiliyor. Üvez meyvesinin insan sağlığına olan faydaları saymakla bitmiyor.

İstanbul'da toplu taşımaya zam geldi mi? Otobüs, metrobüs, metro, tramvay, vapur ve taksi ücretleri ne kadar olacak?

İstanbul'da toplu ulaşıma zam geldi mi? sorusunun yanıtı, tüm İstanbullular tarafından araştırılmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında İBB'nin yüzde 46,09'luk zam teklifi değerlendirildi. Toplantının ardından ise karar açıklandı. Peki, İstanbul'da toplu ulaşıma zam geldi mi? Otobüs, metrobüs, metro, tramvay, vapur ve taksi ücretleri ne kadar olacak?

Arabuluculuk uygulaması yaygınlaşıyor: 2024'te 826 binin üzerinde dosyada anlaşma sağlandı

Anlaşmazlıklarda dava öncesi arabuluculuğa gidenlerin sayısı artıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, arabuluculuk ile 2024 yılında 826 binin üzerinde dosyada anlaşma sağlandığını söyledi.

Tartıştığı babasını bıçakla ağır yaraladı

Aksaray'da bir kişi, tartıştığı babasını bıçaklayarak ağır yaraladı. Gözaltına alınan zanlı, "Sarhoştum, hatırlamıyorum." dedi.

Fiyatlar 150, 100, 75 lira: Rağbet yağıyor, tezgahta şampiyonluğu devam ediyor

Karadeniz'de son yılların en bereketli av sezonu yaşanıyor. Sezona palamut bolluğu ile başlayan balıkçılar palamudun ardından hamsi, istavrit ve mezgit bolluğu yaşarken, hamsinin tezgahlardaki liderliği ise sürüyor.

CHP’nin DEM Parti kararı ne olacak? Gözlerin çevrildiği MYK toplantısı başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı yılın ilk toplantısını gerçekleştiriyor. Toplantının önemli bir gündem maddesi var. CHP, DEM Parti heyetinin İmralı Adası’nda terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’la yaptığı görüşmeyi ve bundan sonra izlenecek yol haritasını ele alıyor.

Mangal yaparken kendini yaktı! Vücudunun yüzde 80'i yandı

İstanbul'da yaşayan 46 yaşındaki Güven Karalar, evinin bahçesinde balık pişirmek isterken mangalın yakınında bulunan tiner dolu kutuya doğru devrilmesiyle patlama yaşandı. Vücudunun yüzde 80'i yanan Karalar, 2,5 aydır hastanede tedavi görürken patlamanın şiddeti güvenlik kamera görüntüleriyle gözler önüne serildi.

İstanbul’da 110 milyon euroluk operasyon

İstanbul’da piyasa değeri 110 milyon euro olan iki çalıntı otomobille yurt dışından kaçak yollarla getirilmiş oto yedek parçaları ele geçirildi. Operasyonda iki şüpheli gözaltına alındı.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak, zam yapılacak mı? Gözler Kabine toplantısına çevrildi (2025 en düşük emekli maaşı düzenlemesinde son durum)

En düşük emekli maaşı düzenlemesinde son durum, 2025 memur ve emekli maaşı zamlarının merak ediliyor. Milyonlarca emeklinin gözü yapılacak zam düzenlemesine çevrildi. Kök maaşının düşüklüğünden dolayı zamlı maaşı 12 bin 500 TL'nin altında kalan emekliler için ilave düzenleme yapılması bekleniyor. Düzenleme ile en düşük emekli maaşı artırılacak. En düşük emekli maaşıyla ilgili düzenlemenin Kabine toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor. Peki, 2025 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak, zam yapılacak mı?

Artvin'in Borçka'da hamsi şenliği

Artvin'in Borçka ilçesinde Anadolu Lisesi öğrencilerinin motivasyonunu artırmak, öğretmen, veli ve öğrenciler arasındaki kaynaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenen 2. Hamsi Şenliği büyük beğeni topladı.

EKPSS tercihleri başladı mı, ne zaman başlayacak? Gözler ÖSYM EKPSS tercih duyurusunda

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) tercihlerinin ne zaman başlayacağı, kamuda boş bulunan engelli kadrosuna girebilmek için tercih yapacak olan adayların gündeminde yer alıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak tercih duyurusu sonrasında EKPSS tercihleri alınacak. Peki, EKPSS tercihleri başladı mı, ne zaman başlayacak?

