92 yıllık Ramazan geleneği: İftariyelik tabanca, kılıç, testi ve telefon

Bursa'da bir fırıncı dedesinden kalma 92 yıllık geleneğini sürdürerek, her yıl ramazan ayında çocuklara özel iftariyelik için tabanca, kılıç, testi ve telefon poğaçalar yapıyor.

İlk defa duyanları korkutuyor: Bursa'da yıllardır devam ediyor

Bursa'da tarihi Tophane semtinde iftar ve sahurda kullanılan yüzlerce yıllık top atışı tarih oldu. Osmanlı'dan günümüze Ramazan ayında iftar ve sahurda yapılan top atışı çevre kirliliği sebebiyle yerini ses bombasına bıraktı. İftar ve sahur saatlerinde ses bombası, itfaiye ekiplerince patlatılıyor. İlk defa görüp duyanlar irkilse de, son yıllarda devam eden gelenek herkes tarafından ilgiyle bekleniyor.

6'ncı kattan düşerek ölmüştü! Cinayetle yargılanan eşe beraat

Kayseri’de 6'ncı kattan düşen Tülay Tolu'nun ölümüne ilişkin tutuklanan eşi Yasin Tolu, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

Avcılar'da katliam: Cenazeler Adli Tıp'tan alındı

İstanbul Avcılar'da eşi ve 3 çocuğunu öldürdükten sonra yaşamına son veren Velican Alıcı ve ailesinin cenazeleri Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.

BİLSEM güncel sonuç tarihi 2025: meb.gov.tr'den BİLSEM ön değerlendirme sınav sonucu sorgulama ekranı açıldı mı?

BİLSEM sonuçlar merakla beklenirken Milli Eğitim bakanlığı yeni takvimi duyurdu. 13 ilde geçtiğimiz hafta yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle BİLSEM ön değerlendirme işlemi yapılamadı ve sınav sonuçlarının açıklanması da ertelendi. BİLSEM ön değerlendirme işlemleri normal takvime göre 21 Aralık’ta başladı ve 23 Şubat’ta tamamlanması bekleniyordu. Bu nedenle bazı illerde ön değerlendirme 1 Mart tarihinde düzenlenecek. MEB, yeni BİLSEM sınav sonuç tarihini duyurdu. Peki BİLSEM sonuçları 2025 ne zaman açıklanacak?

EKYS 2025 saat kaçta başlayacak, kaç dakika sürecek? EKYS saati ve süresiyle ilgili bilgiler

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2025-MEB-EKYS) 2 Mart Pazar günü yapılacak. Sınava katılım sağlayacak olan adaylar, EKYS saati ve süresini merak ediyor. MEB, EKYS'nin başlangıç saati ve süresine yayımlanan kılavuzda yer vermişti.

Geri sayım başladı! YKS başvuruları için yarın son gün

Milyonlarca adayın gireceği üniversite sınavı için son başvuru tarihi yarın. Adaylar yarın saat 23.59'a kadar başvurularını yapabilecek. Tarihi kaçıranlar ya da herhangi bir aksaklık nedeniyle başvuru yapamayanlar için ÖSYM 11-13 Mart'ta bir hak daha tanıyacak. Sınava az bir süre kala uzmanların bazı uyarıları var.

EKYS 2025 soruları ve cevapları yayımlandı (ÖSYM EKYS soru-cevap duyurusu)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2025-MEB-EKYS) 2 Mart Pazar günü yapıldı. ÖSYM Başkanlığı, 2025-MEB-EKYS: temel soru kitapçığı ve cevap Anahtarının yayımlandığını duyurdu.

Anadolu Üniversitesi AÖF bahar dönemi sınav takvimi belli oldu: AÖF bahar dönemi sınavları ne zaman?

Anadolu Üniversitesi AÖF (Açıköğretim Fakültesi) bahar dönemi sınav takvimi belli oldu. Takvim doğrultusunda Anadolu Üniversitesi bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 10 Şubat günü başlayıp 27 Şubat tarihinde sona erdi. Kayıt yenileme süreci ardından gözler sınavlara çevrildi. Peki, AÖF bahar dönemi sınavları ne zaman yapılacak.

