Dört kulaklı kedi sosyal medyada ilgi odağı oldu: Türkiye'de hiç görülmemiş

Ankara'da genetik mutasyon sonucu 4 kulağı olan Midas adlı kedi, sosyal medyada büyük ilgi görüyor. Midas, genetik mutasyon sonucu 4 kulağı ve gövdesinde kalp şeklindeki beyaz tüyleri ile dikkat çekiyor.

Ekipler depoya baskın yaptı: Sahte içkiler burada üretiliyormuş

İstanbul'da sahte içkiden ölümler artıyor. 37 kişi hayatını kaybederken Bayrampaşa'da ekipler harekete geçti. Sahte içki üretimi yapıldığı tespit edilen depoya operasyon düzenlendi. Operasyonda 7,5 litre sahte içki yakalanırken üretimi yapan şüpheli gözaltına alındı.

Bisiklet hırsızlığına 5 gözaltı

Samsun'un İlkadım ilçesinde, elektrikli bisikleti kilidini kırarak çaldığı öne sürülen 5 şüpheli, gözaltına alındı.

Aydın'da 30 kaçak göçmen yakalandı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Yunanistan'a geçmeye çalıştıkları belirlenen 30 kaçak göçmen ile 2 organizatör yakalandı.

Nevzat Bahtiyar'ın tutukluluğuna ilişkin yeni gelişme

Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili davada 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Nevzat Bahtiyar'ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

7 yıllık tedaviyle meme kanserini yendi: Doktoru "stresten uzak dur" dedi, 50 ülke gezdi

Ankara'da 2013 yılında 3'üncü evre meme kanseri olduğunu öğrenen Esin Yıldırım (62), sağ memesini kaybederken, 7 yıllık tedaviyle hastalığı yendi. Hastalığın tekrar nüksetme riskine karşı doktorunun yönlendirmesiyle dünya turuna çıkan Yıldırım, 50 ülke gezdi.

46 dakikalık yol 25 dakikaya düşüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Korkuteli-Elmalı Yolu’nun yarın hizmete açılacağını bildirdi. Bakan Uraloğlu, projeyle Korkuteli-Elmalı arasının 46 dakikadan 25 dakikaya indiğini açıkladı.

Ortak su kavgasında boru anahtarı ve tabure silah sayıldı

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde inşaat içkileri ile oto yıkamada çalışan kişiler çıkan kavgada bir kişinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin yaralandı. Olayla ilgili soruşturma tamamlanırken iddianamede, boru anahtarı ile saldıran sanıklardan birinin "silahla kasten öldürmeye teşebbüs", tabureyle vuran başka bir sanığın da "silahla kasten yaralama" suçlarından cezalandırılmaları talep edildi.

Bozayı firarda: 30 kişilik ekiple aranıyor

Bursa'nın Karacabey ilçesinde barınaktan kaçan bozayıyı arama çalışmaları ikinci gününde sürüyor. Toplam 30 kişiden oluşan ekip tarafından aranan ayı için camilerden de anons yapılarak bölge halkı uyarılıyor. Bölgede yaşayan bir vatandaş, evlerinin çevresinde görülen ayıdan korktukları için dışarı çıkamadıklarını belirterek "Korkudan, elim ayağım dolaşıyor." dedi.

Sosyal medyadan iş insanı avı: 7 milyonluk vurguna 21 gözaltı

Sosyal medyada arkadaşlık siteleri üzerinden tanıştıkları 5 iş insanını, toplam 7 milyon lira dolandıran örgüt çökertildi. İstanbul merkezli 9 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 21 şüpheli gözaltına alındı.

e-YDS yarın 4 ilde düzenlenecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), yarın 2025'in ilk Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2025/1) yapılacak.

2025 öğretmenlerin özür grubu atamaları yapıldı: MEBBİS il içi il dışı özür grubu atama sonuçları sorgulama

Millî Eğitim Bakanlığınca, mazerete bağlı yer değişikliği kapsamında başvuruda bulunan öğretmenlerin mazerete bağlı atamaları yapıldı. Özür grubu atamaları hizmet puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirildi. Öğretmenler, özür grubu atama sonuçlarını MEBBİS sistemi üzerinden görüntüleyebilecek.