MEB'den mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için yeni önlem

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mevsimlik tarım işçileri ve yarı göçer ailelerin çocuklarının eğitime erişimini artırmayı amaçlayan yeni önlemleri hayata geçirecek. Mevsimlik tarım işçilerinin yoğun olduğu bölgelerde geçici derslik sayısı artırılacak, telafi eğitim imkanları genişletilecek

BİLSEM ön değerlendirme sonuçları ne zaman açıklanacak? (2025 BİLSEM sonuç tarihi)

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) ön değerlendirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, BİLSEM sınavına katılım sağlayacak öğrenciler tarafından sorgulanıyor. 21 Aralık tarihinde başlayan BİLSEM ön değerlendirme uygulamaları 2 ay sürecek. Peki, 2025 BİLSEM sınavı ne zaman yapılacak?

AÖL sınav sonuç takvimi: AÖL 1.dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1. dönem sınav sonuç tarihi, Millî Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) sınav takvimiyle duyuruldu. Yayımlanan sınav takvimie göre, AÖL 1.dönem sınav sonucu ocak ayında ilan edilecek. Peki, AÖL 1.dönem sınav sonuçları ne zaman, ayın kaçında açıklanacak?

Öğretmenlerin mazerete bağlı atama sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 Yılı Öğretmen Yer Değiştirme Takvimi

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından 2025 Yılı Yönetici Görevlendirme ve Öğretmen Yer Değiştirme Takvimleri yayımlandı. Takvimde öğretmenlerin mazerete bağlı atama sonuçlarına ilişkin de bilgi verildi. Peki, öğretmenlerin mazerete bağlı atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

İkinci dönem ara tatili ne zaman? MEB nisan ara tatil tarihlerini paylaştı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen tatil takvimi ile birlikte ara tatil tarihleri belli oldu. Yılın ikinci ara tatili nisan ayında gerçekleşecek. Mart ayında başlayacak tatilin ayrıntılarını merak eden öğrenciler ve veliler, MEB takvimini inceliyor. Peki, ikinci dönem ara tatili ne zaman?

İBB bursu yattı mı, ne zaman yatacak? Genç Üniversiteli bursu ilk taksit ödemeleriyle ilgili açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genç Üniversiteli Desteği kapsamında 15 bin TL olmak üzere burs imkanı sağlıyor. Burs başvuru değerlendirme süreci ardından gözler burs ödeme tarihlerine çevrildi. 2025 Genç Üniversiteli İBB burs ödeme tarihi duyuruldu. Peki, iBB bursu yattı mı, ne zaman yatacak?

YKS 2025 başvuru tarihleri: YKS başvurusu ne zaman başlayacak?

2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2025-YKS) kısa bir süre kala gözler başvuru tarihlerine çevrildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) yayımlanan "2025 Yılı Sınav Takvimi" ile YKS başvuru ve oturum tarihleri duyuruldu. Peki, 2025 YKS başvurusu ne zaman başlayacak?

Hurdaya dönen araçtan sağ çıktılar: Kendi canını unutup arkadaşlarının derdine düştü

TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde beton bariyere çarpan otomobilde yaralanan 5 gencin yardımına ekipler koştu. Kendi canını unutan yaralı, tek tek arkadaşlarının ismini sayarak, "Size bir şey oldu mu? Hepiniz yaşıyorsunuz değil mi?" diyerek teyit aldı.

Osmaniye’de kontrolden çıkan otomobil takla attı: 2 yaralı

Osmaniye’de kontrolden çıkan otomobil takla atarak tarlaya uçtu. Kaza sonucu 2 kişi yaralandı.

Sanatçı Önder Bali vefat etti (Önder Bali kimdir?)

Türk caz müziğinin önemli isimlerinden Önder Bali 86 yaşında hayatını kaybetti. 1960'ların sonlarında "Önder Bali Orkestrası" kuran sanatçı, caz müziğine verdiği katkılarıyla biliniyordu.

Joe Biden'den 19 ünlü isme Özgürlük Madalyası

ABD Başkanı Joe Biden, kendi alanlarında başarılı 19 isme "Başkanlık Özgürlük Madalyası" verdi.

Doğal bağırsak temizleyici: İyi bakterileri koruyor, toksinleri süpürüyor

Bağırsak sağlığınız genel sağlığınız üzerinde de etkilidir. Çünkü vücutta ikinci beyin olarak kabul edilir. Kabızlık gibi sindirim problemlerini önlemek için sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları geliştirebilirsiniz. Özellikle bazı içecekleri tüketerek bağırsaklarınızı toksinlerden arındırabilirsiniz.

