AÖF final sınav sonuçları açıklandı! 2025 Anadolu Üniversitesi AÖF final sınavı sonuçları sorgulama ekranı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) final sınavı sonuçları için bekleyiş sona erdi. Yapılan duyuruya göre, AÖF sınav sonuçları 26 Ocak 2025 tarihinde ilan edildi. Sınava katılım sağlayan vatandaşlar, AÖF sınav sonuç sorgulama ekranını ziyaret ediyor.

EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? EKPSS 2025 tercih sonuçlarında son durum

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) tercih sonuç tarihi, başvuru sürecinin son günlerinde gündeme geldi. 16 Ocak'ta başlayan tercihlerde işlemlerini tamamlayan adaylar, EKPSS tercih sonuçları için ÖSYM'den gelecek açıklamaya odaklandı. Peki, EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? EKPSS 2025 tercih sonuçlarında son durum ne?

DGS başvuruları ne zaman başlayacak? 2025 DGS ne zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin lisans programlarına devam edebilmeleri için gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için adaylar hazırlıklarına devam ediyor. Peki, DGS başvuruları ne zaman başlayacak?

MSÜ başvuru ne zaman bitiyor? 2025 MSÜ başvuru takvimi

2025 Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın (2025-MSÜ) başvurularında artık sona gelindi. 2025 MSÜ başvurularının ne zaman biteceği merak konusu oldu. Peki, MSÜ başvurusu ne zaman bitiyor?

İkinci dönem ara tatil ne zaman? 2025 Nisa ara tatil tarihi

2024-2025 eğitim öğretim yılındaki yoğun sınav ve ders temposunun son bulacağı tarihi heyecanla bekleyen öğrenciler, bir yandan da ikinci dönem ara tatilini sorguluyor. Bu tatil dönemlerinde öğrenciler dinlenme fırsatı bulacak ve eğitim-öğretim yılı planlaması doğrultusunda eğitimlerine devam edecekler. Peki, ikinci dönem ara tatil ne zaman?

2025'te Lise KPSS var mı? KPSS Ortağretim ne zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) son olarak KPSS Ortaöğretim ve Önlisans sınavlarını 2024 yılında düzenlemişti. Peki, 2025'te Lise KPSS var mı? KPSS Ortaöğretim ne zaman?

Trafikte işlenen suçların cezası artıyor

Trafikte yaşanan olaylara ilişkin yeni düzenlemeler ve yaptırımlar geliyor. Bunlardan en dikkat çekici olanı, son dönemde oldukça artan trafikte yaşanan kavgalarla ilgili. Yeni düzenlemeyle trafikte saldırı amacıyla aracından inen sürücülerin ehliyetine el konulacak.

Osmaniye'de otomobil uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 2 yaralı

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde uçuruma yuvarlanan otomobildeki 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Olay yerine sevk edilen edilen bir askeri helikopter kurtarma çalışmalarına katıldı.

Oto galeri alevlere teslim oldu: 10 araç küle döndü

Bursa'da bir oto galeriye ait park alanında yangın çıktı. Yangında 10 araç kullanılamaz hale gelirken, 3 araçta ise maddi hasar meydana geldi.

İngiltere'nin Grammy'si: 2025 BRIT Ödülleri adayları açıklandı

Her yıl İngiltere'de düzenlenen törenle müzik dünyasının en iyilerine verilen BRIT Ödülleri için adaylar açıklandı. İngiliz şarkıcı Charlie XCX'in başı çektiği listede Dua Lipa ve Ezra Collection ve the Last Dinner öne çıkan adaylar oldu. İşte 2025 BRIT Ödülleri adayları...

Kalsiyum içeren doğal kaynaklardan biri: Kemik sağlığını destekliyor

Karadut çayı inek sütünden 22 kat daha fazla kalsiyum içeren mükemmel bir kaynaktır. Bu doğal çay; kan şekeri ve kolesterol seviyelerini düzenlemek, kalp sağlığını iyileştirmek ve iltihap giderici ve antimikrobiyal özellikler sağlamak gibi çok sayıda sağlık faydası sunar. Faydalarına rağmen, dikkatli tüketilmelidir.

