Cennet hurmasının kabuğunu atıyor musunuz? Meğer en sağlıklı yeriymiş

Cennet hurması bir diğer adıyla Trabzon hurması, lif, vitamin ve antioksidanlarla dolu besleyici meyvelerdir. Flavonoidler ve polifenoller açısından zengin olan bu meyve, iltihap önleyici özellikler ve kalp hastalığı önleme dahil olmak üzere çok sayıda sağlık yararı sunar. C vitamini açısından zengindir, çekirdekleri genellikle yenmez ve yaprakları sindirime olan faydaları için bitki çaylarında kullanılır.

Bacaklarda kan pıhtısına dikkat! Tehlikeli olabilecek 5 belirti

Kan pıhtıları veya tromboz, özellikle bacaklarda olduğunda, ciddi sağlık riskleri oluşturur. Uzun süreli hareketsizlik, travma, tıbbi durumlar ve hormonal faktörler temel katkıda bulunanlardır. Daha uzun boylu kişilerde, daha fazla risk vardır. Bacak şişmesi ve ağrı gibi belirtilere hemen dikkat edilmesi gerekir. Önleyici tedbirler arasında düzenli egzersiz, hidrasyon, kronik rahatsızlıkların yönetimi bulunur.

Sürekli üşüyor musunuz? 6 ciddi sorunun işareti olabilir

Sürekli üşümenin çeşitli nedenleri olabilir. Sürekli üşümek basit bir sorun değildir, vücudunuzda bir şeylerin ters gittiğinin bir işareti olabilir. Bu sorunlar vücudun sıcaklığı düzenleme yeteneğini etkiler. Sürekli üşümenin arkasındaki nedenleri anlamak, altta yatan sağlık sorunlarını çözmeye yardımcı olabilir.

Yaşlanmayı tersine çevirmek mümkün: Genç ve dinç kalmanın 6 şifresi

Herkes sağlıklı bir şekilde yaşlanmak ister. Besin açısından zengin yiyecekler yemek, aktif kalmak, zihni meşgul etmek, stresi yönetmek, iyi uyumak ve mutluluğu geliştirmek zamanla genç ve canlı kalmak için temel stratejilerdir. Sağlıklı yaşlanmak yaşam kalitenizi artıran bilinçli seçimler yapmakla ilgilidir. Peki, neler yapılabilir?

17 yaşındaki genç kanseri yendi, 1 hafta sonra aniden öldü: 2 belirtiyle hastaneye kaldırmışlar

İngiltere’de yaşayan 17 yaşındaki Hannah Riddell, kanserle verdiği zorlu mücadeleyi kazandı. Ancak mutluluğu uzun sürmedi; genç kız bir hafta sonra sepsis şüphesiyle hayatını kaybetti.

Uzman doktor "asla yemem" diyerek açıkladı: Sağlıklı diye biliyoruz ama gizli katkı maddeleri varmış

Sağlıklı bir vücut için sağlıklı beslenmek gerekiyor. Ancak sağlıklı diye düşündüğünüz bazı besinler vücudunuza zarar verebilir. Beslenme Uzmanı Dr. Federica Amati, sağlıklı olduğu düşünülen ancak aslında gizli katkı maddeleri içeren gıdalar konusunda önemli uyarılarda bulundu.

9 yaşındaki Adem herkesin neşesi oldu: "Kebaba gel, ciğere gel" değişiyle yüzleri gülümsetiyor

Hatay'da yarıyıl tatilini bir kebapçıda çıraklık yaparak geçiren 9 yaşındaki Adem Şölen, kendine has "Kebaba gel, ciğere gel" değişiyle müşterilerin yüzünü gülümsetiyor.

34 yıl önce meyve bıçağıyla hobi olarak başladı: Doğadan taş ve odun parçalarını toplayarak dönüştürüyor

Osmaniye’de emekli orman mühendisi Fatih Güvercin (57), doğadan topladığı taş ve odun parçalarını evinde oluşturduğu atölyesinde, objelere dönüştürüyor.

Konya'nın "Dilenci Doğan"ından şaşırtan sözler: "Atın atın geçin, 100 bin lira verseler dilenciliği bırakmam"

Konya'da dilencilik yapan, ilginç konuşmalarıyla sosyal medyada dilenci Doğan olarak tanınan Doğan Özadam, "Kendi işim olduğu için severek, aşkla yapıyorum. Başka birinin yanında 100 bin lira verseler, ben yine kendi işimi seçerim. Ben anlık yaşıyorum, geçmişi veya geleceği düşünmüyorum" dedi.