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav sonuçlarında son durum: AÖL 1. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav sonuçlarında son durum sınava katılım sağlayan öğrenciler tarafından merak ediliyor. Takvime göre, AÖL 1.dönem sınav sonuçları ocak ayı içerisinde ilan edilecek. Sınavdan alacakları notları merak eden öğrenciler, MEB takvimini inceliyor. Peki, AÖL 1. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

EKPSS tercihleri başladı (ÖSYM 2025 tercih başvurusu ekranı ve EKPSS tercih kılavuzu)

2025 EKPSS tercihleri kapsamında kamuda 1830 engelli vatandaş istihdam edileceğii duyurulmuştu. ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre, EKPSS tercih başvurusu 16 Ocak itibariyle başladı. Başvurular, 2025-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) konu dağılımları yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) konu dağılımları yayımlandı. Adaylar, sınava ilişkin açıklama ve testlerin konu dağılımlarına ÖSYM'nin resmi internet adresinden ulaşabilecek.

Karne günü tarihi: Karneler ne zaman, saat kaçta verilecek?

Okullarda yarıyıl tatili için karne ziline geri sayım başladı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 20 milyon öğrenci, 17 Ocak'tan itibaren birinci dönem karnelerini alarak yarıyıl tatiline girecek. Peki, okullarda 1. dönem karneleri saat kaçta dağıtılacak?

Yeni araştırma: Çinli otomotiv üreticilerinin fabrika hedefi Türkiye ve Fas

Araştırma ve danışmanlık şirketi Gartner'ın raporunda, Çinli otomobil üreticilerinin rekabetçi fiyatları korumak için Avrupa ve ABD ya da Fas ile Türkiye gibi serbest ticaret ortaklarında fabrika kurabileceği belirtildi.

Yazar Alev Alatlı'nın adı tarihi binada yaşatılıyor

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde ipek fabrikası olarak inşa edilen, daha sonra köşk ve yetimhane olarak da kullanılan tarihi Osman Fevzi Efendi Konağı, yapılan restorasyonun ardından yazar Alev Alatlı'nın adını taşıyan sanat merkezi olarak hizmet vermeye başladı.

Donald Trump'ın yemin törenine hangi isimler katılacak?

Donald Trump'ın ikinci kez ABD başkanlığı koltuğunu devralacağı yemin töreninde sahne alacak isimler açıklandı.

Nazım Hikmet, doğumunun 123. yılında İstanbul'da anıldı

Şair ve yazar Nazım Hikmet, doğumunun 123. yıl dönümünde Şişli Belediyesi ile Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı işbirliğiyle düzenlenen "Nazım 123 Yaşında" başlıklı programla anıldı.

Zihinsel engelli 2 kardeş milyonda bir görülen hastalığa yakalandı: “Çocuklarım gün geçtikçe gözümün önünde eriyor

İzmir'de yaşayan Şehri Biçici'nin engelli iki çocuğu, milyonda bir görülen genetik hastalığa yakalandı. Hastalık sebebiyle zaman içerisinde beyin ve omuriliği küçülen çocukları için çare arayışına giren anne Biçici, tek isteğinin sesini duyurmak ve çocuklarının sağlığına kavuşması olduğunu söyledi.

40 yaşından sonra tüm erkeklerin tüketmesi gereken 6 vitamin

Erkekler yaşlandıkça, beslenme gereksinimleri değişir ve belirli vitaminler sağlıklı kalmak için giderek daha önemli hale gelir. 40 yaşından sonra, erkekler vücutlarının ihtiyaçlarını karşıladıklarından emin olmak için diyetlerine ve takviye alımına dikkat etmelidir. İşte erkeklerin 40 yaşından sonra tüketmesi gereken hayati vitaminler ve bunları günlük rutinlerine dahil etmenin en iyi yolları.