Türkiye'de yetişiyor; 6 çeşidi var: Halk arasında "ölümsüzlük meyvesi" olarak da biliniyor

Türkiye'de özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişen, geleneksel Çin tıbbında sıklıkla kullanılan ve vücuda pek çok fayda sağlayan hünnap; Çin hurması veya kırmızı hurma olarak da bilinir. Ege Bölgesi'nde, özellikle İzmir, Manisa ve Aydın illeri; Akdeniz Bölgesi'nde ise Antalya, Mersin ve Adana illeri hünnap üretimi için bilinen yerlerdir. Hünnap meyvesinin hasat sezonu eylül ayı sonunda başlayıp, ekim ayı sonuna kadar devam eder. Peki, hünnap nedir, nasıl yetişir, vücuda faydaları var mı?

Beyin sağlığını destekliyor, kan akışını düzenliyor: 6 besin polifenoller açısından zengin

Meyve, sebze, çay, kahve ve kakaoda bulunan polifenoller, kalp hastalığı, metabolik hastalıklar ve bazı kanser türlerinin riskini azaltma gibi çok sayıda sağlık yararıyla ilişkilendirilir. Dikkat çeken polifenol açısından zengin besinler arasında elma, çilek, bitter çikolata, yeşil çay, zerdeçal ve üzüm bulunur ve hepsi çeşitli koruyucu ve iltihap önleyici özellikler sunar.

İngiltere'de norovirüs vakaları yüzde 80 arttı: Hastanelerde yoğunluk rekor seviyede

İngiltere'de sağlık sistemi büyük bir krizle mücadele ediyor. Halk arasında "kış ishali" olarak da bilinen norovirüs vakalarındaki yüzde 80'lik artış sağlık sistemini zorluyor. Hastanelerde yatak doluluk oranı yüzde 96’ya çıkarken, bu durumun hastaneler üzerindeki baskıyı artırdığı bildirildi.

112 yaşına kadar yaşayan adamın sırrı: Haftada 1 kez bu besini tüketmiş

Uzun ve sağlıklı bir yaşamın sırrı en çok merak edilen konuları başında geliyor. Guinness Dünya Rekorları'na göre 3 Nisan 2024'te "Yaşayan En Yaşlı Adam" unvanını almış John Alfred Tinniswood, 112 yaşında hayatını kaybetmişti. Peki, 112 yaşına kadar yaşayan John Alfred Tinniswood'ın sırrı neydi?

Sıfır numaralı hasta: Maymun çiçeği salgını nasıl başladı?

Geçtiğimiz aylarda dünyanın gündemine oturan maymun çiçeği virüsünün ilk hastası, Demokratik Kongo'daki sağlık çalışanlarını şaşkınlığa uğrattı. Yatakta çürüyen, ağrılı, şişkin yaralarla kaplı bir adam, maymun çiçeği virüsünün yeni ve daha tehlikeli bir türünde "sıfırıncı hasta" olarak kayıtlara geçti. Başlangıçta bölgedeki yerel bir şifacıya giden hasta, başına gelen durumun bir lanet olduğunu düşünüyordu. Lezyonlar o zamana kadar kaydedilen tüm maymun çiçeği vakalarından farklı şekilde yayılıyordu. Bu salgın daha sonra küresel bir sağlık krizini tetikleyecek ve binlerce kişiyi enfekte edecekti. İşte maymun çiçeği salgınının "sıfırıncı hastası" ve lanet olarak gördüğü keşif süreci...

Kaliteli uyku için uzmanı ısrarla öneriyor: Magnezyum ihtiyacının yüzde 40'ını karşılıyor

Kas ve sinir fonksiyonlarının desteklenmesi, şeker kontrolü, kan basıncı dengesi, protein sentezi ve kaliteli uyku için magnezyuma ihtiyacınız var. Vücudunuzu korumak için 300’den fazla biyokimyasal reaksiyonu destekleyen, bunların önemli bir kısmında da başrol oyuncusu görevi üstlenen magnezyum uyku için anahtar bir bileşen. Magnezyum ihtiyacını takviyelerle karşılayabileceğiniz gibi bazı zengin magnezyum kaynağı besinleri tüketerek de destekleyebilirsiniz. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, magnezyum kazanmak için tüketilmesi gereken besinleri açıkladı.

Ben haklıyım! "Kendine hizmet eden atfetme yanlılığı” dır

Eğer bir zafer elde ettiysek o, anamızın ak sütü gibi helaldir ve bize aittir. Eğer bir yenilgi, veya olumsuz olay var ise, kabahatli, suçlu olan, biz değil, hep ötekidir. Bu eğilim ve yorumlama biçimi üstelik çok da yaygındır. Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Hakan Türkçapar, haklılık yanılgısını yazdı.