Milyonlarca kişiye uygulanan aşı nörolojik hastalıklara yol açabilir: Yetkililer endişeli

ABD'li tıp otoriteleri, geçtiğimiz yıl İngiltere'de milyonlarca kişiye uygulanan ve solunum sinsityal virüsüne (RSV) karşı koruma sağlayan aşı hakkında endişe verici bir uyarıda bulundu. FDA tarafından yapılan açıklamaya göre; RSV aşısı, aşılamadan 42 gün sonra sinirlere zarar veren Guillain-Barré sendromu riskini önemli ölçüde artırabilir. Yetkililer, aşı hakkında bilgiler veren broşürlerde, bu riskin belirtilmesi gerektiğini vurguladı.

Doktor ihmali 11 yaşındaki kızın sonunu getirdi: 4 belirti dikkate alınmayınca hayatını kaybetti

İngiltere'de yaşayan 6. sınıf öğrencisi Lacey Brookman, karın ağrısı şikayetleri sonrası ebeveynleri tarafından önce bir aile hekimine, sonra da hastaneye götürüldü. Dört farklı doktor tarafından yapılan muayenelerde, küçük kıza herhangi bir tanı konulamadı. Yapılan ultrason testi sonucunda, Brookman'in apandisitinin patladığı belirlendi. Ancak hastalığın zamanında tespit edilememesi, 11 yaşındaki kızın sonunu getirdi. Organ yetmezliği yaşayan Lacey Brookman, hayatını kaybetti.

31 yaşında kolon kanserine yakalanan kadın görmezden geldiği 5 belirtiyi paylaştı

Son yıllarda gençler arasında artışa geçen kolon kanseri vakaları, tıp otoriteleri tarafından endişeyle karşılanıyor. Uzmanlar, kolon kanseri oranlarındaki önlenemez yükselişe hareketsizlik, aşırı işlenmiş gıda tüketimi ve genetik faktörlerin neden olduğunu ifade etse de, bu konuda net bir kanıya varmak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyuluyor. Genç yaşta 3. evre kolon kanseri olduğunu öğrenen Bri Mahon, TikTok hesabından paylaştığı videoda görmezden geldiği 5 kanser belirtisini paylaştı.

92 yaşındaki adam uzun yaşamın sırrını verdi: Haftada 2 kez yapması yetiyor

İngiltere'nin Batı Midlands bölgesinde yaşayan 92 yaşındaki Ivan Pedley, ileri yaşına rağmen bowling, judo ve yüzme gibi sporlarla ilgileniyor. 14 yaşındayken başladığı kürek sporunun bugünkü yaşam enerjisi üzerinde oldukça olumlu etkileri olduğunu belirten Pedley, haftada 2 kez oynadığı masa tenisi sayesinde de dinç kaldığını ifade ediyor.

Orta Çağ Avrupa'sında uzun yaşamın sırrı olarak biliniyordu: Mürver gerçekten sağlıklı mı?

ABD'de birçok kişinin soğuk algınlığının doğal çaresi olarak tükettiği mürver, Orta Çağ Avrupası'nda diş ağrısı ve siyatik gibi rahatsızlıkların tedavisinde de kullanılıyordu. Günümüzde özellikle kış aylarında yoğun talep gören mürverin bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve sindirim sağlığını iyileştirdiği de biliniyor ancak bilim dünyası, mürverin genel sağlık üzerindeki faydalarına şüpheyle yaklaşıyor.

Mide ekşimesi ve göğüs ağrısı şikayetlerini önemsemedi: Doktora gidince 18 ay ömrü kaldığını öğrendi

İngiltere'nin Greater Manchester bölgesinde yaşayan 40 yaşındaki Rachel Edge, düzenli aralıklarla yaptırdığı endoskopik muayenelerden birinde yemek borusu kanserine yakalandığını ve 18 ay ömrü kaldığını öğrendi. Kanserin ilk etapta belirgin semptomlar vermediğini anlatan talihsiz kadın, daha sonrasında mide ekşimesi ve göğüs ağrısı gibi belirtiler gördüğünü söyledi.