Ölüm oranı yüzde 88'e varan virüs yayılıyor: Marburg virüsü nedir? Marburg virüsü belirtileri neler?

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Tanzanya'da Marburg virüsü salgını şüphesi nedeniyle en az sekiz kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. WHO yetkilileri, bölgedeki sağlık otoriteleriyle iş birliği içinde salgının kaynağını belirlemek ve yayılmasını önlemek amacıyla acil önlemler aldıklarını belirtti. Bu salgın, 2024 yılının sonlarında Ruanda'da benzer bir şekilde 15 kişinin ölümüne neden olan Marburg virüsü salgınına benzerlik gösteriyor. O dönem Ruanda'da hızla yayılan virüs, yoğun sağlık çalışmaları ve uluslararası yardımlar sayesinde kontrol altına alınmıştı. Peki, marburg virüsü nedir? Marburg virüsü belirtileri neler?

Bebekleri ve çocukları tehdit ediyor: RSV nedir, belirtileri neler?

Son yıllarda görülme sıklığındaki artışla dikkat çeken RSV (Respiratuar Sinsisyal Virüs), grip ve soğuk algınlığına benzer şikayetlere neden olurken, tedavisinde gecikildiğinde akciğerleri tehdit ediyor. RSV, genellikle üst solunum yolu enfeksiyonu; bebek ve küçük çocuklar ile prematüre doğanlarda, bağışıklık yetmezliği olanlarda ve yaşlılarda ciddi alt solunum yolu enfeksiyonları geliştirebiliyor. Peki, RSV nedir, belirtileri neler?

Her gün yürüyüş yapmanıza rağmen kilo veremiyor musunuz? Bunun 7 şaşırtıcı nedeni

Düzenli yürüyüş birçok sağlık faydası sağlar, ancak bazı faktörler kilo kaybını engelleyebilir. Bunlara yavaş tempo, yetersiz süre, sağlık koşulları, yüksek stres, uyku eksikliği, ilaç yan etkileri ve yüksek kalorili diyetler dahildir. Bu sorunları ele almak, kilo kaybı için yürüyüşün etkinliğini artırmaya yardımcı olabilir.

Yemek uzmanı Vedat Milor midye ve balığı suçladı: Vücudumda yüksek miktarda civa var

Ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor, yaşadığı sağlık sorunlarıyla ilgili konuştu. Pestisit, yani tarım ilacı mağduru olduğunu belirten Milor, el titremesi ve uyuşma gibi sağlık sorunları yaşadığını söyledi. Milor, vücudundaki yüksek miktarda civa nedeniyle bu rahatsızlıkları yaşamış olabileceğini söyledi, balık ve midyeye işaret etti.

GSS borçlusu hastaneye gidebilecek: Sağlık hizmetlerinden yararlanma süresi yıl sonuna kadar uzatıldı

Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanların sağlık hizmetlerinden yararlanma süresi 2025 yılı sonuna kadar uzatıldı.

"Kara altın" olarak da biliniyor: Bağırsakları ve mideyi temizliyormuş

Piperin içeriğiyle bilinen karabiber, detoks edici özellikleri, sindirim sağlığı, kilo verme yardımı ve kanser riskini azaltması nedeniyle kış aylarında şiddetle tavsiye edilir. C vitamini içeriği ve antimikrobiyal özellikleri nedeniyle bağışıklığı güçlendirir ve bitter çikolatanın kardiyovasküler sağlık için faydalarını artırır.

Günlük D vitamini dozu nasıl alınır? Vücutta takviyelerden daha uzun süre kalıyor

D vitamini sentezi, cilt sabah 11 ile öğleden sonra 2 arasında güneşe maruz kaldığında en uygun seviyededir ve sağlık için gerekli olan önemli miktarda üretir.Güneşten alınan D vitamini takviyelere göre vücutta daha uzun süre kalır. Peki, günlük D vitamini dozu nasıl alınır?

