Duştan sonra herkesin yaptığı hata: Organlarda şok etkisi yaratıp, yaşlandırıyor

Su yaşam kaynağıdır ve uzmanlar sağlıklı bir vücut için her gün 8-10 bardak su içilmesini öneriliyor. Ancak suyun şifasından faydalanmak için doğru zamanda tüketmek gerekiyor. Yanlış zamanda içilen su sağlığı ciddi anlamda tehdit edebiliyor. Peki, su ne zaman içilmez? İşte yanıtı.

Sağlıklı bir vücuda sahip olmak ve vücutta biriken toksinleri, zararlı maddeleri dışar atmak için su içmeniz gerekir.
Uzmanlar düzenli olarak su içmenin sağlık için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta vurguluyor. Genellikle sağlıklı bir yaşam için 8-0 bardak su içmeniz öneriliyor. Ancak suyu bazı zamanlarda da tüketmemeniz gerekiyor.
Yanlış zamanda içilen su vücudu hasta edebiliyor ve sağlık için risk oluşturabiliyor.
Acı yedikten sonra su içmek öncelikle acının etkisini arttırarak daha fazla yanmaya neden oluyor. Acıdan sonra su içmenin sağlık için daha önemli bir sebebi bulunuyor. Acı yedikten sonra su içmek reflü ve gastrit gibi mide hastalıklarına aynı zamanda bağırsak rahatsızlıklarına yol açıyor.
Banyo; kişinin temizlenmesine olduğu kadar, gevşemesine ve ferahlamasına da yardımcı olur. Banyo esnasında; organlar gevşer ve kan akışı rahatlar. Bunun üzerine su içilmesi, organlarda şok etkisi yapar ve gerilmelerine sebep olur.
Bu sebeple banyodan hemen sonra kesinlikle su tüketilmemelidir. Banyodan çıktıktan sonra hemen su içmek organların hızlı yaşlanmasına da neden olabilir.
Meyveleri yedikten sonra su içmekten kaçının çünkü midede asitliğe neden olan emilim ve sindirim sürecini engeller. Bu yüzden bazı insanlar meyve tükettikten sonra tedirginlik yaşarlar. Meyve yedikten en az bir saat sonra su içmeniz tavsiye edilir.
Egzersizden hemen sonra su içmek dalak büyümesine, mide bulantısı ve baş dönmesine sebep olabiliyor. Ayrıca özellikle egzersizden sonra terlediğinizde sodyum ve potasyum kaybediyorsunuz.
Bunların ikisi de vücudunuz için çok önemli ve kaybettiğiniz bu mineralleri yerine koymanız gerekiyor. Ancak bu mineralleri normal su ile yerine koymak imkânsız bunun için en iyi su maden suyudur.
Yemekle beraber 5-6 bardak su içmek yemeklerin sindirilmesini zorlaştırabilir. Mide asidi ve safra – fazla su içilmesi ile yeterli işlev göstermeyebilirler.
Ayrıca, yemek sırasında alkol ve soda içmek de tükürük salgısını azalttığı için sindirimi zorlaştırabilir.
Soğuk su, soğuk kola, gazlı içecekler de bilinenin aksine yemek sırasında olumlu etki yapmayıp tam tersi sindirimi zorlaştırabilir, karın ağrısı ve kramplara yol açabilir. Bu makale sadece genel bilgi verme amacıyla yazılmıştır ve doktor tavsiyesi olarak ele alınmaması gerekir.


Haber Kaynağı