Karaciğer dostu, iltihaplanma savaşçısı: 4 besin karaciğer yağlanmasına karşı koruyucu olabilir

Karaciğer sağlığı çok önemlidir ve kötü beslenmeyle hareketsiz bir yaşam tarzı yağlı karaciğere ve diğer sorunlara yol açabilir. Özellikle tükettiğiniz besinler karaciğer sağlığını doğrudan etkiler. Bazı meyveler karaciğer dostu olarak bilinir.

Göz altı morluklarının gizli riski: 5 ciddi hastalığın sinyali

Göz altındaki koyu halkalar genellikle önemsiz bir estetik sorun veya yorgunluk belirtisi olarak geçiştirilir. Ancak, dikkat gerektiren altta yatan sağlık sorunlarının veya yaşam tarzı alışkanlıklarının sinyali olabilir.

Yaşlanma belirtilerinin ilk adresi gözlerinize iyi bakın

Gözlerimiz, yüzümüzün en dikkat çekici ve hassas bölgesidir. Her duyguyu yansıtan bu bölge, yaşlanma belirtilerinin de öncelikli adresidir. Göz çevresindeki ince deri, yorgunluk, stresi ve yaşı kolayca ele verir. Ancak, düzenli bir bakımla bu hassas alanın çok daha sağlıklı ve güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. İşte adım adım göz çevresi bakım rehberi

Vücudunuzda 1'den fazla ben var mı? Bu işaretleri iyi tanıyın

Vücudunuzdaki benler genellikle zararsızdır ancak alışılmadık cilt büyümeleri veya değişiklikleri yakından izlenmelidir. Benlerin rengi, boyutu, şekli değişirse veya kaşınmaya veya kanamaya başlarsa, tıbbi yardım almak çok önemlidir. Vücudunuzdaki benler kanser riski taşıyor olabilir.

91 yaşındaki adam hiç tüketmediği besinleri açıkladı: Uzun ömrünü 2 şeye borçluymuş

Sağlıklı ve uzun bir ömür sürmenin altın kurallarından biri beslenme. Tükettiğiniz her besin vücudunuzda olumlu ya da olumsuz etkiler bırakır. Vücudu korumak ve hastalıklara karşı dirençli olmak için sağlıklı besinler tüketmeniz gerekir. Sosyal medya hesabı TikTok'ta paylaşımlar yapan ve yaşlanmaya meydan okuyan 91 yaşındaki Robert Eddison, uzun yaşamak için iki şeyden uzak durduğunu açıklıyor.

Tırnağından beynine kadar yayıldı: 38 yaşındaki kadının hayatını alt üst eden hastalık

İngiltere'de yaşayan 38 yaşındaki Kelly Heather, 2017 yılında tırnağında fark ettiği ufak bir değişikliğin hayatını nasıl alt üst ettiğini anlattı. İlk başta, tırnağının ortasında gördüğü silik, koyu bir çizgi nedeniyle endişelenen Heather, aile hekimine başvurdu. Bir dizi testin ardından, bu değişikliğin kötü huylu olmadığının tespit edilmesi üzerine rahatladı. Ancak, üç ay sonra çizgi daha da koyulaşıp kalınlaştı ve Heather, cilt uzmanına yönlendirildi.

Sağlıklı kilo alımı için 6 sağlıklı içecek

Sağlıklı bir kilo alımına ulaşmak, uygun bir diyet, ek kaloriler ve yeterli uyku yoluyla kas kütlesini ve deri altı yağını kademeli olarak artırma sürecini içerir. Milkshake, smoothie, protein shake, avokado suyu ve tam yağlı süt gibi besleyici yüksek kalorili içecekler kilo alımında etkili bir şekilde yardımcı olabilir.

Magnezyum, kalsiyum ve proteinle dolu: Sabahları tüketmenin doğru yolu

Chia tohumları besin açısından zengindir ve kahvaltı için çok yönlüdür, omega-3'ler, lif, protein ve daha fazlasını içerir. Uygun şekilde tüketildiğinde sindirime yardımcı olur ve sürekli enerji sağlar. Popüler tarifler arasında chia pudingi, smoothieler ve yulaf ezmesi bulunur. Şişkinliği önlemek için ölçülü olmak önemlidir ve dengeli öğünler için çeşitli malzemelerle iyi bir şekilde eşleşirler. Peki, chia tohumları nasıl tüketilir?