20-20-20 kuralı: Göz yorgunluğunu önleyen yöntem

Göz yorgunluğu, uzun süreli ekran süresi nedeniyle giderek yaygınlaşıyor, ancak düzenli molalar vererek, uygun ekran mesafesini koruyarak, bilinçli bir şekilde göz kırparak, göz damlası kullanarak ve yeterli uyku sağlayarak hafifletilebilir. Rutin göz kontrolleri ve 20-20-20 kuralını benimsemek de uzun vadeli göz yorgunluğunu önlemek ve görme sağlığını korumak için önemlidir. Peki, göz yorgunluğu nasıl geçer? İşte yanıtı.

Araştırmacılar duyurdu: Kanser karşıtı olduğu ortaya çıktı

Lif açısından zengin bir diyet, lif sindirimi sırasında üretilen kısa zincirli yağ asitlerinin kanser karşıtı özellikleri nedeniyle belirli kanser türlerine yakalanma riskini önemli ölçüde azaltabilir. Bu asitler doğrudan gen ifadesini değiştirerek hücre büyümesini düzenliyor.

Uzmanı "beyni çürüten tehlike" diyor: Kahvaltıda 1 lokmasını bile yemeyin

Kahvaltı günün en önemli öğünlerinden biri olarak kabul edilir. Kahvaltıda tükettiğiniz her besin gün içerisindeki enerji seviyenizi belirler. Bu nedenle sağlıklı besinler tüketerek güne başlamanız gerekir. Ancak herkes severek tükettiği hemen hemen her kahvaltı sofrasında olan bazı besinler beyninizi adete çürütüyor. Peki, kahvaltıda hangi besinleri tüketmek beyin çürümesine neden olur?

Doktorlar grip olduğunda bunu yapıyor! Uzmanı açıkladı: 24 saat uyarısı

Vücut ağrıları, ateş, titreme ve bitkinlik… Grip, her yıl milyonlarca insanı etkileyen yaygın bir virüs olarak birçok kişiyi rahatsız ediyor. Özellikle Norovirüs ve RSV gibi diğer mevsimsel virüslerle birlikte grip vakaları, yılın bu döneminde zirve yapıyor. Uzmanlar, bu süreçte gripten korunmak ve iyileşme sürecini hızlandırmak için belirli adımları atmanın önemini vurguluyor.

Akciğeri adeta yeniden doğmuş gibi yapan mucize meyve: Bağışıklığı da destekliyor

Bağışıklık sistemini desteklemede önemli bir rol oynayan ve lif, antioksidan ve C vitamini zengini olan ayva, özellikle akciğer sağlığı için büyük önem taşıyor. Peki, ayva akciğer sağlığını nasıl destekliyor? İşte yanıtı.

Washington Post yazdı: Demans riskini 15 yöntemle azaltmak mümkün

Demans, zihinsel yeteneklerin ilerleyici bir şekilde azalması ile karakterize edilen bir durumdur. Genellikle hafıza kaybı, düşünme, problem çözme, dil kullanımı gibi bilişsel işlevlerde bozulma ile kendini gösterir ve günlük yaşam aktivitelerini etkileyebilir. Demans riskini azaltmak için sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarını benimsemeniz gerekir. Peki, demans riski nasıl azaltılır? Washington Post demansı önlemenin bilimsel yollarını yazdı.

Aç karnına kuru üzüm suyu içince ne olur? Bu etkisini henüz kimse bilmiyor

Günümüze nasıl başladığımız yaşam tarzımızı ve sağlığımızı büyük ölçüde etkiler. Güne kuru üzüm suyuyla başlamak alışılmadık gelebilir, ancak bu içecek sağlığımız için harikalar yaratabilir. Kuru üzümler temel besinlerle doludur ve onları bir gece suda bekletmek faydalarını artırır. Aç karnına kuru üzüm suyu içmek vücudun bu besinleri kolayca emmesini sağlar ve sabahın erken saatlerinde bize sağlık desteği sağlar.