2025 YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2025-YÖKDİL/1) söz konusu sınava katılım sağlayan binlerce adayın gündeminde yer alıyor. Geçtiğimiz hafta sınava katılan adaylar şimdi ise değerlendirme işlemlerinin ardından sonuçlara odaklandı. Peki, YÖKDİL 2025/1 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

İBB bursu 2. taksit ödemesi ne zaman yapılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bu yıl 100 bin öğrenciye burs ödemesi yapıyor. İBB bursunun 2. taksit ödemeleri için araştırmalar başladı. Geçtiğimiz günlerde bursun ilk ödemesini alan öğrenciler, burslarının 2. taksiti için tarih araştırmalarına başladı. İBB'nin bu öğretim döneminde ön lisans ve lisans eğitimi alan öğrencilere sağlayacağı burslar, 7.500 TL + 7.500 olmak üzere 2 taksit halinde ödenecek. Peki, İBB bursu 2. taksit ödemesi ne zaman?

MSÜ tercihleri ne zaman başlayacak? 2025 MSÜ tercih süreci

2025 MSÜ oturumu geride kaldı. Sınav, 81 il, 133 sınav merkezinde 1658 bina ve 30 bin 489 salonda yapıldı. 670 bin 718 adayın başvurduğu 2025-MSÜ'de 89 bin 228 kişi görev aldı. Sınava katılım sağlayan adaylar TSK bünyesinde hizmet etmek adına tercih sürecini bekliyor. Peki, MSÜ tercihleri ne zaman yapılacak?

MEB AÖL sınavları ne zaman yapılacak? AÖL 2025 2. dönem sınavları

2024-2025 eğitim öğretim yılı Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2. dönem sınavları için geri sayım sürüyor. AÖL sınavlarının tarihlerini merak eden açık lise öğrencileri, konuya dair bilgi almak adına MEB'in yayımladığı sınav tarihlerini sorguluyor. Sınav 81 il ve belirlenecek yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek. Peki, MEB AÖL sınavları ne zaman yapılacak?

İOKBS başvuruları ne zaman bitecek? MEB Bursluluk Sınavı son başvuru tarihi

Yüz binlerce öğrencinin katılım sağladığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'na başvuruların ne zaman sona ereceği merak konusu oldu. Aileler ve öğrenciler, sınava ilişkin sıkça sorulan soruların cevaplarına "www.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşabiliyor. Peki, İOKBS başvuruları ne zaman bitecek?

MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak? MSÜ 2025 sonuç tarihi ÖSYM tarafından duyuruldu

2025 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2025-MSÜ) 23 Şubat 2025 tarihinde gerçekleştirilmişti. Sınava katılım sağlayan adaylar, sınavın hemen ardından sonuç araştırmalarına başladı. MSÜ sonuç tarihi ÖSYM tarafından ilan edildi. Takvime göre, MSÜ 2025 oturumu sonuçları mart ayı içerisinde duyurulacak.

İkinci dönem ara tatil tarihleri 2025 | Nisan ara tatili ne zaman? MEB okulların kapanış günü

Nisan tatili için nefesler tutuldu! Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimine göre okullarda ikinci ara tatil mart ayı sonunda başlıyor. Öğrenciler, birinci döneme 9 Eylül günü başlamış ve 17 Ocak'ta noktalamıştı. Ardından 20 - 31 Ocak tarihleri arasında sömestr tatili gerçekleşti. Öğrenciler 2024-2025 yılı ikinci ara tatil tarihlerini beklemeye koyuldu. MEB takvimi nisan tatili tarihleri...

ALES/1 uygulama tarihi 2025: ALES ne zaman? ALES geç başvuru ve sonuç tarihleri

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) ÖSYM tarafından uygulanıyor. 2025 yılı sınav takvimide ALES/1 başvuruları 19-16 Şubat tarihleri olarak yer aldı. Akademik kariyer planlayan adaylar yılın ilk ALES sınavı için takvimi sorguluyor. ALES/1 sınavı ne zaman, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak?

