Nevşehir'de feci kaza: 1 ölü, 3 yaralı

Nevşehir'de kontrolden çıkarak şarampole uçan otomobildeki 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Feribot seferlerine fırtına engeli

Ege'de etkili olan fırtına nedeniyle Geyikli-Bozcaada feribot hattında 2 sefer daha iptal edildi.

Günde bin 750 TL kazanıyorlar: Kentte en popüler meslek grubu konumunda

Hatay'ın yeniden inşası için devam eden inşaatlarla birlikte kalıpçı ustalarının yevmiyeleri bin 750 TL'yi buldu. İnşaat sektöründe kalıpçı ustası olarak çalışan Ahmet Turunç, soğuk havada zor şartlarda Hatay'ın yeniden inşası için emek verdiklerini söyledi.

Park halindeki araçları kurşun yağmuruna tuttular

Çorum'da park halindeki iki araca, kimliği belirsiz kişilerce pompalı tüfekle ateş açıldı. Kaçan motosikletli üç şüpheli aranıyor.

Engelli gencin hayâli gerçek oldu: Pasta keserken gözyaşlarını tutamadı

Kırıkkale'de 19 yaşındaki fiziksel engelli Nimet Akdağ, hayatında ilk kez doğum günü kutlamanın mutluluğunu yaşadı. Akdağ, pasta keserken gözyaşlarına hakim olamadı.

İstanbul'da sağanak yağış

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yağmur, aralıklarla devam ediyor. Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar duraklara sığındı. Sağanak yağışın akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Almanya'daki saldırıya kınama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Almanya'nın Magdeburg kentinde Noel pazarına araçla yapılan saldırıyı şiddetle kınadı. Çelik, "Saldırının bir an önce aydınlatılması ve sorumluların adalet önünde hesap vermesi en büyük temennimizdir." dedi.

Türkiye'nin en soğuk yeri: Termometreler eksi 23,3'ü gösterdi

Ardahan'ın Göle ilçesi, gece sıfırın altında 23,3 dereceyle Türkiye'nin en soğuk yeri olarak kayıtlara geçti.

Kayıp olarak aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Giresun'un Espiye ilçesinde hakkında kayıp ihbarı bulunan 65 yaşındaki Celal Yılmaz, derede ölü bulundu.

Doktorlar gerçekleri açıkladı: İnternette yayıldı, besinlerin içinde bulunuyor

Kahve, tahıllar ve hatta meyve suyu gibi gıdalar, gözlerde kaşıntı, hassas cilt, nefes darlığı, şişkinlik veya ishal gibi sağlık sorunlarına neden olduğu iddialarıyla suçlanıyor. Peki, siz de sosyal medyada popülerleşen "küf toksisitesinden" muzdarip olabilir misiniz?

Diyarbakır'da 13 araç birbirine girdi: 9 yaralı

Diyarbakır-Elazığ kara yolunda sis nedeniyle 13 aracın karıştığı zincirleme kazada 9 kişi yaralandı

Aydınlı çift, bebeklerine Honda adını verdi: "Hayalim gerçek oldu"

Aydın'da yaşayan Muharrem ve Kevser Maden çifti, dünyaya gelen ikinci erkek çocuklarına Japon iş insanı ve mühendis, otomobil markası Honda'nın kurucusu Soichiro Honda'nın ismini verdi. Yedi yaşından itibaren motosiklet tamir ve bakımıyla uğraştığını belirten baba, "Bir gün çocuğum olursa ismini Honda koyacağım diye hep hayal ediyordum. Hayalim gerçek oldu." dedi.

Uzmanı "her derde deva" diyerek açıkladı: "Kış harikası" olarak tanımlanıyor

Kış mevsimi geldiğinde herkesin bayılarak yediği kestane, lezzetli bir gıda olmasının yanı sıra sağlık içinde çok faydalı. Kış harikası olarak nitelendirilen kestanenin, içerdiği yüksek C vitamini ile grip ve soğuk algınlıklarına karşı vücudu koruyor ve enerji veriyor.

Palandöken Kayak Merkezi'nde çığ düştü

Erzurum Palandöken Dağı'nda yüksek irtifa kampı yapan Judo Milli Takımı Sultan Seki'si bölgesine tırmanırken çığ düştü. Kar yığını altında kalanların kurtarıldığı belirtildi.