10 kişiden 8'ini öldürüyor: Oxfordlu profesör yemek borusu kanserinin en yaygın 5 belirtisini açıkladı

Yeni rakamlar, İngiltere'nin Avrupa'da yemek borusu kanseri oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri olduğunu ve genç yetişkinlerde vakaların arttığını ortaya koydu. Uzmanlar, milyonlarca kişinin yaşadığı mide ekşimesi probleminin, yemek borusu kanserine işaret edebileceğini belirtirken; sigara ve alkol alışkanlığı olan bireylerin daha fazla risk altında olduğu da vurgulandı.

İlker Kızmaz'ın yeni imajına beğeni yağdı (Ünlülerin değişimi)

Aşk-ı Memnu'nun "Nihat"ı İlker Kızmaz yeni imajıyla adından söz ettirdi. Kızmaz, imajını tazeleyen tek isim değil. Kimi zamanı durdurmak; kimi, görsel tatmin uğruna estetik operasyon yaptırıyor, kimi, saçında küçük bir değişimle bambaşka bir görünüme bürünüyor. Bazıları ise estetik yaptırmıyor ve yılların akışına bırakıyor kendini. İşte ünlü isimlerin değişimleri...

Neslini korumak için 11 kilometre yol katetti

Nesli tükenme riskiyle karşı karşıya olan Güney Darwin kurbağaları, türlerini koruma umuduyla Şili’den İngiltere’ye getirildi. Doğanın en sıra dışı üreme biçimlerinden birine sahip olan bu kurbağalar, yavrularını ses keselerinde büyütüp ağızlarından dünyaya getiriyor.

En ölümcül kanser türleri: Organlara hızlıca yayılıyor

Kanser, hücrelerin anormal ve kontrolsüz bir şekilde büyüyerek vücut dokusunu tahrip ettiği hastalıktır. Dünya genelinde kanser en korkutucu sağlık sorunlarının başında geliyor. Araştırmalar hayatta kalma şansı en düşük altı kanser türüne yakalanan kişilerin neredeyse %60’ının bir yıl içinde hayatını kaybettiğini ortaya koyuyor.

67 yaşında sırt ağrısıyla hastaneye gitti, enfeksiyondan öldü: Hayatına mal olan hata

ABD'de yaşayan 67 yaşındaki Steve Schwarz, sırt ağrısı nedeniyle geçirdiği omurga ameliyatının ardından trajik bir şekilde hayatını kaybetti. Schwarz, ameliyattan iki ay sonra ciltte kızarıklık ve şişlik şikâyetiyle hastaneye başvurdu ve kendisine metisiline dirençli Staphylococcus aureus (MRSA) teşhisi konuldu.

Sekiz aydır uzayda: "Motor becerilerimi kaybettim, yürümenin nasıl bir şey olduğunu unuttum"

NASA'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) mahsur kalan astronotlarından Sunita Williams, sekiz ay boyunca uzayda kaldıktan sonra bazı temel motor becerilerini kaybettiğini açıkladı. Williams, "Yürümenin nasıl bir şey olduğunu unuttum. Burada uzun süredir bulunuyorum, oturmadım, yatmadım" dedi. Geçtiğimiz günlerde yeniden başkan seçilen Donald Trump, SpaceX CEO'su Elon Musk'tan uzayda mahsur kalan iki astronotu "gidip almasını" istemişti. Musk ise, yaptığı açıklamada Williams ve Wilmore'u "en kısa sürede" Dünya'ya geri getireceğine söz verdi.

YouTube'dan yeni özellik: Videolar 4 kat hızlı izlenebilecek

YouTube, premium üyeler için sunduğu yeni deneysel özelliklerle videoları dört kat hızla izleme seçeneği sunuyor, ayrıca videoları daha kolay atlama ve yüksek ses kalitesi gibi yenilikler de kullanıcılarla buluşuyor.

Şehirlerde sıçan artışının nedeni belli oldu

Dünya genelinde kentlerde sıçan görmek her geçen gün daha yaygın hale geliyor. Sağlık riski oluşturmanın yanı sıra altyapıya zarar veren, yangınlara sebep olabilen ve gıda güvenliğini tehdit eden bu kemirgenlerin neden çoğaldığı uzun süredir bilinmiyordu. Ancak bilim insanları, yaptıkları kapsamlı bir araştırmayla bu sorunun kaynağını tespit etti.