Göz sağlığının tek kahramanı havuç değil: İçince A, C vitamini var; kataraktı önlüyor, retinayı koruyor

Bu sebzeleri günlük diyetinize eklemek, göz sağlığınızı desteklemenin kolay ve doğal bir yoludur. Bu sebzeleri zeytinyağı veya fındık gibi sağlıklı yağlarla eşleştirerek yağda çözünen besinlerin emilimini artırın. Gözleriniz alabilecekleri tüm bakımı hak ediyor, bu yüzden bu canlı sebzeleri bugünden itibaren öğünlerinize eklemeye başlayın ve ömür boyu net ve keskin bir görüşe sahip olun.

Yeni yönetmeliğe tepki: Aile hekimleri 5 gün iş bırakacak!

Aile hekimleri, Aile Hekimleri Yönetmeliği'nin iptali için üçüncü kez iş bırakacak. 81 ilde düzenlenecek iş bırakma eylemi, 6 Ocak Pazartesi günü başlayacak ve 10 Ocak Cuma günü mesai bitiminde sona erecek.

Doğal şifa kaynağı için aktara koşuyorlar: Ancak böyle pişirmenin faydadan çok zararı var

Kış aylarının vazgeçilmez doğal şifa kaynağı olan ıhlamur, birçok hastalığa karşı etkili destek sağlıyor. Soğuk kış günleriyle birlikte bitki çaylarına olan ilgi artarken, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve soğuk algınlığına iyi geldiği bilinen ıhlamur, vatandaşların en çok tercih ettiği doğal ürünlerin başında geliyor. Ancak ıhlamuru doğru demlemek gerekiyor. Özellikle defalarca kaynatılan ıhlamur faydadan çok zarar getirebiliyor.

Gıda güvenliği uzmanı tehlikeli bakterilerin yuvası olduğunu açıkladı! Salatalara, çorbalara, sandiviçlere ekleniyor:

Mikro filizlerin vitamin, mineral ve protein deposu olan ve tohumlarından filizlenerek yeşeren bitkilerin en küçük haline "mikro filiz" denir. Son yıllarda özellikle Avrupa’da büyük ilgi gören, Doğu ülkelerinde çok uzun yıllardır tüketilen ve "tohum filizi" de denen bu bitkiler salatalara, çorbalara, sandiviçlere ekleniyor. Ancak ABD'li bir gıda bilimciye göre, bu mikro filizler, bakteri yuvası olması nedeniyle uzak durulması gereken sebzelerin başında geliyor.

B12 eksikliğinin nedeni buymuş: Vücuttaki eksikliği böyle ortaya çıkıyor

B12 vitamini vücudunuzun ihtiyacı olan olmazsa olmaz vitaminler arasında yer alır. B12 vitamininin eksikliği yorgunluğa, halsizliğe sebep olabilir. Hatta başka ciddi hastalıkları da tetikleyebilir. Bazı günlük alışkanlıklar vücudunuzdaki B12 vitaminin azalmasına neden olur.

25 yaşındaki kadın şişkinlik sandı ama meğer kansermiş: Vücuduna yayıldığını böyle öğrendi

Dünyada en sık görülen hastalıklar arasında yer alan kanser, hücrelerin kontrolsüz şekilde çoğalmasıyla ortaya çıkan bir sağlık sorunu olarak tanımlanıyor. Erken teşhis, kanserle mücadelede kritik bir öneme sahip. Ancak bazı türlerin belirtileri fark edilmesi zor bir seyir izleyebiliyor. Bu durumun çarpıcı bir örneği, 25 yaşındaki Tora Murphy’nin yaşadıklarıyla gözler önüne serildi.

41 yaşındaki meme kanseri kadının gözden kaçırdığı belirti: Egzama olarak yanlış teşhis etmişler, bu hata canından ediyordu

Avustralya’da yaşayan iki çocuk annesi Em Davey’nin yaşadıkları, sağlık sorunlarının önemsiz gibi görülse bile dikkate alınması gerektiğini bir kez daha gözler önünü seriyor. Davey, sağ göğsünün derisinde kuruluk ve pul pul dökülme şeklinde başlayan belirtilerinin tam üç yıl boyunca göz ardı edilmesi nedeniyle ciddi bir mücadele vermek zorunda kaldı.