MEB yurt dışında 429 öğretmen görevlendirecek! Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenleri Seçme Sınavı Başvuru Kılavuzu

Yurt dışında görevlendirilecek öğretmenler ile öğretim üyesi, öğretim görevlisi ve okutmanları seçme sınavına ilişkin başvuru kılavuzları yayımlandı. Mesleki Yeterlilik Sınavı'nın ardından adaylar, Temsil Yeteneği Sınavı'na girme hakkı elde edecek.

Milli Eğitim Bakanı duyurdu: Ders geçme notu yükseltildi! Türkçe ders geçme notu kaç oldu?

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, gençlerde kelime dağarcığı ve iletişim becerilerini artırabilmek amacıyla Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı derslerinde geçme notunu yükselttiklerini duyurdu. Hem Türkçe hem Türk Dili Edebiyatı derslerinin değerlendirilmesi diğer derslerden farklı olacak. Peki, ürkçe ders geçme notu kaç oldu?

LGS 2025 ne zaman? MEB LGS sınav tarihi belli oldu

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının 2025 yılında ne zaman yapılacağı, güzel bir lisede okuma hayaliyle sınavlara katılım sağlayacak olan adaylar tarafından sorgulanmaya başladı. Sınav, 8. sınıf ders kitapları öğretim programlarında yer alan konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlanacak. Peki, 2025 LGS ne zaman?

Açıköğretim vize sınav sonuçları sorgulama: AÖF sonuçları açıklandı

2024-2025 eğitim öğretim dönemi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) güz yarıyılı ara sınavları geride kalmıştı. Ara sınav olarak da bilinen vize oturumlarının tamamlanması ile değerlendirme işlemleri de yapıldı ve sonuçlar adayların erişimine açıldı. İşte, AÖF vize sınav sonucu sorgulama ekranı...

Güz dönemi final sınav tarihleri: AÖF finalleri ne zaman?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) güz dönemi final sınav tarihleri öğrencilerin gündemine yer almaya devam ediyor. Sınav hazırlıklarına başlayan yüz binlerce kişi, bir yandan da AÖf sınav takvimini sorguluyor. Peki, AÖF final sınavları ne zaman yapılacak?

Adalet Bakanlığı Sınavları saat kaçta başlayacak/bitecek? Adalet Bakanlığı Sınav süreleri

Adalet Bakanlığı Sınavları için geri sayım başladı. 2024-Adli Yargı, 2024-Adli Yargı-Avukat ile 2024-İdari Yargı Hâkim Yardımcılığı Yazılı Yarışma Sınavı 21 - 22 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek. Peki, Adalet Bakanlığı Sınavları saat kaçta başlayacak/bitecek?

AUZEF final sınavı ne zaman? AUZEF güz dönemi sınav takvimi

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nin (AUZEF) sınav tarihleri takvimi belli oldu. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı bitirme sınavı (final) aralık ayında yapılacak Peki, AUZEF final sınavı ne zaman? İşte AUZEF güz dönemi sınav takviminin ayrıntıları...

AÖL 1.dönem sınavları saat kaçta başlayacak/bitecek? (AÖL sınav süresi)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanacak olan AÖL (Açık Öğretim Lisesi) 1. dönem sınavları için geri sayım sürerken gözler sınava ilişkin ayrıntılara çevrildi. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre AÖL sınavları üç oturum halinde 81 ilde uygulanacak. Peki, AÖL 1.dönem sınavları saat kaçta başlayacak/bitecek?

ÖSYM sonuç sorgulama ekranı: 2024-TUS ikinci dönem ek yerleştirme sonuçları açıklandı

2024-TUS ikinci dönem ek yerleştirme sonuçları açıklandı. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 5-11 Aralık tarihleri arasında tercihleri alınan 2024-TUS 2. Dönem ek yerleştirme işlemleri tamamlandı.

Baskı artıyor: Avrupa Birliği içten yanmalı yasağını iptal edecek mi?

Avrupa Birliği’nin 2035 yılında içten yanmalı motorlu araçları yasaklama kararı bir kez daha tartışma konusu. Avrupa Halk Partisi'ne (EPP) ait olduğu belirtilen bir belgede yasak kararının geri alması gerektiği belirtiliyor.

Selanik'teki Atatürk Evi restore ediliyor: 2025'te tamamlanması planlanıyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Yunanistan'ın Selanik kentinde doğduğu ev, mirasını yaşatacak şekilde yeniden restore ediliyor.