Whatsapp'tan İsrailli casus yazılım açıklaması: 90 kişi hedef alındı

Meta çatısı altındaki anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yaklaşık 90 gazeteci ve sivil toplum üyesinin İsrail merkezli bir şirketin casus yazılımıyla hedef alınmış olabileceğini bildirdi. Saldırılan etkilenen kişilerin bilgilendirildiği belirtilirken, saldırının arkasında kimin olduğuna dair net bir çaıklama yapılmadı.

Meta'nın çalışanlarına gönderdiği "sızıntıları affetmeyiz" mesajı sızdırıldı!

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirket içinde bilgi sızdırılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirirken, bu tür ihlallerin işten çıkarmayla sonuçlanabileceğini belirtti. Ancak ironik bir şekilde, bu uyarıyı içeren şirket bildirisi de kısa sürede medyaya sızdı.

Yapay zeka bunu da başardı: Güneş'ten gelen jeomanyetik fırtınaları tahmin ediyor!

Cenova Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı, Güneş'te meydana gelen patlamaları önceden tahmin ederek jeomanyetik fırtınalarla ilgili daha erken ve daha kesin uyarılar verebilen bir yapay zeka modeli geliştirdi.

Trump'ın politikaları NASA'nın çalışmalarını durdurdu: Bilimsel araştırmalara müdahale mi?

NASA, ABD'nin yeni başkanı Donald Trump yönetiminin yeni kararnameleri nedeniyle bilim komitelerinin çalışmalarını durdurdu. Uzay ajansının bilim komitelerinin çalışmalarını durdurma kararı, bilim dünyasında hükümet politikalarının akademik özgürlüğe etkisi konusunda endişeleri artırdı.

Uzay çöpü endişesi artıyor: Uçaklar için büyük tehlike

Kontrolsüz şekilde atmosfere giren uzay çöpleri, havada seyir halindeki uçaklarla çarpışma riski oluşturabileceği ortaya koyuldu. Her yıl, ABD’nin kuzeydoğusu veya Kuzey Avrupa gibi yoğun hava sahalarında kontrolsüz bir uzay çöpü düşme olasılığının yüzde 26 olduğu kaydedildi.

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "BB-", not görünümünü "durağan" olarak teyit etti.

İş sağlığı ve güvenliğinde kurslar başlıyor

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, iş sağlığı ve uzmanlığı online kurslarının 3 Şubat’ta başlayacağını açıkladı.

Faizin getirisi düşecek mi? Mevduatta stopaj 5 puan arttı

Mevduatta stopaj oranları 3 ay sonra tekrar artırıldı. Stopaj, tüm vadelerde 5 puan yüksetilirken, kesinti oranı yüzde 10'dan yüzde 15'e çıkarıldı. Uygulama yeni açılan ve 6 aya kadar olan mevduatlarda geçerli olacak. Böylece yeni yatırımcılarının faiz getirilerinde düşüş yaşanacak.

Şubat ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak? Kira zam oranı için gözler enflasyon verilerinde

Şubat ayına girilmesiyle birlikte, kira artış oranı hem ev sahipleri hem de kiracılar tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Kira zam oranı, her ay açıklanan enflasyon verilerine göre belirleniyor ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyuruluyor. Özellikle son dönemde artan enflasyon ve ekonomik dalgalanmalar nedeniyle kira fiyatlarındaki değişim, milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. Peki, şubat ayı kira zammı ne zaman, ayın kaçında açıklanacak?

Deprem bölgesinde mücbir sebep hali uzatıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 4 il ve 2 ilçedeki mükelleflere yönelik mücbir sebep hali 31 Mayıs'a kadar uzatıldı.

İki ili kapsıyor: Özel endüstri bölgeleri belli oldu

Samsun ve Erzurum'da bazı alanların özel endüstri bölgesi olarak ilan edilmesine karar verildi.

İŞKUR'dan elektrik hamlesi: Güneşten faydalanacak

İŞKUR, elektrik enerjisi ihtiyacının bir kısmını genel müdürlük binasının çatısına kurulan güneş enerjisi santralinden karşılamaya başladı.

Emekli maaş farkları (SSK - Bağkur) ne zaman yatacak? Emekli maaş farkları ödeme takvimi 2025

2025 yılı Ocak ayında emekli maaşlarına yapılan %15,75'lik zamla birlikte, en düşük emekli maaşı 12.500 TL'den 14.469 TL'ye yükseldi. Zam kararı ardından Bağkur ve SSK emeklilerinin maaşlarında fark oluştu. Emekli maaş farkları, yapılan zammın ardından oluşan maaş farklarını kapatmak amacıyla ödenecek. Peki, emekli maaş farkları ne zaman yatacak? Emekli maaş farkları ödeme takvimi belli oldu mu?