Kaymakamlık sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM Kaymakamlık sınavı sonuç tarihini paylaştı

Kaymakamlık sınavı sonuç tarihi belli oldu. Yayınlanan takvime göre İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı'nın sonuçları Mart ayında ilan edilecek. Peki Kaymakamlık sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

2. dönem 1. yazılı sınavları 2025: MEB 2. dönem 1. yazılı ortak sınavları ne zaman yapılacak?

2. dönem 1. yazılı sınavları, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin gündeminde yer almaya başladı. Sömestr tatilinin ardından 2. dönemin ilk yazılı sınavları için hazırlıklarını sürdüren öğrenciler, gözlerini Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan yazılı sınav tarihlerine çevirdi. Peki, 2. dönem 1. yazılı sınavları ne zaman yapılacak?

LGS 2025 tarihi MEB tarafından açıklandı: LGS başvuruları ne zaman?

2024-2025 eğitim öğretim yılı sonunda sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezî (LGS) sınav tarihi belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı 2025 LGS tarihini duyurdu. Buna göre, LGS kapsamındaki sınav, haziran ayında gerçekleşecek.

Yemen türküsü gerçekten Muş'a mı ait? Türk halk müziği sanatçısı belgelerle konuştu

Yemen türküsünün aslında Elazığ'ın Harput yöresine ait olduğu, 1936 tarihli Elaziz Halk Türküleri ve Oyunları Kitabı ve Beyazıt Devlet Kütüphanesi kayıtlarıyla ortaya çıktı. TRT repertuvarında 1944'te Muzaffer Sarısözen tarafından derlenerek Muş'a ait gösterildiği bilinirken, TC Maarif Derleme Müdürlüğünün 1936 yılında Elazığ yöresine ait derlediği, içinde Yemen türküsünün de yer aldığı eser ortaya çıktı.

Edip Akbayram'ın son röportajı ortaya çıktı

İstanbul'da hayatını kaybeden sanatçı Edip Akbayram'ın son röportajı ortaya çıktı. Oyuncu Halil Ergün ile birlikte kayda alınan röportajda, iki usta sanatçının hoş sohbeti yer aldı. 2024 yılının Eylül ayında gerçekleştirilen röportaj Nevşehir Kapadokya'da kaydedildi. Röportajda usta oyuncu Halil Ergün dizi hakkında bilgiler verirken, bölgede ev sahibi olan Edip Akbayram ile karşılaştı.

Oscar kazananları 2025 listesi: 97. Oscar Ödülleri kazananlar tam listesi

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 1929'dan bu yana verilen ve film dünyasının enlerinin seçildiği Oscar Ödülleri, Los Angeles'taki Dolby Theatre'da düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Prestijli törenin sunuculuğunu Conan O'Brien üstlendi. Sean Baker imzalı Anora filmi 5 ödülle geceye damga vurdu. Adrien Brody ikinci kez En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi olurken Anora filminin başrol oyuncusu Mikey Madison, En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü. İşte 2025 Oscar Ödülleri'ni kazananların tam listesi...

Oscar Ödülleri'ne damga vurdular! Tarihe geçenler ve şaşırtan anlar

97. Oscar Ödülleri'nde kazananlar belli oldu. Sean Baker imzalı Anora filmi, En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu başta olmak üzere 5 ödül kazandı. Gecede Oscar tarihine damga vuran birçok an yaşandı. İkinci Oscar'ını kazanan Adrien Brody'nin konuşması, ilginç anlara sahne olan Bond dansı ve Kieran Culkin'in eşinden çocuk istediği anlar Oscar Ödülleri'nin en çok konuşulan anları oldu.

Kanser için yerli tedavi çalışması

Kanser tedavisinde kullanılan (CAR-T) hücre terapisi Türkiye’de üretilecek. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yerli immünoterapi tedavisi için çalışmaların başladığını açıkladı.

Yoğurt ve Lor Peyniri: Hangisi daha sağlıklı?