14 yaşında "Elif" değil, "Sofia Eliz Bera" olduğunu öğrendi: Kayseri'de yaşayan gencin film gibi hikayesi

Kayseri'nin İncesu ilçesinde yaşayan Sofia Eliz Bera Abacı (25), 14 yıl önce kansere yakalanan ve daha sonra hayatını kaybeden babası sandığı Hamdi Abacı'dan Rus bir ailenin kızı olduğunu öğrendi. Abacı, o günden bu yana 11 yıldır Rus olan gerçek anne ve babasını arıyor. Abacı, "2014 yılında üvey babam ölmeden önce vicdanen rahatlamak amacıyla 'kızım senin gerçek ismin Sofia Eliz Bera' dedi. Ben o zamana kadar ismimi hep "Elif" olarak biliyordum. 2022 yılına kadar 'Elif' ismimle yaşadım. Ardından gerçek ismimle yeniden kimlik aldım. 11 yıldır gerçek ailemi arıyorum" dedi.

Şişkinlik ve ödemi unutun: 4 kalıcı yöntem şişkinlik hissini yok ediyor

Hiç vücudunuzda su biriktiğini hissettiniz mi? Ödem, su tutulmasının bir diğer adı, şişkin ve huzursuz hissetmenize neden olabilir. Ancak endişelenmeyin. Ödemi kalıcı olarak önlemenize ve şişkinliği yenmenize yardımcı olacak 4 kolay yöntem var.

Diyabet hastaları havuç tüketebilir mi? Meğer yanlış biliyormuşuz

Havuçlar doğası gereği tatlıdır, ancak nişastalı olmayan sebzelerdir ve düşük doymuş kolesterol ve yağa sahiptir. İyi bir mineral ve vitamin kaynağı olmasının yanı sıra iyi bir diyet lifi kaynağıdır. Ancak, diyabet hastaları genellikle havuç tüketiminden kaçınmaları konusunda uyarılır, ancak tam tersine düzenli olarak tüketmek pek çok fayda sağlayabilir.

Ne kokusundan, ne de tadından ayırt etmek mümkün: Sahte içki nasıl anlaşılır?

Düşük maliyeti nedeniyle etil alkol yerine metil alkol kullanılarak üretilen sahte içkiler, ölüme varan sağlık sorunlarına neden oluyor. Testler, 30 mililitre, kaçak içkinin ham maddesi, yani yarım çak bardağı dolusu saf metanolün ölüm neden olduğunu, bir kaşığının da kör bırakabileceğini gösterdi. Metil alkol yani sahte içki belirtileri 10 ile 24 saat arasında kendisini gösteriyor. Sahte içkileri ne kokusundan, ne de tadından ayırt etmek mümkün. Peki, sahte içki nasıl anlaşılır?

Yemeden önce iki kere düşünün: Bu balıkların fazla tüketimi civa zehirlenmesine yol açabiliyor

Ünlü gurme ve yemek eleştirmeni Vedat Milor, konuk olduğu programda yaşadığı sağlık sorununu açıkladı. Vücudunda çok yüksek miktarda civa bulunduğunu belirten Milör, balık ve midyeye işaret etti. Milör'ün açıklaması ardından yüksek civa içeren balıklar tekrar gündeme geldi. Özellikle hamileler, 6 yaş altındaki çocuklar (özellikle 3 yaş altı), böbrek sorunları yaşayanlar, metallere karşı bağışıklık sisteminde hassasiyeti olanlar cıvaya karşı daha fazla risk altında. Peki, yüksek civa içeren balıklar hangileri?

Sivilceleriniz sağlığınız hakkında ne söylüyor? Meğer sadece bir cilt problemi değilmiş

Vücudunuzun herhangi bir bölgesinde çıkan sivilceyi basit bir cilt problemi olarak yorumlayabilirsiniz. Ancak sivilceler bazı ciddi hastalıkların da habercisi olabilir. Sivilceleriniz sağlığınız hakkında ne söylüyor?