Dondurulmuş olarak tüketmenin faydası varmış: Yıllardır yanlış biliniyordu

Dondurulmuş besinlerin genellikle sağlıksız olduğunu bilinir. Ancak dondurulmuş yiyecekler besleyici ve bilişsel sağlık için faydalı olabilir. Çilek, yapraklı yeşillikler, turpgiller, yağlı balık ve edamame, hafızayı destekleyen, iltihabı azaltan ve beyin fonksiyonlarını artıran besin içerikleri nedeniyle öne çıkar.

Nöroloji uzmanından 50 yaş uyarısı: 3 tip baş ağrısı hayati önem taşıyor

Baş ağrısı en sık yaşanan sağlık problemlerinden biridir ve çeşitli nedenlere bağlı olarak gelişebilir. Genellikle önemsenmeyen baş ağrısı sorunu sandığınızdan daha ciddi olabilir. ABD'li bir nörolog 50 yaş üstü kişilerin mutlaka dikkat etmesi gereken üc tip baş ağrısına dikkat çekti.

Efes Antik Kenti, 2024'te ziyaretçi rekoru kırdı

Antik dünyanın en önemli metropollerinden biri olan Efes Antik Kenti, 2024 yılında ağırladığı 2 milyon 695 bin ziyaretçiyle tarihindeki en yüksek sayıya ulaştı.

Perre Antik Kenti'nde 1800 yıl önceki üzüm işliği canlandırılacak

Kommagene Krallığının 5 büyük kentinden biri olan Adıyaman'daki Perre Antik Kenti'nde 1800 yıl önceki üzüm işliği, yapılan proje kapsamında yeniden canlandırılacak.

Çal Mağarası'na 2024'te yoğun ilgi

Doğu Karadeniz'in ve Trabzon'un önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Çal Mağarası, geçen yıl 173 bin 572 ziyaretçiyi ağırladı.

Saklıkent Kanyonu'na ziyaretçi akını

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bir çobanın kaçan keçilerini ararken keşfettiği 18 kilometrelik Saklıkent Kanyonu'nu geçen yıl 590 bin kişi ziyaret etti.

Göbeklitepe'de, 1 milyon ziyaretçi hedefleniyor

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 12 bin yıllık geçmişiyle "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'de 2025 yılında 1 milyon ziyaretçi ağırlamayı hedeflediklerini belirtti.

İş yerinde zihinsel olarak güçlü olmanın yolları: 6 adımda kendini koruma yöntemi

İş yerinde dayanıklılık, bilişsel yeniden çerçeveleme, duygu düzenleme ve sınırlar belirleme yoluyla zihinsel güç geliştirmeyi içerir. Fiziksel sağlık, büyüme zihniyeti ve destekleyici bir ağ da önemlidir. Bu yaklaşım stresi yönetmeye ve uyum sağlamaya yardımcı olur, güven ve etkili sorun çözmeyi destekler. İşte iş yerinde zihinsel olarak güçlü kalmanıza yardımcı olacak 6 alışkanlık.

Doğada kendiliğinden yetişiyor, 2 ilin vazgeçilmezi: Baharın habercisi 5 farklı isimle anılıyor

Karadeniz Bölgesi'nde doğada kendiliğinden yetişen hodan otu, halk arasında sağırdili, kaldırık otu, zılbıt, ıspıt isimleriyle de biliniyor. Özellikle Sinop ve Zonguldak'ta Mayıs ayının gelmesiyle birlikte toplanılan bu otun yemeği de yapılıyor. Geleneksel olarak kavurma, kızartma ve salatalarda kullanılır. Çiğ olarak da tüketilebilir. Peki, ıspıt otu nedir, nasıl yetişir ve tüketilir?

Bağırsak sağlığını iyileştiren 7 alışkanlık: Gastroenteroloji doktoru önerdi

Bağırsaklar, vücut fonksiyonlarının verimli bir şekilde çalışabilmesi için genel sağlık üzerinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Daha önce yapılan araştırmalarda, Parkinson ve kolon kanseri gibi pek çok tehlikeli hastalığın, bağırsaklarla doğrudan bağlantılı olduğu ortaya çıkmıştı. Bilim insanları, bağırsak sağlığını iyileştirmek için 7 temel alışkanlığın edinilmesi gerektiğini belirtiyor.