Yoğurt ve geleneksel lor peyniri benzersiz sağlık yararları sunar. Yoğurt yüksek protein içeriğine sahiptir ve laktoz intoleransı olan kişiler için daha sindirilebilirken, geleneksel lor peyniri probiyotikler ve doğal yağlar sunar. Seçim, bireysel diyet tercihlerine ve sağlık hedeflerine bağlıdır.

Uzmanlar ne diyor? Tırnaklarınız ne kadar ömrünüzün kaldığını söylüyor mu?

Tırnakların büyüme hızı biyolojik yaşlanma süreciyle doğrudan bağlantılı olabilir. Araştırmacılar, tırnakların yalnızca estetik bir unsur olmadığını, aynı zamanda vücudun sağlık durumu ve yaşlanma hızı hakkında önemli ipuçları taşıdığını belirtiyor.

Sahur sofrasından eksik etmeyin: Bu besinler gün boyu susatmıyor

Ramazan ayı geldiğinde oruç tutan herkesin beslenme düzeni değişiyor. Vücut sağlığını koruyabilmek için sahur ve iftarda sağlıklı besinler tercih etmek gerekiyor. Oruç tutarken vücudunuz uzun saatler susuz kalabiliyor ve gün boyu susuzluğu engellemek için sahurda bazı besinlerden destek almak gerekiyor. Peki, sahurda susamamak için ne tüketmelisiniz?

Kalp doktoru "göründükleri kadar sağlıklı değil" diyor: Şeker oranı yüksek, kalp sağlığını bozuyor

Kardiyovasküler hastalıklar, dünya genelinde ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Özellikle İngiltere'de kalp hastalıkları, son yıllarda önemli bir sağlık sorunu haline gelmiş durumda. Ancak, düzenli sağlık alışkanlıkları ve doğru yaşam tarzı seçimleriyle bu riskin önemli ölçüde azaltılması mümkün.

​Sabahları aç karnına içmeniz gereken vitaminler: Vücuda etkisi katlanıyor

Sağlık bilincine sahip çoğu kişi genel refahlarını artırmak için diyet takviyeleri kullanır, ancak tüm takviyeler aynı değildir. Bazıları düzgün bir şekilde emilmeleri için aç karnına alınmalı ve diğerleri yemekle birlikte tüketilmelidir. Sabah, özellikle aç karnına doğru takviyeleri tüketmek faydalarını artırabilir.

Devrim niteliğinde tedavi: Görme engelli hastaya kendi dişi yerleştirildi

Kanada'da, görme kaybı yaşayan hastalar için devrim niteliğinde bir tedavi yöntemi olan diş-göz ameliyatı, ilk kez başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Hasta olanlar oruç tutabilir mi? Hasta olanlar oruç konusunda nasıl davranmalı? Hasta olanlar oruç tutarken ilaç kullanabilir mi? Hasta olanlar oruç borcunu nasıl kaza edebilir? Hasta olanlar oruç niyetine girebilir mi? Hasta olanlar oruç ibadetinde neler

Hasta olanlar, oruç ibadetine başlamadan önce sağlık durumlarını dikkatle değerlendirmeli. İslam âlimleri, insanın sağlığını riske atacak veya mevcut hastalığını kötüleştirecek şartlarda orucun ertelenebileceğini belirtir. Doktor tarafından ciddi sakınca görülüyorsa, kişi oruç yükümlülüğünden geçici veya kalıcı olarak muaf tutulabilir.

tekvir suresi nedir, tekvir suresi okumak ve tekvir suresi dinlemek, tekvir suresi arapça okunuşu ve yazılışı, tekvir suresi türkçe okunuşu ve yazılışı, tekvir suresi kaçıncı sayfada ve kaç sayfa, tekvir suresi tefsiri, anlamı, meali, faizletleri ve sırla

Tekvir suresi, Kur’an-ı Kerim’in 81. suresidir. Mekke döneminde inmiştir ve toplam 29 ayetten oluşur. Adını ilk ayetinde geçen güneşin dürülmesi ifadesinden alır. Tekvir suresi, hem geçmiş toplumlara hem de günümüze evrensel mesajlar iletir.