Şuruptan sonra içilmesi öksürük krizlerini tetikliyor: Uzman isim 15 dakika kuralına dikkat çekti!

Günümüzde birçok insan, şurup tükettikten hemen sonra su içmektedir. Bu davranışın zararsız olduğunu düşünenler olsa da, uzmanlar şurup içtikten sonra su tüketmenin olumsuz etkileri konusunda uyarıda bulunuyor. İşte şurup aldıktan sonra su içmenin yol açabileceği etkiler.

Günde yalnızca 22 dakika yeterli: Kronik hastalıkları azaltıyor

Yeni bir araştırmaya göre, günde 22 dakika egzersiz yapan kişilerde kronik hastalıklara yakalanma riski azalıyor.

Kendi cenazesini planlıyordu: 8 organını feda ederek hayata tutundu!

Faye Louise isimli İngiliz kadın, nadir görülen bir kanser türü nedeniyle sekiz organını kaybetti. Teşhisin ardından kendi cenaze törenini planlamaya başlayan genç kadın, "tüm ameliyatların anası" olarak bilinen operasyondan sağ çıkmayı ve tamamen iyileşmeyi başardı. Tüm karın bölgesinde jöle yapısında bir tümör birikmesine neden olan kanser, Louise'i sekiz organından etti. Genç kadın ameliyat ve tedavinin ardından uçuş görevlisi olarak çalıştığı işine geri döndü.

Covid-19'la benzerlik gösteren yeni virüs salgını hızlıca yayılıyor! HMPV nedir, belirtileri neler?

Koronavirüs salgınının üzerinden 5 yıl geçtikten sonra, Çin'de yeni bir salgının başladığına dair iddialar kamuoyunda yeniden endişeye yol açtı. Sosyal medya platformlarında, Çin'deki hastanelerde maske takan kişilerin görüntüleri paylaşılırken, yerel basında HMPV salgınına dair sahnelerin COVID-19 salgınına benzerlik gösterdiği ifade edildi. Peki, HMPV nedir, belirtileri neler?

Gökgöl Mağarası doğaseverlerin ilgisini çekiyor

Zonguldak'ta galeri, sarkıt, dikit, sütun ve travertenleriyle ilgi gören, milyonlarca yıllık mercan fosilleri ve son dönemde keşfedilen kabuklu türüyle bilimsel çalışmalara da konu olan Gökgöl Mağarası, ziyaretçilerine farklı bir deneyim imkanı sunuyor.

Ölen yavrusunun yasını tutan katil balina: Günlerce ölü yavrusunu sırtında taşıdı

ABD'de yeni doğan yavrusunu kaybeden bir katil balina, çocuğunun cansız bedenini günlerce sırtında taşıdı. Tahlequa isimli balinanın 2018 yılında da ölen yavrusunu 17 gün boyunca bin 600 kilometre sırtında taşımıştı.

Ünlü onkolog duyurdu! Bağırsak kanseri riskini artıran iki besin: Neredeyse her evde var

Son yıllarda tüm dünyada kanser oranlarında belirgin bir artış gözlemleniyor. 50 yaş altı genç yetişkinleri de pençesine alan bu hastalığa, daha çok kötü beslenme alışkanlıklarının neden olduğu tahmin ediliyor. İngiliz onkolog Charles Swanton, milyonlarca kişi tarafından tüketilen iki gıda çeşidinin, kanser riskini yüzde 25 oranında artırdığını açıkladı.

Kalsiyum eksikliğinin 7 ciddi belirtisi: Kendisini el ve ayaklarda ele veriyor, çoğu kişi umursamıyor

Kemik ve diş sağlığını desteklemek, kas fonksiyonlarını düzenlemek, sinir iletimini sağlamak, kan pıhtılaşmasını kontrol etmek ve kalp sağlığını korumak için vücudumuz kalsiyuma ihtiyaç duyar. Kalsiyum eksikliği, kemik erimesi ve kalp ritim bozuklukları gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Vücut, kalsiyum eksikliği sinyalini çeşitli belirtilerle verebilir.

Büyüyünce zengin olan çocukların 3 ortak özelliği: 52 yıllık araştırma ortaya koydu

52 yıl süren bir araştırma, finansal açıdan başarılı olan yetişkinlerin, çocukluk döneminde sergiledikleri davranışları ortaya koydu. Ses getiren çalışmaya göre, duygusal zekası yüksek çocukların, büyüdüklerinde zengin ve başarılı olma ihtimalleri daha yüksek.

271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279