Göbek yağlarından kurtulmak için asla tüketmemeniz gereken 5 gıda

Hareketsiz yaşam tarzı, genetik faktörler, hormonel değişiklikler, stres ve yetersiz uyku gibi pek çok etken, göbek yağlanmasına neden olabilir. Ancak uzmanlar, göbek yağlanmasındaki en büyük etkenin dengesiz beslenme olduğuna dikkat çekiyor. Özellikle 5 besinin tüketimi, uzun vadede abdominal bölgede yağlanmaya yol açabiliyor.

8 ay boyunca sadece et, tereyağı ve peynir yiyen adam soluğu hastanede aldı: Yan etkileri inanılmaz

ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan 40'lı yaşlarında bir adam, 8 ay boyunca sadece et, peynir ve tereyağı tüketti. JAMA Cardiology'de yayımlanan ilginç olay, tıp dünyasında da şaşkınlıkla karşılandı.

2 yılda 95 kilo verdi: ''Herkes sihir yaptığımı sanıyor''

Yanlış beslenme alışkanlıkları, hareketsizlik, yetersiz su tüketimi, hormon dengesizlikleri, metabolizma hızı ve uykusuzluk gibi pek çok faktör, kilo vermeyi zorlaştırabilir. Ancak 28 yaşında olan Isaiah Caldwell, 2 yılda yaklaşık 100 kilo vererek, çevresindeki herkesi şaşırttı. Caldwell, zayıflama sırrının ise etobur diyet olduğunu iddia etti.

Göz kanserinin 7 gizli belirtisi: Gençler arasında hızla yayılıyor, bilim insanları endişeli

Son dönemlerde gençler arasında yayılım gösteren göz kanseri, kendisini genellikle 7 belirtiyle ele veriyor. Göz kanseri semptomlarının çoğu kişi tarafından fark edilmediğini belirten uzmanlar, sinsice büyüyebilen hastalığın yaygın türünün ''oküler melanom'' olduğunu ifade ediyor. Göz kanserinde de birçok kanser türü gibi erken teşhis büyük önem taşıyor.

Olumsuz düşünceler vücudunuz için ne kadar tehlikeli? Doktorunuzun sözleri sizi hasta edebilir

Düşünceler ve fiziksel sağlık arasındaki derin bağlantı, kronik olumsuz düşüncenin ve nosebo etkisinin olumsuz etkisini vurgular. Olumsuz düşünceler tiroid fonksiyonunu bozabilir ve kardiyovasküler sorun riskini artırabilir. Farkındalık uygulamaları, olumlu onaylamalar, egzersiz ve destekleyici ilişkiler olumsuz düşüncelerle mücadele etmeye yardımcı olabilir ve sonuçta daha iyi fiziksel ve ruhsal sağlığı teşvik edebilir.

Anksiyete yönetilebilir mi? Rahatlamak için sakinleşme araçları

Anksiyete, gündelik hayatta, çevresel, bilişsel ve toplumsal faktörlerin yarattığı stres ve baskının tetiklediği korku, endişe ve kaygı hissidir. Anksiyetenin farklı türleri vardır. Peki, anksiyete nedir, anksiyeteyle nasıl baş edilir? Klinik Psikolog ve Psikoterapist Dr. Yasemin Meriç Kazdal, anksiyeteyle ilgili merak edilenleri ntv.com.tr okurlarına özel yazdı.

Selenyum kaynağı doğal besinlerin listesi: 5 yaygın belirtiyi nasıl tersine çevirebilirsiniz?

Hem tiroid bezi hem de bağışıklık sistemi çok amaçlı mineral selenyuma bağlıdır. Sağlığımız hem aşırı selenyum hem de eksiklik nedeniyle ciddi şekilde tehdit edilebilir. Eksiklikten kaynaklanan hoş olmayan fiziksel ve psikolojik etkiler yaşarsınız. Peki, vücudunuzda selenyum eksikliği olduğunu nasıl anlarsınız, selenyum zengini besinler nelerdir?