EVDE TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR​? Teravih Namazı​ toplam kaç rekattır? Teravih Namazı​ farzı ve sünneti kaç rekat?

Evde teravih kılmak mümkündür ve bu konuda bir sakınca yoktur. Terâvîh namazı Ramazan ayında, yatsı namazından sonra sabah namazı vaktine (fecrin doğuşuna) kadar kılınabilen nâfile namazın ismidir. Hadisi şeriflerde ramazan gecelerinin ihyası olarak nitelendirilen bu namaza dört rek'atta bir dinlenme amacıyla biraz araverildiğinden "terâvîh" denmiştir. Peki, evde teravih namazı kılınır, nasıl kılınır? Peygamber Efendimiz (s.a.s) ile dört halife döneminden itibaren günümüze kadar camilerde veya evlerde cemaatle ya da ferdî olarak eda edilegelmiştir.

UNUTARAK YEMEK İÇMEK ORUCU BOZAR MI? Diyanet'e göre unutarak birşey yemek orucu bozar mı?

Unuturak yemek içmek orucu bozmaz. Diyanet'e göre unutarak bir şey yiyip içmek, İslam’da orucu bozan bir davranış olarak görülmez. Hz. Muhammed (s.a.v.), unutarak yemek yiyen kişinin orucunu bozmayıp devam etmesi gerektiğini bildirmiştir. Bu durum, dine göre tamamen mazur sayılır ve orucu geçersiz kılmaz. Peki, oruçluyken unutarak yemek yersem ne yapmalıyım?

Hakan Kurtaş'tan nostaljik paylaşım: Babasına benzerliği dikkat çekti (Ünlülerin çocukluk ve gençlik halleri)

Oyuncu Hakan Kurtaş, meslektaşı Birce Akalay ile yaşadığı aşkla gündemden düşmüyor. Sosyal medya paylaşımlarıyla da adından söz ettiren Kurtaş, babasıyla çekilen çocukluk fotoğrafını paylaştı. İşte ünlü ismin nostaljik paylaşımı ile diğer ünlülerin çocukluk ve gençlik fotoğrafları...

İnsanların size saygı duymasını sağlayan 8 cümle

Saygı, kişisel değerimizi artırdığı ve başkalarını anlamamızı kolaylaştırdığı için iletişimde hayati bir öneme sahiptir. Dünya genelinde özellikle iş hayatında birçok kişi, saygısızlığa uğradığını ifade ediyor ancak saygısızlık yalnızca iş yerinde değil, yaşamın her alanında karşımıza çıkabiliyor. Verywellmind'da yer alan habere göre, insanların size saygı duymasını sağlamak için kurulabilecek bazı cümleler var.

KAN VERMEK ORUCU BOZAR MI? Diyanet'e göre kan bağışı yapanlar oruç tutabilir mi?

Kan vermek orucu bozmaz. Kan bağışı, kişinin kendi rızasıyla sağlığını tehdit etmeden kan vermesini ifade eder. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirtilen görüşe göre kan aldırmak ya da kan vermek, orucu bozucu etkenler arasında yer almaz.

Çocuk sahibi olmanın beyin üzerindeki etkisi: 40 bine yakın ebeveyn incelendi, sonuçlar şaşırtıcı

Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayımlanan yeni bir araştırmaya göre, çocuk sahibi olan çiftlerin bilişsel gerilemeleri, çocuk sahibi olmayanlara kıyasla daha yavaş ilerliyor.

AŞI OLMAK VE İĞNE YAPTIRMAK ORUCU BOZAR MI? Diyanet'e göre iğne oruç bozar mı?

Aşı olmak veya iğne yaptırmak, tedavi amacıyla yapıldığı zaman orucu bozan durumlar arasında yer almaz. Sadece keyif verici ve vücudu uyuşturan enjeksiyonlar orucu bozar. Çünkü oruç, yeme, içme ve cinsel ilişkiyle bozulur. Vücuda besin niteliğinde olmayan ilaçlar enjekte edildiğinde, bu yeme-içme yerine geçmez.