Superman: Legacy filminden ilk görüntüler: 2025'te vizyona girecek

ABD'li oyuncu David Corenswet'in başrolde olduğu yeni Superman filmi Superman: Legacy'den ilk fragman yayınlandı. James Gunn'ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmden yayınlanan ilk görüntüler, DC hayranlarını heyecanlandırdı.

Empati'nin konuğu Arsen Gürzap: Can Gürzap yaşam kaynağımızdı

NTV ekranlarında yayınlanan Empati programına ünlü sanatçı Arsen Gürzap konuk oldu. 6 yıl sonra ilk kez bir programa konuk olan usta oyuncu, kariyerine ve yaşamına dair samimi açıklamalarda bulundu.

Hadise, Aleyna Tilki'yi sevmediği iddialarına son noktayı koydu

Hadise katıldığı bir programda bir şarkıcıyı hiç sevmediğini söylemiş ve yaptığı açıklamayla kafaları karıştırmıştı. Emrah Karaduman o ismin Aleyna Tilki olduğunu açıkladı. Sessizliğini koruyan Hadise'den beklenen paylaşım geldi.

Doğanın bilinmeyen kahramanı keşfedildi: Demir, çinko, kalsiyum ne varsa onda!

Tahıl dünyasının bilinmeyen kahramanı olan ve sağlığa faydalarıyla dikkat çeken darı; demir, çinko, kalsiyum ve diğer besin kaynağıdır. Bilim ve araştırmanın yardımıyla darıların besin özellikleri yavaş yavaş keşfedildi. Peki, darı nasıl tüketilir ve neye iyi gelir?

100 yaşını aşmış kişiler anlattı: Ömrü uzatmanın ve vücudu sıfırlamanın yolu buymuş

100 yaşına kadar yaşamak ister misiniz? Sağlıklı ve uzun yaşam herkesin hayâli ve bu konudaki bilimsel çalışmalar hala sürüyor. Uzun yaşamak ve her yaşta vücut sağlığını korumak için bazı sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları geliştirmeniz gerekiyor. Unutmayın, uzun ve mutlu bir yaşamın anahtarı küçük, tutarlı adımlarda gizlidir.

Aç karnına içince vücudu içeriden temizliyor: 2 malzemeli şifa suyu böbrek, karaciğer ve kalbi gençleştiriyor

Sağlıklı bir vücuda sahip olmak, vücudun genç kalmasına yardımcı olmak ve kronik hastalıkları engellemek için doğada bulunan şifalı besinlerden faydalanabilirsiniz. Zencefil ve Hint Bektaşi Üzümü (Amla), birlikte tüketilğinde vücudun ihtiyacı olan vitaminleri karşılayıp çeşitli sağlık yararları sunar.

Magnezyum eksikliğinin işareti: Meğer bu hastalıkları tetikliyormuş

Magnezyum, çeşitli sağlık yararları nedeniyle kış aylarında giderek daha önemli hale gelir. Ruh halini düzenleyerek ve stresi azaltarak mevsimsel duygusal bozukluk ile mücadeleye yardımcı olur. Magnezyum ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirerek kış hastalıklarına karşı korur. Ek olarak, kalp sağlığını destekler ve gün ışığının azalmasıyla bozulabilen uyku döngülerini düzenler. Peki, kışın neden daha fazla magnezyuma ihtiyacımız var?

Çay mı, kahve mi? Felç geçirmeye neden olduğu açıklandı

Çay ve kahve sevilerek ve sıklıkla tüketilen iki içecek. Kahvenin ve çayın sağlığa pek çok faydası bulunuyor. Ancak yapılan son araştırmalar bu içeceklerden birinin fazla tüketiminin felç riskini artırdığını ortaya çıkardı. Kahve mi, çay mı? Hangisi felç riskini artırıyor.

Böbrek taşına neden oluyor: Aralık ve Şubat ayları neden riskli?

Böbrek taşları, metabolizmanın azalması, D vitamini eksikliği ve susuz kalma nedeniyle kış aylarında daha yüksek bir risk oluşturur. Belirtileri arasında keskin ağrılar, idrar sorunları ve hatta ateş bulunur. Bunu, susuz kalmayarak, sodyum ve hayvansal protein açısından düşük dengeli bir diyet tüketerek ve düzenli egzersiz yaparak önleyebilirsiniz. Komplikasyonları en aza indirmek için erken teşhis ve tedavi çok önemlidir.