Zeki bir insan olmanın 10 dezavantajı

Son yapılan araştırmalarda, yüksek zekanın her zaman doğuştan gelmediği ve çevresel faktörlerin de bu durumda etkili olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, yüksek zekanın başarı ve mutluluk getirdiği konusunda büyük bir yanılgı olduğunu ve zeki insanların genellikle depresyon, anksiyete gibi ruh sağlığı sorunlarıyla baş etmek zorunda kaldığını açıkladı.

Böbrek taşları kansere yol açabilir mi? 4 belirtiyle "geliyorum" diyor

Böbrek taşları her yıl milyonlarca kişiyi etkiler ve ihmal edilirse kanser riskini artırabilir. Uzun süredir var olan taşlar idrar yollarını tahriş ederek kötü huylu tümöre yol açabilir. Belirtileri arasında karın ağrısı ve idrarda kan bulunur. Hemen tedavi, sıvı alımı ve diyet değişiklikleri şarttır. Peki, böbrek taşları kansere yol açabilir mi, belirtileri neler?

Sivilceler nasıl geçer? 8 adımda etkili bakım rutini

Sivilceli ciltlerle başa çıkmak, hem duygusal hem de fiziksel anlamda zorlu bir süreç olabilir. Doğru ürünler ve adımları içeren bir cilt bakım rutiniyle bu sorunı hafifletmek mümkün. Peki, etkili bir cilt bakım rutini nasıl oluşturulur? Bu 8 öneri sivilceli ciltler için altın değerinde olabilir.

5 dakikada uykuya dalmanızı sağlıyor: Bu gece deneyin ve etkisini görün

"Bilişsel Karıştırma" olarak bilinen bu teknik, rastgele ve alakasız kelimelere odaklanarak zihni sakinleştiren, basit ama etkili bir yöntemdir. Kulağa inanılmaz gelebilir, ancak bu yöntem, 5 dakika gibi kısa bir sürede sizi uykuya hazırlayabilir.

Bir erkeğin sizden hoşlandığını nasıl anlarsınız?

Kadınlar ve erkekler, romantik iletişimlerde duygu ve düşüncelerini daha farklı şekillerde yansıtabilirler. Kadınlar, bir erkekten hoşlandığında daha dişil ve çocuksu tavırlar sergilerken; erkeklerde bu durum değişkenlik gösterebilir. İlişki uzmanları, bir erkeğin bir kadına duyduğu ilgiyi gösteren en büyük faktörlerin başında sabır ve şefkatin geldiğini öne sürüyor.

30 gün boyunca sadece meyve yersek ne olur? İşte vücuda 6 inanılmaz etkisi

ABD'nin New York şehrinde yaşayan 36 yaşındaki Shade Martin, geçmeyen eklem ağrıları sonrası yalnızca meyveyle beslenmek gibi radikal bir karar aldı. 30 gün boyunca sadece ananas, çilek, muz ve mango gibi alkali meyveler tüketen Martin, kilo vermesinin yanı sıra regl ağrılarının da azaldığını öne sürdü.

Uzun gelincik sendromu nedir? En çok kadınlar maruz kalıyor

İlk olarak Yeni Zelanda ve Avustralya gibi ülkelerde ortaya çıktığı tahmin edilen uzun gelincik sendromu, kurumsal hayatta daha çok çalışan kişilerin hem ekip arkadaşları hem de yöneticileri tarafından görmezden gelinmesi durumu olarak açıklanıyor. Uzmanlar, iş hayatında kadınların erkeklere oranla daha fazla uzun gelincik sendromu yaşadığını öne sürüyor.

Blue Origin ilk roketini fırlattı: SpaceX ile rekabette önemli adım

Amazon CEO'su ve serveti ile dünyanın en zengin yüz insanından biri olan Jeff Bezos'un sahip olduğu havacılık ve uzay araştırma merkezi Blue Origin, New Glenn adı verilen roketini ilk denemenin iptal edilmesinin ardından bugün fırlattı. New Glenn'in fırlatılması, Elon Musk'ın sahip olduğu havacılık şirketi SpaceX ile rekabette ve uzay yarışında önemli bir adım olarak görülüyor.

227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235