6 ayda "yeni bir ben" için 6 yol: 2025 yılı dönüşüm yılınız olabilir

Bu 6 kolay alışkanlığı benimsemek, 2025 ortasına kadar kendinizi geliştirmenize yol açabilir. Bu alışkanlıklar arasında uygun bir uyku döngüsü, yeni beceriler öğrenme, günlük egzersiz, sessizliği uygulama, para biriktirme ve günü etkili bir şekilde planlama yer alır. Bu alışkanlıklarda tutarlılık, kendinizin daha iyi bir versiyonuyla sonuçlanacak ve benzer yolculuklarda olan arkadaşlarınıza ve ailenize ilham verecektir.

Yeraltındaki gizemli dağlar: Everest’i gölgede bırakan devasa yapılar keşfedildi

Bilim insanları, Dünya’nın derinliklerinde Everest’in 100 katı büyüklüğünde iki devasa yapı keşfetti. Afrika ve Pasifik Okyanusu’nun altında, yer kabuğunun yaklaşık 2 bin kilometre altında bulunan bu yapılar, en az yarım milyar yıl öncesine dayanıyor. Sismik dalgalarla ortaya çıkan bu gizemli dağlar, Mars büyüklüğündeki Theia adlı bir gezegenin kalıntıları olma ihtimaliyle dikkat çekiyor.

Dünyanın en hızlı bilgisayarı tanıtıldı: Nükleer silahların güvenliğini sağlayacak

ABD tarafından geliştirilen dünyanın en hızlı bilgisayarı tanıtıldı. "El Capitan" isimli bilgisayar, saniyede 2.79 kentilyon hesaplama gücüyle nükleer silahların güvenliğini simüle etmek, yapay zeka ve iklim değişikliği gibi araştırmaları hızlandırmak için kullanılacak. 600 milyon dolarlık bu dev teknoloji, dünya çapında bilimsel keşiflere önemli katkılar sunması bekleniyor.

Starlink uyduları nedir, özellikleri neler?

BİTLİS'in Tatvan ilçesi semalarında, tek sıra halinde Starlink uydularının geçişi görüldü.Elon Musk'ın kurucusu olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in uzaya gönderdiği Starlink uydularının geçişi görenleri heyecanlandırdı. Gökyüzünde tek sıra halinde giden uydular, çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Peki, starlink uyduları nedir, özellikleri neler?

Google'da asla yazmamanız gereken kelime! Sistemlerinizi kilitleyebilir

Siber güvenlik dünyasında dikkat çeken bir olay yaşandı: Google’da “Bengal kedisi sahiplenmenin yasal olup olmadığı” hakkında arama yapan kullanıcılar, bir siber saldırının hedefi haline geldi. Siber güvenlik firması SOPHOS, olayla ilgili acil bir uyarı yayımlayarak, özellikle “Avustralya'da Bengal kedileri yasal mı?” ifadelerini arama motorlarında sorgulamaktan kaçınılması gerektiğini bildirdi.

NASA'dan mahsur kalan astronotlara yeni görev: Uzayda yaşam arayacaklar!

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda mahsur kalan astronotlara yeni bir görev verdi. Başlangıçta 8 gün olarak planlanan uzay görevi 8 aya çıkarak benzeri görülmemiş bir aksaklığa neden oldu. Yeni ve farklı görevlerle istasyonda geçirdikleri süreyi anlamlı kılmaya çalışan astronotlar, uzay yürüyüşleri sırasında istasyonun dış yüzeyinde yaşam arayacak. Toplanan örnekler, daha sonra Dünya’da analiz edilecek. Mikroorganizmaların uzay boşluğundaki zorlu koşullarda hayatta kalıp kalmadığını anlamak ise yaşamın Dünya'da başlamadığı teorisini destekleyebilir.

Asteroit sanıp isim verdiler, Tesla spor araba çıktı!

Harvard Üniversitesi'nden bilim insanları, Dünya'ya tehlikeli bir şekilde yaklaşan yeni bir asteroit keşfettiklerini duyurdu. Ancak araştırmalar ilerlediğinde, tescillenerek isim bile verilen asteroitin sandıkları gök cismi olmadığı anlaşıldı. Araştırmacılar, uzayda sürüklenen nesnenin bir reklam kampanyası kapsamında fırlatılan Elon Musk'ın şirketine ait kiraz kırmızısı bir Tesla spor araba olduğunu tespit etti. Gök taşlarını belgeleyen Minor Planet Center isimli kuruluş, asteroit zannedilen spor arabanın kayıtlarından çıkarıldığını açıkladı.

204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212