Peynir yemeyen insanlar neden erken ölüyor? Tüketmeyen bu faydasından yararlanamıyor

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan peynirin vücuda pek çok faydası bulunuyor. Ancak bazı insanlar peynir yemiyorlar. Peki peynir yememek vücutta nasıl bir etki bırakıyor. Yapılan araştırmalarda peynir, ruh sağlığını ve sağlıklı yaşlanmayı iyileştirmede ana faktör olmasa da, bu konuda önemli bir destek. bundan etkileniyor.

Yürüyüş için en doğru zaman hangisi?

Sağlık için düzenli yürüyüşün önemi tartışılmaz. Yürüyüş yapmak kalp sağlığını destekler, stresi azaltır, kilo kontrolüne destek olur, kas ve kemikleri korur, uyku kalitesini artırır, beyin fonksiyonlarını geliştirir. Peki, yürüyül için en doğru zaman sabah mı, yoksa akşam mı?Uzmanlar, bu tercihin kişinin yaşam tarzına ve hedeflerine bağlı olduğunu belirtiyor.

Uyurken bile yağları kasa dönüştürüyor: Yatmadan önce 1 kaşık yiyince B vitamini deposunu dolduruyor

Yüksek protein oranıyla en şifalı besinler arasında yer alan ve zengin bir B vitamini kaynağı olan lor peyniri, vücuda pek çok fayda sağlıyor. Hem düşük yağ hem de yüksek protein içeriğiyle diyet listelerinin de vazgeçilmezi olan lor peyniri, vücut için adeta mucize etkiler sunuyor.

Demir, çinko, fosfor ve potasyum minerali: Kış geldi, vazgeçilmez gıda oldu

Sivas'ta havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen sakatat tüketimine rağbet arttı. A vitamini, B grubu vitaminleri, demir, çinko, fosfor ve potasyum mineralleri yönünden oldukça zengin olan sakatat ürünleri kış aylarının adeta vazgeçilmez gıdası haline geldi.

Bu kadınlar sadece terapi görmüş erkeklerle çıkıyor: Z kuşağı buluşma geleneğini kökten değiştirdi

Z kuşağından pek çok genç kadın, terapiyi düşünmeyen bir erkekle ilişki yaşamayı istemiyor. Z kuşağının pek çok üyesi artık ruh sağlığı yolculuklarını sosyal medyada belgeliyor. Peki Z kuşağının herkesin terapiye açık olması gerektiği yönündeki ısrarı iyi bir şey mi?

2 kalp profesörü "sofranızdan acil kaldırın" diyerek uyarıyor: 1 lokması bile kalp krizinin 1 numaralı nedeni

Kalp krizi hayati riski olan ciddi bir sağlık problemi. Dünya genelinde en sık görülen ölüm nedenlerinden biri olan kalp krizinin beslenme biçimiyle doğrudan bir ilgisi var. Sağlıksız gıdaların tüketimi kalp sağlığını olumsuz yönde etkileyerek kalp krizi riskini artırabiliyor. Kalp doktoru bu nedenle bu besinler hayatınızdan çıkarmanızı öneriyor.

Alkolün etkisi azaltacak mucize besin: İçeriğindeki yağlar ve proteinler mideyi koruyor

Uzmanlar, alkol tüketmeden önce peynir gibi protein ve yağ açısından zengin yiyecekler yemenin, alkolün vücuda etkilerini yavaşlatabileceğini söylüyor. TikTok’ta paylaşım yapan bir NHS doktoru, alkol alımından önce dengeli bir öğün tüketmenin, alkolün kana karışmasını geciktirerek ertesi gün yaşanabilecek olumsuz etkileri hafifletebileceğini belirtti.

36 yaşındaki adam sigara bile içmiyordu ama akciğer kanserinden öldü: Doktorlar bu belirtiyi görmezden geldi

36 yaşındaki Liam Handley, yanlış teşhisle anksiyete teşhisi konulduktan sonra trajik bir şekilde akciğer kanserinden hayatını kaybetti. Doktorlar göğüs ağrılarını ve diğer semptomlarını önemsemediler ve hayati önem taşıyan tedaviyi geciktirdiler. Çeşitli tedaviler görmesine rağmen kanser yayıldı ve sonunda 2021'de ölümüne yol açtı. Liam'ın vakası, sigara içmeyenlerde akciğer kanserine dair artan endişeyi vurguluyor.