DİŞ TEDAVİSİ GÖRENLER ORUÇ TUTABİLİR Mİ? Diyanet'e göre diş tedavisi görenler oruç tutabilir mi?

Diş tedavisi görenler oruç tutabilir. Diş tedavisi görenler oruç döneminde tedavi sürecinde kullanılan maddelerin boğaza kaçmamasına dikkat etmelidir. Özellikle ağız içi işlemlerde su, ilaç veya kan yutulmamalıdır.

SAKIZ ÇİĞNEMEK ORUCU BOZAR MI? Diyanet'e göre sakız oruç bozar mı?

Sakız çiğnemek orucu bozar. Sakız çiğneme sırasında tatlandırıcı, aroma veya şeker gibi maddeler tükürükle çözünerek boğaza inme ihtimali oluşturur. Bu maddeler farkında olmadan yutulduğunda oruç bozulmuş kabul edilir. Peki, şekersiz sakız çiğnemek orucu bozar mı?

İLAÇ İÇMEK ORUCU BOZAR MI? Diyanet'e göre ilaç içmek orucu bozar mı?

Oruç tutan kişi, imsak vaktinden iftar vaktine kadar her türlü yeme, içme ve buna benzer davranışlardan uzak durmakla yükümlüdür. İlaç almak da bu kapsama girer.

ENDOSKOPİ VE KOLONOSKOPİ ORUCU BOZAR MI? Diyanet'e göre endoskopi ve kolonoskopi orucu bozar mı?

Endoskopi sırasında yalnızca cihazın mideye girmesi orucu bozan bir eylem sayılmaz. Yeme, içme veya besleyici madde alımı söz konusu olmadığı için bu işlem tek başına orucu geçersiz kılmaz.

EL KANAMASI ORUCU BOZAR MI? Diyanet'e göre el kanaması orucu bozar mı?

El kanaması, İslam kaynaklarında orucu bozan durumlar arasında sayılmaz. Yemek, içmek veya cinsel ilişki gibi fiillerin dışında kalan istem dışı kanamalar, orucun geçerliliğini etkilemez.

ADET (REGL) ORUCU BOZAR MI? Diyanet'e göre adet (regl) orucu bozar mı?

Adet (regl) kanamasının başlamasıyla birlikte oruç geçersiz hale gelir. İslam kaynaklarında bu durum doğal bir hal olarak görülür ve kadına sorumluluk yüklenmez.

TIRAŞ OLMAK ORUCU BOZAR MI? Diyanet'e göre tıraş olmak orucu bozar mı?

Tıraş olmak, oruç kurallarının temelinde yer alan yeme, içme ve cinsel ilişki yasağıyla ilgili bir eylem değildir. Bu yüzden orucu bozmadığı kabul edilir.

YALAN SÖYLEMEK ORUCU BOZAR MI? Diyanet'e göre yalan söylemek orucu bozar mı?

Yalan söylemek, fıkıh kaynaklarına göre orucu bozan fiillerden sayılmaz. İslam hukukunda orucu bozan temel şeyler yemek, içmek ve cinsel ilişkidir. Yalan ise dil ile işlenen bir günah olduğu için orucun teknik olarak bozulmasına yol açmaz.

YEMEĞİN TADINA BAKMAK ORUCU BOZAR MI? Diyanet'e göre yemeğin tadına bakmak orucu bozar mı?

Yemeğin tadına bakmak, eğer tadılan şey yutulmazsa orucu bozmaz. Burada en önemli nokta, ağza alınan lokma veya sıvının kesinlikle mideye inmemesi.

YEMEK KOKLAMAK ORUCU BOZAR MI? Diyanet'e göre yemek koklamak orucu bozar mı?

Yemek koklamanın orucu bozmadığı açıkça ifade edilir. Oruç, yeme ve içme gibi fiilleri bilinçli şekilde yapmaktan kaçınmayı gerektirir.

104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112