İstanbul'un ocak ayı enflasyonu açıklandı

İstanbul'un ocak ayı enflasyonu aylık bazda yüzde 5,16 artış gösterdi. Yıllık enflasyon ise yüzde 48,40 olarak kaydedildi.

Evlilik kredisine yaklaşık 44 bin başvuru

Gençlere 150 bin lira evlilik kredisine yüksek talep sürüyor. Faizsiz kredi için 44 bine yakın başvuru yapıldı.

Aile yardımı için geriye dönük ödeme kararı

Emeklilik nedeniyle aile yardımı kesilen bir kişi, geriye dönük ödeme talep etti. Kamu Denetçiliği Kurumu, talebi haklı buldu ve tüm ayların ödemesinin yapılması yönünde tavsiye kararı verdi.

Kalkınma ajanslarının 2025 yılı ödeneği belli oldu

Kalkınma ajanslarının 2 milyar 650 milyon lira olarak belirlenen 2025 yılı transfer ödeneğinden alacakları pay belli oldu.

Küresel piyasalar ABD istihdam verilerine odaklanacak

Küresel piyasalarda belirsizlik artıyor. Trump'ın ticaret politikaları ve yapay zeka savaşları yön tayinini zorlaştırıyor. Gelecek hafta gözler ABD istihdam verilerinde olacak. İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararı da yakından takip edilecek.

Yatırımını tamamlamayan sanayici için başvuru süresi uzadı

Sanayi bölgelerindeki yatırımlarını tamamlamayan sanayiciler ek süre için 5 Şubat'a kadar başvurabilecek.

Emekli banka promosyonları 2025'de ne kadar olacak? Gözler promosyon anlaşmasına ilişkin görüşmelerde

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasındaki emekli promosyon pazarlıkları 2025 yılı için başlıyor. Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren bu süreçte, promosyon tutarlarının ciddi oranda artması bekleniyor. Bankalar, emeklileri kendi bünyelerine çekebilmek için cazip promosyon teklifleri sunmaya hazırlanıyor. Peki, emekli banka promosyonları 2025'de ne kadar olacak?

Savunmadan bir ayda 1 milyar dolarlık sözleşme

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma ve havacılık sektöründe yılın ilk ayında 1 milyar doların biraz üzerinde sözleşme imzalandığını açıkladı.

Üretici ile market fiyat farkında limon zirvede

Üretici ve market arasındaki fiyat farkında zirve limonun oldu. Ocak ayında limondaki fark yüzde 600'e ulaştı. Markette en yüksek fiyat artışı ise kuru fasulyede yaşandı.

Kuş gribi yumurta fiyatlarını uçurdu

ABD'de yumurta fiyatları, kuş gribi salgınının kötüleşmesi nedeniyle 2023 yazından bu yana iki katından fazla arttı.

Kanada'dan ABD ithalatına gümrük vergisi

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ABD Başkanı Donald Trump'ın uygulama kararı aldığı ek gümrük tarifelerine misilleme olarak, ABD'den yapılan 155 milyar Kanada doları (yaklaşık 107 milyar dolar) değerindeki ithalata yüzde 25 gümrük vergisi koyacaklarını açıkladı.

ABD Kanada, Meksika ve Çin'den ithalata yeni gümrük vergileri getirdi

ABD yönetimi, Kanada ve Meksika'dan ithal edilen mallara yüzde 25, Çin'den yapılan ithalata yüzde 10 oranında ek gümrük vergisi getirildiğini duyurdu.

Deprem bölgesine taksit uzatma

Deprem bölgesinde yapılandırılmış borçların taksit ödeme süreleri uzatıldı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ocak ayı verileri açıklandı: İstanbul’da en çok neye zam geldi?

İstanbul Ticaret Odası, ocak ayında İstanbul’da incelenen 336 ana üründen 240’ının fiyatının arttığını belirledi. Ocakta fiyatı bir önceki aya göre en çok artan ürün yüzde 66,67 diş muayenesi, en çok düşen ürün ise yüzde 23,47 ile kabak oldu.

175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183