280 milyon kişi bu hastalıkla savaşıyor: Sihirli sayı 5 bin

2024 yılında yapılan bir araştırma, günlük sadece 5000 adım atmanın bu yaygın hastalığın riskini önemli ölçüde azaltabileceğini ortaya koydu. Günlük 5000 adım atmak sadece fiziksel sağlığınız için iyi değil; aynı zamanda zihinsel refahınızı korumak için güçlü bir araçtır. Bu basit alışkanlık depresif semptomları azaltmaya ve daha mutlu, daha sağlıklı bir yaşamı teşvik etmeye yardımcı olabilir.

Bilim insanları kelliğin çözümünü açıkladı: "Daha kalın, uzun ve sağlıklı saçlar"

Pek çok kişi için saç dökülmesi, günlük yaşamı etkileyen bir sorun haline gelirken, bilim insanları da bu konuda çözüm arayışında. Birleşik Krallık'taki Sheffield Üniversitesi ve Pakistan'dan COMSATS Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, bu konuda önemli bir bulguya rastladı.

Derya Uluğ'dan yeni imaj (Ünlülerin değişimi)

"Esmerin Adı Oya", "Kanunlar Gibi", "Okyanus", "Canavar" ve "Yansıma" gibi şarkılarla tanınan ünlü şarkıcı Derya Uluğ imaj yeniledi. Ünlü şarkıcıya "Dişi Kanarya" ve "Gerçek bir Fenerbahçeli" gibi yorumlar yapıldı. Uluğ, imajını tazeleyen tek isim değil. Kimi zamanı durdurmak; kimi, görsel tatmin uğruna estetik operasyon yaptırıyor, kimi, saçında küçük bir değişimle bambaşka bir görünüme bürünüyor. Bazıları ise estetik yaptırmıyor ve yılların akışına bırakıyor kendini. İşte ünlü isimlerin değişimleri..

Buraya giren her canlının sonu geliyor: Dünyanın en ölümcül yerlerinden biri!

Kosta Rika'da yer alan Cueva de la Muerte adlı mağara içine giren her canlıyı anında öldürebiliyor. Ancak bu, cesur kaşifleri sosyal medya videoları oluşturmak için alanı ziyaret etmekten caydırmıyor. Ölüm Mağarası olarak bilinen küçük mağaranın etkisi ise bilim insanları tarafından araştırıldı.

Selami Şahin: Müziğimiz gibi dostluğumuz da eskimeyecek (Ünlülerin çocukluk ve gençlik halleri)

Ünlü sanatçı Selami Şahin, yıllar sonra eski dostlarıyla bir araya geldi. Yeni pozlarını 41 yıl önce çekilen fotoğrafla kolajlayan Şahin, "Yıllar sonra bir araya geldik" ifadelerini kullandı. İşte ünlü ismin nostaljik paylaşımı ile diğer ünlülerin çocukluk ve gençlik fotoğrafları...

Cinayet davasını Google çözdü: Şüphelinin ceset taşıma görüntüsü haritalara yakalandı!

İspanya'nın kuzeyindeki Tajueco kasabasında meydana gelen bir cinayet davasının çözülmesinde, Google Street View'un bir görüntüsü kritik bir ipucu sağladı. Polis, uygulamanın bir adamın arabasının bagajına büyük bir beyaz plastik torba yerleştirdiği anı kaydederek, bunun kurbanın cesedinin taşındığı an olduğunu ileri sürdü.

Apple'dan 1 milyar dolarlık yatırım sözü: Endonezya'da iPhone 16 yasağı kalkıyor

Apple'ın Endonezya'da iPhone 16 satış yasağının kaldırılması için 1 milyar dolarlık yatırım yapmayı taahhüt ettiği öne sürüldü. Endonezya Devlet Başkanı Prabowo Subianto'nun daha önceden teklif edilen 10 ve 100 milyon dolarlık teklifleri reddetmesinin ardından bu tutarı onayladığı kaydedildi.

Akıllı saatlerdeki gizli tehlike: 22 akıllı saat ve fitness bilekliğini inceledi

Akıllı saatler ve fitness takip cihazları, modern yaşamın bir parçası haline geldi, ancak bu cihazların bazı gizli tehlikeleri de bulunuyor. Son yapılan düzenlemeler, pahalı bilekliklerde yer alan florlu sentetik kauçuğun, zararlı "sonsuz kimyasallar" (PFAS) yeteneklerini ve bu gruplarla yüksek düzeyde maruz kalma riskiyle karşı karşıya bırakıyor.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9